Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


15 Ianuarie – Ziua poetului naţional Mihai Eminescu, Ziua Culturii Naţionale

15/01/2012 @ 3:00 pm

Organizatori: Casa Orăşenească de Cultură Negreşti Oaş,
Primăria şi Consiliul local Negreşti Oaş

Ceea ce părea o duminică obişnuită la Negreşti Oaş, s-a transformat într-o zi de sărbătoare – zi a „poetului nepereche” Mihai Eminescu şi zi a culturii naţionale.
În memoria poetului nostru naţional, la catedrala ortodoxă din Negreşti, respectiv la biserica greco-catolică, s-a ridicat un parastas, iar apoi, la bustul lui Eminescu, situat în parcul din apropierea şcolii nr. 1, s-a desfăşurat un scurt program artistic. După intonarea imnului naţional al României, a urmat depunerea de flori la bustul Poetului, pe acordurile line ale cântecului pe versuri eminesciene „Mai am un singur dor”. Consilieri locali, reprezentanţi ai primăriei, directori ai instituţiilor de învăţământ din Negreşti Oaş, reprezentanţi ai poliţiei de frontieră, ai poliţiei locale, „oşenaşii” de la „Sânzienele”, copii de la clubul elevilor şi numeroşi negreşteni au participat cu toţii la un moment de trăire şi simţire românească. S-a cântat, s-a recitat, totul într-un decor feeric de iarnă, la bustul Poetului peste care cerne vremea. „Vreme trece, vreme vine/ Toate-s vechi şi nouă toate…” îngâna parcă Poetul, iar negreştenii s-au lăsat cuprinşi de spiritul eminescian…
Iar pentru a populariza importanţa acestei zile – Ziua Culturii Naţionale, tuturor celor prezenţi li s-au distribuit fly-ere cu câteva informaţii despre acest moment de referinţă pentru neamul românesc.
Natalia Lazăr


15 Ianuarie – Ziua poetului naţional Mihai Eminescu
Ziua Culturii Naţionale

Prin Legea nr. 238/7 decembrie 2010, 15 ianuarie, ziua de naştere a lui Mihai Eminescu, a devenit Ziua Culturii Naţionale – o zi în care celebrăm un mare creator al neamului românesc, un moment de reflecţie asupra culturii române în ansamblul ei. Românii de pretutindeni văd în Eminescu, de aproape un secol şi jumătate, un simbol al literaturii române, o expresie a spiritualităţii româneşti.

Nu putea fi aleasă o dată mai potrivită ca Zi Naţională a Culturii decât ziua de naştere a poetului Mihai Eminescu. Academia Română a avut iniţiativa, iar autorităţile au aprobat-o fără rezerve. (acad. Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române)
Întreg Universul nostru il avem în cîteva zeci de pagini pe care o mână harnică le-a tipărit şi le împarte astăzi în cele patru colţuri ale lumii, peste tot unde ne-a împrăştiat pribegia. Păstraţi-le bine; este tot ce ne-a mai rămas neîntinat din apele, din cerul şi din pământul nostru românesc. (Mircea Eliade)
Repere universale de spirit românesc
• Constantin Brâncuşi (1876-1957) – sculptor român, părintele modernismului în sculptură
• George Enescu (1881-1955) – proeminent muzician, compozitor, violonist, pianist, dirijor şi pedagog
• Nicolae Grigorescu (1838-1907) – pictor român, unul dintre fondatorii picturii române moderne
• Ion Mincu (1852-1912) – arhitect, iniţiatorul mişcării arhitecturale neobrâncoveneşti
• Eugen Ionescu (1909-1994) – scriitor de limbă franceză originar din România, părintele teatrului absurdului
• Emil Cioran (1911-1995) – sriitor şi filosof român stabilit în Franţa
• George Emil Palade (1912-2008) – medic, om de ştiinţă american de origine română, laureat, în 1974, al Premiului Nobel pentru fiziologie şi medicină
…şi lista poate continua… Iar noi suntem datori să ducem moştenirea mai departe…

15 ianuarie 2012, Negreşti Oaş

Cea de-a 61-a ediție a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” va avea loc duminică, 7 mai 2017. Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș se află printre organizatori, alături de Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și de Primăria Certeze.

Sâmbra oilor este cea mai reprezentativă sărbătoare pastorală a oșenilor ce… Citeşte

Consiliul Lsedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017ocal al oraşului Negreşti-Oaş a aprobat, în şedinţa ordinară din 28 aprilie 2017, acordarea unui număr de 43 de burse sociale şi 148 de burse de merit pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din oraș.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Aurelia Fedorca, urmând ca elevii care întrunesc criteriile să primească o… Citeşte

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

 Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte

Comments are closed.