Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Au început lucrările la Centrul pentru Vârstnici şi la Centrul de Afaceri

August 1, 2012 @ 15:07

Primăria oraşului Negreşti Oaş a început la jumătatea lunii iulie lucrările la Centrul social pentru vârstnici din Cartierul Decebal şi la Centrul de afaceri din Cartierul Baltă. Lucrările sunt efectuate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 1,,Sprijinul dezvoltării durabile a oraşelor-poli urbani de creştere”, valoarea totală adjudecată a acestora fiind de peste 1,2 milioane lei, fără TVA.

Centru social pe scheletul fostei centrale
Lucările pentru construirea Centrului social pentru vârstnici din Cartierul Decebal au fost adjudecate de SC Universal Construct SA Satu Mare, la o valoare de 647.723,06 lei, fără TVA. Suma prevăzută în proiectul câştigat de Primăria Negreşti-Oaş era de 1,648 milioane RON. Centrul va fi construit pe scheletul fostei centrale termice, iar pe lângă caracterul social clădirea va reda un aspect modern cartierului. Proiectul presupune consolidarea structurii de rezistenţă, amenajări exterioare, finisaje interioare, finisaje exterioare, instalaţii exterioare şi interioare de apă, canalizare, gaz şi instalaţii electrice, dotări şi echipamente, precum şi amenajarea spaţiului verde din jur.

Centrul va deservi peste 100 de vârstnici
Centrul pentru vârstnici va avea o suprafaţă utilă de 330,69 mp şi va cuprinde bibliotecă şi sală de lectură, sală de activităţi audio-video, sală de mese, bucătărie, magazie de alimente, birou asistent social şi birou administrativ, grupuri sanitare şi garaj. Centrul va putea deservi aproximativ 100 de persoane vârstnice aflate în dificultate. Tot de aici va putea fi oferită o masă caldă la domiciliu persoanelor aflate în dificultate de a se deplasa. Construcţia Centrului va fi finalizată în termen de opt luni, obiectivul urmând să fie dat în folosinţă cel târziu în luna martie a anului viitor. Finanţarea pentru acest proiect este asigurată prin Programul Operaţional Regional.


Centru de afaceri pentru dezvoltare durabilă
Lucrările la Centrul de afaceri din Cartierul Baltă au fost adjudecate de societatea Ceconi SRL Bixad, valoarea contractului fiind de 585.866,12 lei, fără TVA. Proiectul prevedea pentru construcţia centrului suma maximă de 1,064 milioane lei.
Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea durabilă a oraşului Negreşti-Oaş, prin reabilitarea şi modernizarea unei clădiri, în vederea creării unui centru de afaceri, pentru desfăşurarea de activităţi şi servicii integrate, menite să sprijine mediul de afaceri din zonă şi să dezvolte parteneriatul public privat. Suprafaţa clădirii este de 351,44 mp, unde cel puţin şase microîntreprinderi vor beneficia de găzduire în condiţii avantajoase. Clădirea mai cuprinde un birou administrativ şi de consiliere, sală multifuncţională, grup de toalete, oficiu şi spaţiu pentru centrala termică. Termenul de realizare a lucrării este de 12 luni de la atribuirea contractului.
Prin acest proiect, Primăria va crea în mod direct două locuri de muncă, urmând să asigure funcţionarea unui birou de consiliere pentru IMM-uri şi mediul de afaceri. De asemenea, se estimează că firmele ce vor activa aici vor crea cel puţin 20 de locuri de muncă.

Un număr de 25 de cupluri care au împlinit în acest an 50 de ani de căsătorie au fost premiate duminică, 20 august 2017, în cadrul Festivalului „Zestrea Oașului” din Negrești-Oaș.

Momentul festiv a avut loc duminică, 20 august 2016, de la ora 19.30, pe scena amenajată în centrul orașului. Fiecare cuplu a primit din partea Primăriei și a Consiliului Local… Citeşte

Noul Corp al Primăriei orașului Negrești-Oaș, realizat prin PNDL, a fost inaugurat sâmbătă, 19 august, marcând astfel un moment important al programului de investiții pe care îl derulăm la Negrești-Oaș.

Este un edificiu nou, atât de necesar negreștenilor și cetățenilor din localitățile Țării Oașului, o clădire modernă în care am amenajat la parter serviciul de impozite și taxe locale.

”Eu… Citeşte

Un moment important al primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost prezentarea colecției Prezentarea colecției ”Pe firul tradiției” a designerului Maria Constantinescu, de la Școala de Artă București.

Împreună cu echipa ei de elevi, dar și cu eleve din Negrești-Oaș, ne-au purtat ”Pe firul tradiției” și am descoperit împreună lumea fascinantă a portului nostru tradițional în costume moderne.

Pentru… Citeşte

Comments are closed.