Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Cei mai buni artişti fotografi din ţară, premiaţi la Negreşti

January 7, 2013 @ 17:39

Premierea a fost făcută în cadrul Salonului Naţional de Artă Fotografică “Oaş Photo”, al cărui vernisaj a avut loc vineri

După o expoziţie fotografică de amploare şi lansarea Monografiei oraşului, vineri seara la Negreşti Oaş a avut loc un nou eveniment artistic de excepţie. Este vorba despre Salonul Naţional de Artă Fotografică “Oaş Photo”, în cadrul căruia au fost expuse o sută de lucrări fotografice şi premiate cele mai bune lucrări ale celor mai buni fotografi din ţară, dar şi din Ucraina şi Ungaria. Premiile au fost acordate de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi de Asociaţia Artiştilor Fotografi “Prisma” din Satu Mare. La manifestarea artistică, care a avut loc în Sala de Spectacole a Primăriei Oraşului Negreşti Oaş, în afară de o parte dintre artiştii fotografi premiaţi şi artişti fotografi din judeţ şi din Ungaria, au mai fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, viceprimarul oraşului Negreşti Oaş, Ioan Cicio, directorul Casei Orăşeneşti de Cultură Negreşti Oaş, Natalia Lazăr, directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Fotografi “Prisma” din Satu Mare, Dan Bâle, directorul Salonului “Oaş Photo” şi organizatorul acestuia, Alexandru Pop, alţi invitaţi.

Primul salon de acest gen organizat la Negreşti
În cuvântul său de deschidere, directorul şi organizatorul Salonului fotografic, Alexandru Pop, a declarat că este prima manifestare de acest gen organizată vreodată în capitala Ţării Oaşului şi a mulţumit tuturor colaboratorilor care şi-au adus aportul la realizarea sa. Apoi a adăugat că, pentru Salonul Naţional de Artă Fotografică, au fost prezentate iniţial peste 500 de fotografii, de la artişti fotografi din ţară, dar şi din Ucraina şi Ungaria, iar după o primă etapă de jurizare au fost selectate o sută care, de altfel, au fost expuse la Negreşti Oaş. Dintre acestea, au fost selectate 18 lucrări premiate de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România şi de Asociaţia Artiştilor Fotografi “Prisma” din Satu Mare.
La rândul său, Natalia Lazăr a precizat că prin organizarea acestui eveniment artistic se confirmă faptul că oraşul Negreşti Oaş este capitala culturală a judeţului Satu Mare, l-a felicitat pe Alexandru Pop pentru organizarea Salonului Naţional de Artă Fotografică, a transmis şi felicitările primarului Aurelia Fedorca, care din motive obiective nu a putut fi prezent, şi i-a felicitat pe toţi cei care au ajutat la organizarea evenimentului.
După ce Dan Bâle a salutat iniţiativa de a fi organizat la Negreşti Oaş acest Salon de Artă Fotografică, preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a declarat că prin astfel de manifestări pot fi promovaţi şi cunoscuţi artiştii locali. “Am constatat că artiştii sătmăreni sunt cunoscuţi mai mult în afara judeţului decât în judeţ, de aceea astfel de manifestări sunt binevenite, iar noi, cei de la Consiliul Judeţean, le vom sprijini”, a spus Ştef. Preşedintele Consiliului Judeţean s-a folosit de acest prilej pentru a-i invita pe artiştii fotografi sătmăreni să se implice într-un proiect privind realizarea unui album al judeţului Satu Mare. Felicitări organizatorilor şi gânduri bune au mai fost adresate de Mircea Deac, precum şi de cunoscuta interpretă de muzică folclorică din Oaş, Maria Tripon. Aceasta, împreună cu George Palfi şi duetul Marian Grigoreanu şi Florin Popa, au încântat audienţa cu interpretările lor.

Au fost acordate 18 premii
În cele din urmă s-a trecut la premierea celor mai bune lucrări. Premierea a fost făcută de Alexandru Pop, Dan Bâle şi Ioan Cicio. Astfel, la premiile oferite de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, primul loc i-a revenit Galinei Igorov din Ucraina, fiind urmată dpe podium de Ruxandra Călin (Craiova) şi Cenan Ciprian (Zău de Câmpie). De asemenea, au mai fost atribuite menţiuni pentru Ruxandra Călin, Ciprian Cenan, Marcel Malanca (Negreşti Oaş), Zoltan Haragas (Tg. Mureş) şi Georgeta Seceleanu (Braşov).
Locul întâi la premiile oferite de Asociaţia Artiştilor Fotografi “Prisma” din Satu Mare i-a revenit lui Gheorghe Petrilă (Oradea), acesta fiind urmat în clasament de Ionuţ Harag (Braşov) şi de Marius Vasiliu (Gura Humorului). De asemenea, au mai fost acordate menţiuni pentru Ionuţ Harag, pentru două lucrări, Marius Vasiliu, Tarquinus Vădeanu (Brăila), Ede Tardou (Tg. Mureş) şi Csabi Gellert (Tg. Mureş).
Evenimentul artistic a fost organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi “Prisma“ Satu Mare, Primăria Oraşului Negreşti-Oaş şi Mavel Metal Gaz SRL Negreşti-Oaş. Expoziţia va fi deschisă publicului iubitor de artă fotografică timp de două săptămâni.

sedinta CL Negresti Oas Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, vineri, bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pentru anul 2018. Bugetul are o valoare de 31.904.810 lei, iar cea mai mare parte a fost direcționată pentru investiții.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a precizat că bugetul pe 2018 este unul echilibrat, care asigură buna funcţionare a Primăriei şi instituţiilor subordonate (… Citeşte

Primăria Orașului Negrești-Oaș supune consultării publice, în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice locale, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018.

Vă invităm să consultați proiectul de buget și lista obiectivelor de investiții pe următoarele linkuri și să veniți cu propuneri.

Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2018

PRIMĂRIA ORAȘULUI NEGREȘTI OAȘ cu sediul în Negrești Oaș, str. Victoriei nr. 95-97, în calitate de titular al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor medicale  în Nyirbator și Negrești Oaș, dezvoltând infrastructura de sănătate și serviciile comune”, constând in construirea unui Centru de sănătate în Negrești Oaș, zona Luna Șes, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Satu Mare în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului… Citeşte

Comments are closed.