Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Campanie de colectare a deșeurilor electrice şi electrocasnice la Negrești – Oaș

October 10, 2014 @ 13:59

Flyer Negresti_Oas_SM Primăria Negrești Oaș a semnat un protocol de colaborare cu Asociaţia Română pentru Reciclare – RoRec, care prevede conlucrarea celor două instituții, în vederea lansării unui proiect unic ce le va permite negreștenilor să se debaraseze de echipamentele electrice şi electrocasnice vechi sau defecte din locuinţă.

Campania de colectare numită generic „Locul deșeurilor nu e în casă!” este organizată la Negrești-Oaș în ziua de sâmbătă, 18.10.2014, între orele 09:00 – 17:00.

La campanie pot participa persoane fizice rezidente pe teritoriul României în urma predării unuia sau mai multor aparate electrocasnice, electrice sau electronice uzate / vechi sau defecte, întregi (nedezmembrate), la unul dintre punctele de colectare:

1. Parcarea Taxi lângă Magazinul Central din Negrești-Oaș
2. Cartier Baltă, lângă fosta centrală termică din Negrești-Oaș
3. Strada 1 iunie, parcarea de la stadion din Negrești-Oaș
4. Cartier Tur – la magazinul lui Costică din Negrești-Oaș

Bonificații și tombolă cu premii pentru participanți:
În cadrul campaniei de colectare DEEE „Locul deșeurilor nu e în casă!”, bonificațiile oferite constau în cupoane valorice în valoare de 10 ron acordate parcipanților care depun DEEE de clasa A din categoria 1 (cu excepția grupele 1 h si 1i), conform Anexa 1A si 1B din HG 1037/2010, dupa cum urmează:

1) 4 cupoane valorice x 10 ron:
I. 1a: aparate frigorifice mari (ex: combine frigorifice, vitrine frigorifice)
II. 1b: frigidere
III. 1c: congelatoare
IV. 1d: alte aparate mari utilizate pentru refrigerarea, conservarea și păstrarea produselor alimentare (lăzi frigorifice)

2) 2 cupoane valorice x 10 ron:
I. 1e: mașini de spălat rufe
II. 1f: uscătoare de haine
III. 1g: mașini de spălat vase
IV. 1q: aparate de aer condiționat – complete (unitate internă + unitate externă)

Ce premii sunt oferite
Premiile aferente tombolei se atribuie în baza extragerii din urnă a biletelor valide de tombolă, de către invitatul responsabil de această extragere. În cadrul campaniei de colectare DEEE „Locul deșeurilor nu e în casă!”, premiile oferite sunt:

1. 2 bucăți CAFETIERĂ, marca TRISTAR;
2. 2 bucăți MIXER, marca TRISTAR;
3. 2 bucăți FIER DE CĂLCAT, marca TRISTAR;

Tragerea la sorți va avea loc sâmbătă, 18.10.2014, ora 17:30, la Primaria Negrești Oaș.

Prin parteneriatul dintre Primăria Negrești Oaș şi Asociaţia RoRec, echipamentele colectate vor ajunge la instalaţiile de reciclare, unde vor fi procesate în conformitate cu standardele europene. Prin colectarea selectivă sunt eliminate riscurile ca anumite componente toxice – precum metale grele sau gaze periculoase – din aceste echipamente să ajungă în aer, sol sau apă şi să polueze mediul. Totodată, prin reciclarea corectă, se pot obţine materii prime secundare, protejând astfel resursele naturale.

Noul Corp al Primăriei orașului Negrești-Oaș, realizat prin PNDL, a fost inaugurat sâmbătă, 19 august, marcând astfel un moment important al programului de investiții pe care îl derulăm la Negrești-Oaș.

Este un edificiu nou, atât de necesar negreștenilor și cetățenilor din localitățile Țării Oașului, o clădire modernă în care am amenajat la parter serviciul de impozite și taxe locale.

”Eu… Citeşte

Un moment important al primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost prezentarea colecției Prezentarea colecției ”Pe firul tradiției” a designerului Maria Constantinescu, de la Școala de Artă București.

Împreună cu echipa ei de elevi, dar și cu eleve din Negrești-Oaș, ne-au purtat ”Pe firul tradiției” și am descoperit împreună lumea fascinantă a portului nostru tradițional în costume moderne.

Pentru… Citeşte

Unul dintre momentele importante ale primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost vernisajul unei expoziții-eveniment de fotografie: ”Povestea firului. Firul poveștii” – Ioniță G. Andron & Remus Țiplea.

Expoziția cuprinde 80 de fotografii realizate de cel mai mare fotograf al Țării Oașului, Ioniță G. Andron, și cel mai talentat fotograf contemporan al zonei, Remus Țiplea.

Este o expoziție care… Citeşte

Comments are closed.