Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


ART BUNAVESTIRE XXVIII reconfirmă renumele de capitală culturală pentru Negrești-Oaș

March 26, 2014 @ 11:36

art bunavestire 2014Vernisajul celui mai important eveniment cultural din Satu Mare a avut loc marți, 25 martie, la Negrești-Oaș. Vernisajul expoziţiei anuale de arte vizuale contemporane Art Bunavestire, ediţia a XXVIII-a, a reunit în capitala Țării Oașului nume importante ale artei românești.

Invitaţii din acest an se numesc Mircea Bochiş, Gabriela Drinceanu, Alexandru Gavrilaş, Sorin Ienulescu, Liviu Nedelcu, Cristina Gloria Oprişa, Damian Ioan Popa şi vin de la Baia Mare, Satu Mare, Bistriţa, Focşani, Târgu Neamţ, Iaşi şi Bucureşti.

Din partea grupului negreştean expun în acest an Susana Ardelean, Ion D. Ion, Dorel Petrehuş, Corneliu Pop, Ioan Pop Prilog, Ioan Pop Vereta şi Mircea Vaida.

Curatorul expoziţiei din acest an a fost dr. Laura Ghinea, cadru didactic la Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca şi preşedinta Filialei Baia Mare a U.A.P., iar cronica plastică este semnată de criticul de artă dr. Vasile Duda.

Primarul Aurelia Fedorca a ținut ca această ediție a evenimentului să-i fie dedicată regretatului artist noi Ion D. Ion.

”Art Bunavestire este an de an un moment de bucurie, dar în acest an un ochi plânge pentru că nu-l mai avem printre noi pe unul dintre artiștii care au pus bazele acestei sărbători a culturii negreștene. Azi lipsește dintre noi Ion D. Ion, artistul care s-a dus să picteze în ceruri alături de îngeri, dar opera sa este vie, o puteți admira azi aici și o veți putea admira și pe viitor, pentru că este de datoria noastră să o conservăm și să o promovăm. Dar, înainte, vă invit să păstrați un moment de reculegere pentru unul dintre cei mai reprezentativi exponenți ai grupului Art Bunavestire, care nu mai e printre noi”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a arătat că Art Bunavestire este cea mai reprezentantivă sărbătoare culturală modernă nu doar a Țării Oașului, ci a județului Satu Mare.

În final, primarul Fedorca i-a felicitat pe artiștii expozanți și pe organizatori, arătând că Art Bunavestire este semnul că Negreştiul nu stă pe loc ci progresează.

Grupul de artişti plastici de la Negreşti Oaş a pornit la drum în atmosfera sufocantă spiritual din România anilor ’80 ai secolului trecut, s-a coagulat şi s-a făcut cunoscut în timp.

Ştiut la început numai în cercurile artistice şi culturale cu tradiţie din Baia Mare, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei şi mai apoi de spectatorii localnici. Mediul creat a devenit tot mai favorabil, a produs emulaţie şi a permis fiecărui artist să evolueze.

Au evoluat însă nu numai artiştii, dar şi Muzeul Ţării Oaşului, instituţie care şi-a asumat de la an la

Sfintele Sărbători ale Paștelui ne oferă plăcutul prilej de a ura tuturor negreştenilor, de acasă şi de pretutindeni, sănătate, fericire, bucurii, pace şi linişte sufletească, putere pentru a depăşi greutăţile.

Sărbători binecuvântate!

Primar Aurelia Fedorca

Viceprimar Constantin Fanea

La Complexul Valea Măriei a avut loc vineri premierea laureaților Olimpiadei Naţionale de Matematică 2018 – Juniori.  Gazdele evenimentului au fost primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla.

La eveniment au participat cei 176 elevi de clasele V-VI, cei mai buni pe care îi are România în acest moment, care s-au… Citeşte

lidl negresti oasArgumentare: Pe terenurile cu nr cadastrale 100077, 100067, 100626 , situate în intravilanul orașului Negrești Oaș, Str. Victoriei, nr. 76-80, beneficiarul dorește realizarea acestei investiții.

Beneficiar: S.C. LIDL ROMANIA S.C.S.

PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ TRANSMITĂ OBSERVAȚII ȘI PROPUNERI privind intenția de elaborare a planului urbansitic zonal până la data de 19.04.2018.
Persoana responsabilă cu informarea și consultarea… Citeşte

Comments are closed.