Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Centru de Resurse Regionale pentru Căminele Culturale

February 23, 2011 @ 10:59

Sala de festivităţi a Primăriei Negreşti Oaş a găzduit în data de 22 februarie lansarea Centrului de Resurse Regionale pentru Căminele Culturale-Regiunea Nord Vest, coordonatorul acestuia fiind profesorul Natalia Lazăr, director al Casei Orăşeneşti din Negreşti Oaş. Evenimentul a debutat de la ora 12.00 cu momente oficiale în cadrul căruia s-au ţinut discursuri, după care a urmat prezentarea proiectului şi un moment folcloric prezentat de Ansamblul Sânzienele şi interpreta Maria Tripon. După-masă, de la ora 16.00, cei prezenţi au luat parte la o şezătoare organizată acasă la Floarea Finta.

La eveniment au participat, în prezidiu, Luminiţa Crişan, reprezentant al Ministerului Culturii, reprezentantul Centrului de Asistenţă Rurală din Timişoara, Alina Berneker, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, primarul oraşului Negreşti Oaş, Nicolae Bura, directorul Direcţiei de Cultură Satu Mare, George Vulturescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Satu Mare, Felician Pop şi, nu în ultimul rând, directorul Casei Orăşeneşti din Negreşti Oaş, Natalia Lazăr. În sală s-au aflat peste 100 de persoane, printre care oameni de cultură, directori de instituţii de învăţământ, consilieri locali din Consiliul Local Negreşti Oaş, liderul Uniunii Regionale “Dacia” din Transcarpathia, Ioan Botoş, directorul Muzeului Judeţean Satu Mare, Liviu Marta, şi directorul Şcolii de Arte Satu Mare, Mircea Deac.

În cuvântul adresat participanţilor, primarul Negreştiului, Nicolae Bura, a apreciat activitatea culturală întreprinsă de Casa Orăşenească din Negreşti Oaş sub coordonarea Nataliei Lazăr, mai ales din perspectiva de a muta evenimentele culturale în gospodăriile oamenilor, dat fiind faptul că în prezent oraşul Negreşti Oaş nu are o casă de cultură sau un cămin cultural. Totodată, vicepreşedintele CJ Satu Mare, Adrian Ştef, s-a arătat deschis pentru a co-finanţa proiectul construirii unei Case de Cultură în oraşul Negreşti Oaş. Reprezentantul Ministerului Culturii, Luminiţa Crişan, a prezentat preocupările acesteia în cadrul unui proiect ce privea construirea unor cămine culturale şi a apreciat-o pe Natalia Lazăr ca fiind cea mai bună dintre coordonatorii de centre. “Ministerul Culturii a gestionat doar prima parte a proiectului, în speţă etapa de finalizare a unor clădiri deja construite, în program fiind 79 de astfel de clădiri din care trei în judeţul dumnevoastră. De partea a doua a proiectului, adică iniţierea unor proiecte noi pentru construcţia de case de cultură, aşa cum este şi cazul localităţii dumneavoastră, se ocupă acum Ministerul Dezvoltării. Centrul de Asistenţă Rurală a trimis peste 1.000 de chestionare din care au răspuns 120 şi au participat 116 persoane care au învăţat să scrie proiecte culturale. Cu subiectivism trebuie să afirm că din cei şapte care au rămas cea mai bună este Natalia Lazăr, coordonatorul Centrului de Nord Vest”, a spus reprezentantul Ministerului Culturii, Luminiţa Crişan.

Mai apoi, după ce au luat cuvântul personalităţile aflate în prezidiu, reprezentantul Centrului de Asistenţă Rurală din Timişoara, Alina Berneker, a prezentat proiectul în cadrul căruia a fost format şi directorul Casei Orăşeneşti din Negreşti Oaş, Natalia Lazăr. La finalul momentului oficial cei prezenţi s-au putut bucura de momente folclorice cu Ansamblul Sânzienele, coordonat de interpreta de muzică populară Maria Tripon, urmată de o degustare de pălincă şi boace, respectiv cozonac. După-masă, de la ora 16.00, toţi cei prezenţi au fost invitaţi să vadă ce înseamnă o şezătoare oşenească, realizată acasă la negreşteanca Floare Fintea, acolo unde au participat cei de la Ansamblul Folcloric Oaşul instruiţi de Maria Tripon.

pesta porcinaStimaţi cetăţeni,

Având în vedere riscul ridicat de pătrundere în judeţul Satu Mare a PESTEI PORCINE AFRICANE atât din Ucraina cât şi din Ungaria, ca urmare a notificării unui caz pozitiv la mistreţi în data de 16 mai 2018, în regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, la aproximativ 1 km de graniţă cu Ucraina şi la 50 de km fată de… Citeşte

STIMAŢI CETĂŢENI!

În urma arderilor necontrolate care s-au produs pe raza judeţului nostru, respectiv a incendiilor  de vegetaţie uscată şi celor de resturi vegetale pe suprafeţe mari, punându-se în primejdie viaţa şi gospodăriile cetăţenilor, dorim să vă atragem atenţia cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor pe timpul acţiunilor de ardere a miriştilor, gunoaielor, deşeurilor şi  a altor materiale combustibile, precum şi a vegetaţiei uscate că:

    Revedere emoţionantă, multe îmbrăţisări, lacrimi şi zâmbete la întâlnirea generaţiilor de la Liceul Teoretic. La întâlnire au participat un număr mare de absolvenți din cele trei promoții, dintre care mulți veniți din diferite părți ale lumii.

    Neputând fi prezentă la eveniment, primarul Aurelia Fedorca le-a urat ”bun venit acasă tuturor absolvenților” prin viceprimarul Constantin Fanea.

    ”Dumneavoastră sunteți dovada că școala… Citeşte

    Comments are closed.