Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Centru de Resurse Regionale pentru Căminele Culturale

23/02/2011 @ 10:59 am

Sala de festivităţi a Primăriei Negreşti Oaş a găzduit în data de 22 februarie lansarea Centrului de Resurse Regionale pentru Căminele Culturale-Regiunea Nord Vest, coordonatorul acestuia fiind profesorul Natalia Lazăr, director al Casei Orăşeneşti din Negreşti Oaş. Evenimentul a debutat de la ora 12.00 cu momente oficiale în cadrul căruia s-au ţinut discursuri, după care a urmat prezentarea proiectului şi un moment folcloric prezentat de Ansamblul Sânzienele şi interpreta Maria Tripon. După-masă, de la ora 16.00, cei prezenţi au luat parte la o şezătoare organizată acasă la Floarea Finta.

La eveniment au participat, în prezidiu, Luminiţa Crişan, reprezentant al Ministerului Culturii, reprezentantul Centrului de Asistenţă Rurală din Timişoara, Alina Berneker, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, primarul oraşului Negreşti Oaş, Nicolae Bura, directorul Direcţiei de Cultură Satu Mare, George Vulturescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Felician Pop şi, nu în ultimul rând, directorul Casei Orăşeneşti din Negreşti Oaş, Natalia Lazăr. În sală s-au aflat peste 100 de persoane, printre care oameni de cultură, directori de instituţii de învăţământ, consilieri locali din Consiliul Local Negreşti Oaş, liderul Uniunii Regionale “Dacia” din Transcarpathia, Ioan Botoş, directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta, şi directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac.

În cuvântul adresat participanţilor, primarul Negreştiului, Nicolae Bura, a apreciat activitatea culturală întreprinsă de Casa Orăşenească din Negreşti Oaş sub coordonarea Nataliei Lazăr, mai ales din perspectiva de a muta evenimentele culturale în gospodăriile oamenilor, dat fiind faptul că în prezent oraşul Negreşti Oaş nu are o casă de cultură sau un cămin cultural. Totodată, vicepreşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, s-a arătat deschis pentru a co-finanţa proiectul construirii unei Case de Cultură în oraşul Negreşti Oaş. Reprezentantul Ministerului Culturii, Luminiţa Crişan, a prezentat preocupările acesteia în cadrul unui proiect ce privea construirea unor cămine culturale şi a apreciat-o pe Natalia Lazăr ca fiind cea mai bună dintre coordonatorii de centre. “Ministerul Culturii a gestionat doar prima parte a proiectului, în speţă etapa de finalizare a unor clădiri deja construite, în program fiind 79 de astfel de clădiri din care trei în judeţul dumnevoastră. De partea a doua a proiectului, adică iniţierea unor proiecte noi pentru construcţia de case de cultură, aşa cum este şi cazul localităţii dumneavoastră, se ocupă acum Ministerul Dezvoltării. Centrul de Asistenţă Rurală a trimis peste 1.000 de chestionare din care au răspuns 120 şi au participat 116 persoane care au învăţat să scrie proiecte culturale. Cu subiectivism trebuie să afirm că din cei şapte care au rămas cea mai bună este Natalia Lazăr, coordonatorul Centrului de Nord Vest”, a spus reprezentantul Ministerului Culturii, Luminiţa Crişan.

Mai apoi, după ce au luat cuvântul personalităţile aflate în prezidiu, reprezentantul Centrului de Asistenţă Rurală din Timişoara, Alina Berneker, a prezentat proiectul în cadrul căruia a fost format şi directorul Casei Orăşeneşti din Negreşti Oaş, Natalia Lazăr. La finalul momentului oficial cei prezenţi s-au putut bucura de momente folclorice cu Ansamblul Sânzienele, coordonat de interpreta de muzică populară Maria Tripon, urmată de o degustare de pălincă şi boace, respectiv cozonac. După-masă, de la ora 16.00, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să vadă ce înseamnă o şezătoare oşenească, realizată acasă la negreşteanca Floare Fintea, acolo unde au participat cei de la Ansamblul Folcloric Oaşul instruiţi de Maria Tripon.

Cea de-a 61-a ediție a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” va avea loc duminică, 7 mai 2017. Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș se află printre organizatori, alături de Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și de Primăria Certeze.

Sâmbra oilor este cea mai reprezentativă sărbătoare pastorală a oșenilor ce… Citeşte

Consiliul Lsedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017ocal al oraşului Negreşti-Oaş a aprobat, în şedinţa ordinară din 28 aprilie 2017, acordarea unui număr de 43 de burse sociale şi 148 de burse de merit pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din oraș.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Aurelia Fedorca, urmând ca elevii care întrunesc criteriile să primească o… Citeşte

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

 Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte

Comments are closed.