Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Bursa locurilor de muncă, un succes

November 10, 2012 @ 21:10

Primăria Oraşului Negreşti-Oaş şi Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Satu Mare au organizat în 10 noiembrie o bursă a locurilor de muncă la împlinirea a zece ani de la ultima acţiune de acest gen organizată aici. Peste 350 de cetăţeni s-au prezentat pentru a ocupa unul din cele 85 de locuri oferite de cele opt firme prezente. De asemenea, cu aceeaşi ocazie, trei firme au oferit posibilitatea celor interesaţi să se califice la locul de muncă. În total, au fost depuse peste 150 de CV-uri.

În afară de cei peste 350 de cetăţeni interesaţi să-şi găsească un loc de muncă, la acţiunea care a avut loc în sala mare de şedinţe a Primăriei au fost prezenţi primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, directorul AJOFM, Gheorghe Tilibaşa, directorul adjunct al AJOFM, Florica Variu, precum şi consilieri locali.

Organizarea acestei burse a locurilor de muncă la Negreşti Oaş a fost realizată în urma unei iniţiative a primarului Aurelia Fedorca, după o discuţie purtată cu una dintre firmele din oraş. “Am organizat această bursă cu intenţia ca şomerii din oraş să-şi găsească un loc de muncă. Ideea organizării la Negreşti Oaş a unei astfel de acţiuni mi-a venit după o discuţie purtată cu unul dintre marii angajatori din oraş care s-a plâns că nu găseşte forţă de muncă şi care era dispus să îşi caute muncitori chiar şi în Ungaria. Sperăm că după această bursă a locurilor de muncă să nu mai fie nevoie”, a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Directorul AJOFM, Gheorghe Tilibaşa, a precizat că ultima bursă a locurilor de muncă organizată la Negreşti Oaş a avut loc în urmă cu mai bine de zece ani, iar la cea organizată ieri s-au prezentat opt angajatori care au oferit 85 de locuri de muncă printre care confecţioneri, zidari, ospătari, bucătari, confecţioneri încălţăminte şi muncitori necalificaţi. De asemenea, au mai fost prezente trei firme care ofereau celor interesaţi cursuri de calificare sau posibilitatea de a se califica la locul de muncă.

Şi negreştenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă s-au bucurat de organizarea în oraşul lor a unei astfel de acţiuni. “Această bursă a locurilor de muncă este binevenită în oraşul nostru pentru că ne oferă posibilitatea să ne găsim un loc de muncă. Sper ca şi pe viitor să mai fie organizate astfel de acţiuni pentru binele tuturor“, ne-a declarat unul dintre negreştenii prezenţi la bursă.

La bursa locurilor de muncă de la Negreşti Oaş au fost depuse, în total, 150 de CV-uri pentru cele 85 de locuri de muncă oferite, în timp ce alţi 70 de negreşteni şi-au exprimat dorinţa de a începe un curs de calificare. Primarul Aurelia Fedorca a precizat că bursa locurilor de muncă de la Negreşti Oaş a fost o reuşită. “Îmi doresc să mă implic pentru ca tot mai mulţi tineri negreşteni să-şi găsească un loc de muncă. Pe viitor ne dorim să organizăm cât mai des posibil şi burse de consiliere şi informare”, a mai precizat primarul Aurelia Fedorca.

La rândul său, directorul AJOFM a mulţumit Primăriei Negreşti Oaş pentru buna colaborare în organizarea acestei burse, iar pe viitor vor fi organizate burse tematice, mai ales dacă se ţine cont de faptul că în zona Oaşului există o mare problemă în ceea ce priveşte găsirea de forţă de muncă în domeniul contrucţiilor.

O delegație din Germania condusă de Klaus Pavel – prefectul Landului Baden-Württemberg, districtul Ostalb, și formată din mai multe autorități locale, a fost primită azi la Negrești-Oaș de primarul Aurelia Fedorca. Delegația se află în județul Satu Mare pentru a perfecta acordul de înfrățire între cele două zone.

Delegația română a fost formată din senatorul Gabriel Leș, prefectul Darius Filip, preşedintele… Citeşte

Ziua iei 2018Ziua iei, o poveste începută cu primul fir de borangic sau ață, cusut pe o pânza. În noaptea “cerurilor deschise”, de Sânziene, IA este sărbătorită și la Negrești Oaș.

Sărbătoare universală, Ziua Iei, prinde în fiecare an culoare pe unicitatea pieptarului oșenesc, astfel sâmbătă, 23 Iunie 2018, începând cu ora 12:00, la Muzeul în aer liber al Țării Oașului… Citeşte

Primăria Negrești Oaș va efectua, în perioada iunie – septembrie 2018, acţiunea de dezinsecţie şi deratizare pe domeniul public și privat al oraşului. Aceasta se va desfăşura între orele 21.00 – 06.00. În cazul condiţiilor meteorologice nefavorabile, durata prevazută se va decala și/sau prelungi.

Produsele folosite în acțiunea de DEZINSECȚIE și DERATIZARE sunt avizate de Ministerul Sănătății – Comisia Natională a Produselor Biocide, fac parte din grupele Xn respectiv… Citeşte

Comments are closed.