Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Campanie de conştientizare privind necesitatea colectării selective a uleiurilor alimentare uzate. Inaugurarea punctului de colectare din orașele Negrești Oaș și Livada

April 7, 2015 @ 14:19

poza grup NegrestiAgenția pentru Protecția Mediului Satu Mare a organizat vineri, 3 aprilie, cea de-a doua acțiune din cadrul “Campaniei de conștientizare a populației privind necesitatea colectării selective a uleiurilor alimentare uzate”.

Acțiunea se adresează tuturor cetățenilor pentru a-i ajuta să conștientizeze importanța gestului lor și a le crea un reflex în a colecta și preda uleiul alimentar uzat la punctul de colectare contribuind astfel la evitarea blocajelor sistemului de canalizare și la protecția mediului.

Astfel în piața agroalimentară din Livada la ora 9.00, a fost amenajat și inaugurat un punct permanent de colectare a uleiului alimentar uzat cu recipient adecvat pentru colectare. Începând cu această dată cetățenii interesați de protejarea mediului vor putea să predea cu titlu gratuit uleiurile alimentare uzate la punctul de colectare stabilit.

La această acțiune au participat reprezentanți din partea APM Satu Mare D-na Mirişan Ramona şi D-na Farkas Ramona specialişti în domeniul gestiunii deşeurilor, Primarul orașului Domnul Piricsi Arthur, reprezentanții firmei autorizate pentru colectare Doamna Elena Mărculescu și Doamna Romina Paul și cei cinci elevi voluntari de la Liceul Tehnologic George Barițiu Livada implicați în această campanie. Acțiunea a stârnit interesul gospodinelor aflate în piață care au purtat un dialog cu elevii voluntari privind necesitatea acestui punct de colectare.

De la Livada, echipa APM Satu Mare s-a deplasat la piața alimentară din Negrești Oaș unde la ora 12.00 a fost inaugurat punctul permanent de colectare a uleiului alimentar uzat. La acțiune au fost prezenți reprezentanții firmei autorizate pentru colectare, Elena Mărculescu, și Romina Paul, administratorul pieței Domnul Ciorbă Radu, responsabil de mediu al Primăriei Negreși Oaș , Cuc Daniel precum și cele cinci eleve voluntare de la Liceul Teoretic Negrești Oaș coordonate de către doamna profesoară Mariana Vasile.

Cu această ocazie în discuţiile avute cu cetăţenii prezenți la fața locului, elevii voluntari implicați în această campanie au explicat negreştenilor motivele pentru care s-a demarat campania de colectare, cu accent pe conștientizarea necesității colectării selective a uleiurilor alimentare uzate datorită efectelor nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat la chiuvetă care prin depunerea pe pereții sistemului de canalizare provoacă obturări regulate, o coroziune mai rapidă a țevilor de scurgere, are efecte urât mirositoare și o influență negativă asupra funcționării stațiilor de epurare, ducând până la blocarea și distrugerea lor.

Noul Corp al Primăriei orașului Negrești-Oaș, realizat prin PNDL, a fost inaugurat sâmbătă, 19 august, marcând astfel un moment important al programului de investiții pe care îl derulăm la Negrești-Oaș.

Este un edificiu nou, atât de necesar negreștenilor și cetățenilor din localitățile Țării Oașului, o clădire modernă în care am amenajat la parter serviciul de impozite și taxe locale.

”Eu… Citeşte

Un moment important al primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost prezentarea colecției Prezentarea colecției ”Pe firul tradiției” a designerului Maria Constantinescu, de la Școala de Artă București.

Împreună cu echipa ei de elevi, dar și cu eleve din Negrești-Oaș, ne-au purtat ”Pe firul tradiției” și am descoperit împreună lumea fascinantă a portului nostru tradițional în costume moderne.

Pentru… Citeşte

Unul dintre momentele importante ale primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost vernisajul unei expoziții-eveniment de fotografie: ”Povestea firului. Firul poveștii” – Ioniță G. Andron & Remus Țiplea.

Expoziția cuprinde 80 de fotografii realizate de cel mai mare fotograf al Țării Oașului, Ioniță G. Andron, și cel mai talentat fotograf contemporan al zonei, Remus Țiplea.

Este o expoziție care… Citeşte

Comments are closed.