Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Anunț pentru elevii care vor să participe la concursul-expoziţie de creație literară și religioasă din Mizil

February 20, 2015 @ 16:36

00001Elevii interesați din toată țara pot participa la Concursul – expoziţie de creație literară și religioasă intitulat „CREDINTA SI LITERATURA EXPRIMATA PRIN PICTURA”, editia a III-a, care va avea loc in 7 Martie 2015 in Mizil.

Găsiți mai jos regulamentul de participare:

Scoala organizatoare -Scoala Gimnaziala Nr. 1 Mizil si Liceul Teoretic “Grigore Tocilescu” Mizil

Cadrul general: Concursul are ca scop dezvolatarea gustului estetic si a creativitatii pentru Arta in general si Literatura. Se adreseaza elevilor din scolile participante la proiect , copiiilor cu aptitudini, inclinatii pentru arta plastica si literatura promovand valorile culturale si estetice fundamentale, precum si fair-playul.

Conditii de inscriere si participare:
* Concursul se adreseaza elevilor din clasele 0-XII din scoala organizatoare si institutiile scolare din tara

* Lucrarile de creatie plastica vor avea format A4 ( lucrarile care vor avea alt format vor fi eliminate din concurs) ;

* Se vor realiza pe sticla, lemn, hartie, panza, colaje, care sa se incadreze in formatul mai sus precizat ;

* Se va specifica numele participantului, clasa, scoala, titlul lucrarii, profesor indrumator
( detaliile se vor nota pe verso lucrarii si pentru lucrarile de creatie plastica si pentru lucrarile de creatie literara si religioasa);

* Pentru etapa finala de la fiecare scoala participanta se pot prezenta maxim 4 lucrari- la alegere lucrari de creatie literara si/sau religioasa si arta plastica.

* Fiecare lucrare primita va avea un numar de intare in concurs

* Vor intra in concurs primele 4 lucrari premiate de fiecare scoala

* Pentru expozitia finala, 7 Martie 2015, se vor prezenta doar lucrarile originale;

* Lucrarile trimise nu trebuie sa mai fi fost participante la vreun concurs, premiate la vreo manifestare sau publicate (inclusiv pe internet). In cazul in care nu se va respecta aceasta conditie, concurentul va fi eliminat din concurs.

* Pentru jurizarea creatiilor artistice inscrise in concurs se va urmari exclusiv: incadrarea in tema,munca elevilor,talentul, gradul de originalitate, imaginatia, tehnica de lucru folosita,coloritul.
Pentru lucrarile de creatie literara si religioasa scrise de mana ( nu se accepta tehnoredactare PC) respectand normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil. Se admite personalizari cu diferite chenare, desene, grafica care sa insoteasca textul.

* Nu se percepe taxa de inscriere in concurs dar fiecare plic cu lucrarile trimise va avea un plic autoadresat pentru expedierea diplomelor si adeverintelor participantilor. Pentru premianti va vom contacta telefonic pentru primirea premiilor.

Desfasurarea concursului:
* De buna desfasurare si organizare a concursului va raspunde in mod direct echipa organizatoare care va asigura prin sponsori premiile si diplomele castigatorilor.

* Concursul se va desfasura in doua etape: etapa pe scoala ( participa elevii din clasele 0-XII din fiecare scoala care aplica) si etapa finala ( vor participa 4 lucrari castigatoare din fiecare scoala participanta)

* Un elev poate paticipa cu mai mult de o lucrare.

* Selectia participantilor la concursul final se va face de catre fiecare comisie stabilita in fiecare scoala partenera in datele limita prevazute in proiect

* Se va urmari incadrarea in tema, creativitatea, originalitatea, tehnica folosita, coloritul, respectarea normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil.

* Fiecare elev si profesor indrumator care participa la acest concurs va primi diploma de participare

* Elevii vor fi premiati pe sectiuni in functie de rezultatele obtinute:

Sectiunea I – elevii claselor 0-IV

Sectiunea II – elevii claselor V-VIII

Sectiunea III– elevii claselor IX-XII

* Premiile vor consta din diplome si carti de literatura – pentru premiul I,II, III si 3 mentiuni.

* Castigatorii si lucrarile premiate vor fi mediatizati in presa locala a orasului Mizil printr-un articol in revista locala „Fereastra” si postari pe blog-ul concursului http://credintasipictura.wordpress.com/ si retele de socializare.

SECTIUNEA CLASA TEHNICA/ FORMAT A4 TEMA 
ARTA PLASTICA DIN LITERATURA ROMANA SI UNIVERSALA 0-IV DESEN/COLAJ/PICTURA DIN POVESTILE COPILARIEI
V-VIII DESEN/COLAJ/PICTURA EROI DE LEGENDA, EROI DIN VIATA
IX-XII DESEN/COLAJ/PICTURA REALITATE SI IDEAL
ARTA PLASTICA RELIGIE 0-IV DESEN/COLAJ/PICTURA BISERICA –CASA DOMNULUI
V-VIII DESEN/COLAJ/PICTURA PAROHIA MEA
IX-XII DESEN/COLAJ/PICTURA MANASTIRI DIN ROMANIA
CREATIE LITERARA  0-IV respectand normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil, de mana, se accepta grafica care sa insoteasca textul COPILARIA MEA
V-VIII respectand normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil, de mana, se accepta grafica care sa insoteasca textul EROUL, PERSONAJUL, PERSONALITATEA PREFERATA
IX-XII respectand normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil, de mana, se accepta grafica care sa insoteasca textul REALITATE SI IDEAL –ESEU LIBER
CREATIE  RELIGIOASA 0-IV respectand normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil, de mana, se accepta grafica care sa insoteasca textul PREOTUL DIN PAROHIE
V-VIII respectand normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil, de mana, se accepta grafica care sa insoteasca textul BISERICA –LACAS SFANT
IX-XII respectand normele ortografice si de punctuatie, scris lizibil, de mana, se accepta grafica care sa insoteasca textul PELERINAJUL- DIMENSIUNE A SPIRITUALITATII ORTODOXE

Persoane de contact: Albeanu Daniela tel/0724177989
Tica Dorin tel/0784769851

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, marcând astfel debutul anului cultural al Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului.

Manifestările au început dimineața la Biblioteca Orăşenească, acolo unde a avut loc expoziţia de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche” și concursul „Îl omagiem pe Eminescu”, cu participarea elevilor de… Citeşte

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2018 începând din 15 ianuarie.

Cuantumul acestora a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, iar cuantumul acestora a rămas neschimbat față de anul trecut.

Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi… Citeşte

Afis Dezvelirea statuii artistului fotograf Ionita G. Andron (3)Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu va fi sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice.

Programul manifestărilor:

  •  Orele 9:00 – 16:00, la Biblioteca Orăşenească

              Expoziţie de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche”,

              &nbsp

Comments are closed.