Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Bilanţul activităţii Primăriei Oraşului Negreşti-Oaş pe anul 2013

December 29, 2013 @ 20:06

aurelia-fedorca-primarul-orasului-negresti-oasAnul 2013 a însemnat pentru orașul Negreşti-Oaş finalizarea unor investiţii importante, pe care negreştenii le aşteaptă de foarte mulţi ani, dar și demararea altora noi. Finalizarea drumului de acces spre Luna Șes, finalizarea Centrului Social de Zi pentru Vârstnici și a Centrului de afaceri, reabilitarea și modernizarea străzilor Vrăticel și Unirii II – sunt numai câteva dintre marile proiecte realizate în acest an de către Primăria Orașului Negrești-Oaș.

Investiţii în infrastructură
– Finalizarea drumului de acces spre Luna Șes este cea mai mare investiție realizată în acest an de Primăria orașului Negrești-Oaș și Consiliul Județean Satu Mare, după ce anul trecut au fost finalizate lucrările la reţeaua de alimentare cu energie electrică, la reţeaua de canalizare şi a fost pus în funcţiune telescaunul. În acest an, la Luna Șes au fost investiți 6,7 milioane lei, alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale, ceea ce a făcut posibilă finalizarea lucrărilor la drumul de acces. Este un mare pas înainte pentru finalizarea stațiunii, lucru care sperăm să se întâmple, cu sprijinul Guvernului, până în iarna viitoare.

– Finalizarea Centrului de afaceri din Cartierul Baltă și a Centrului de zi pentru Vârstnici din Cartierul Decebal, ambele finanțate din fonduri europene și cofinanțate de la bugetul local. Valoarea totală a celor două proiecte se ridică la 1,23 milioane lei, fără TVA.

– Finalizarea Strategiei de dezvoltare a oraşului pe termen mediu şi lung, în valoare de 562.000 lei, din fonduri europene.

– A început execuţia proiectului privind reabilitarea a şase străzi din fonduri europene, Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii, în valoare de 8,1 milioane lei, fără TVA. În acest an au fost modernizate străzile Vrăticel şi Unirii II, urmând ca anul viitor să fie realizate investiţiile şi pe celelalte străzi. Întârzierile la proiectul privind reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare derulat de Apaserv, cauzate de contestaţii, a dus la întârzieri şi la acest proiect privind modernizarea celor şase străzi.

– Anveloparea blocurilor. În toamna acestui an au fost realizate proiectele privind anveloparea a trei blocuri de locuinţe din Cartierul Salcâmilor, cu fonduri de la bugetul local, de la bugetul central şi cu contribuţia locatarilor, urmând ca anul viitor să fie începute efectiv lucrările de reabilitare termică. De asemenea, a fost începută procedura pentru reabilitarea altor 8 blocuri de locuinţe.

– Deschiderea magazinului Penny Market, la începutul lunii decembrie, unde printr-o investiţie privată de 2 milioane de euro au fost create un număr de 16 locuri de muncă.

– Demararea unui program integrat de informatizare a serviciilor primăriei, inclusiv a registrului agricol şi a actelor de urbanism.

– Sprijin financiar pentru instituţiile de învăţământ din oraş pentru a începe în condiţii decente noul an şcolar.

Evenimentele cultural-artistice ale anului 2013
– Primăria Negreşti-Oaş a acordat o atenţie sporită şi evenimentelor culturale. În premieră, Primăria a organizat în acest an Târgul Mărţişorului Tradiţional, un eveniment care s-a bucurat de mult succes în rândul copiilor şi al elevilor din Negreşti-Oaş.

– Tot în premieră, în luna septembrie, la Muzeul Ţării Oaşului în aer liber a fost
organizat Festivalul Regional al Patrimoniului Culinar Carpatic, un eveniment organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare în colaborare cu Primăria Negreşti-Oaş. Festivalul s-a bucurat de foarte mare succes, motiv pentru care dorim să-l reedităm şi să-l dezvoltăm în anii următori, ca alternativă la Ziua Oraşului. Este un eveniment care pune în valoare tradiţiile noastre şi care, în perspectiva deschiderii staţiunii Luna Şes, poate atrage turişti în zonă.

– Evenimente de succes au mai fost Zilele Medicale ale Ţării Oaşului – ediţia a V-a, Ziua Copilului, Gala Laureaţilor Negreşteni – ediţia a XV-a, dar şi manifestările organizate de Ziua Naţională, cu participarea interpretului Dinu Iancu Sălăjanu, sau de Moş Nicolae, cu participarea trupei Zurli. Ultimele două evenimente au adunat în centrul oraşului mii de negreşteni, fiind cele mai reuşite ediţii de până acum.

– La Muzeul Ţării Oaşului au fost organizate expoziţii cu tradiţie precum Art Bunavestire – expoziţie de artă plastică şi expoziţia de fotografie “Versus dar împreună”.

– Ca o încununare a anului cultural negreştean, în 26 decembrie va avea loc a XVI-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Iarnă, care va culmina seara, la ora 20.00, cu un spectacol de lasere. De asemenea, în noaptea dintre ani, va fi organizat un spectacol de artificii.

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, marcând astfel debutul anului cultural al Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului.

Manifestările au început dimineața la Biblioteca Orăşenească, acolo unde a avut loc expoziţia de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche” și concursul „Îl omagiem pe Eminescu”, cu participarea elevilor de… Citeşte

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2018 începând din 15 ianuarie.

Cuantumul acestora a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, iar cuantumul acestora a rămas neschimbat față de anul trecut.

Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi… Citeşte

Afis Dezvelirea statuii artistului fotograf Ionita G. Andron (3)Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu va fi sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice.

Programul manifestărilor:

  •  Orele 9:00 – 16:00, la Biblioteca Orăşenească

              Expoziţie de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche”,

              &nbsp

Comments are closed.