Comunicat de presă. Festivalul Zestrea Oașului aduce la sfârșitul săptămânii la Negrești-Oaș artiști de renume. Programul complet

August 18, 2017 @ 12:17

Orașul Negrești-Oaș își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni pentru cel mai mare eveniment al anului, Festivalul Zestrea Oașului, pregătindu-se să primească o mulțime de oaspeți din țară și din străinătate.

După trei săptămâni în care în Negrești-Oaș au fost organizate mai multe manifestări de ținută, precum Zilele Medicale ale Țării Oașului, Târgul Tradițional ”Produs de Maramureș și Oaș”, Concursul național ecvestru și Atelierele meșteșugărești și de creație ”Pe ulițele satului”,  Festivalul Zestrea Oașului se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni cu o serie de manifestări cultural-artistice.

Primarul Aurelia Fedorca îi invită pe toți negreștenii dar și pe cetățenii din întreg județul Satu Mare să participe la manifestări.

”Festivalul Zestrea Oașului este mereu prilej de sărbătoare în toată Țara Oașului, dar și în întreg județul. Este prilej de reunire a familiilor plecate peste mări și țări. Îmi doresc să ne bucurăm cu toții de revedere la sfârșitul acestei săptămâni și să ne simțim bine împreună. Avem invitați artiști pentru toate gusturile și manifestări culturale diverse. Vă invit pe toți cei care aveți timp să petrecem și să ne bucurăm împreună”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Astfel, negreștenii sunt invitați să-și dea întâlnire vineri seara, 18 august 2017,  la Party cu DJ, pe scena din centrul orașului.

Sâmbătă, evenimentele vor începe la ora 15.00 cu manifestări culturale la Galeria de artă ”Dr. Mihai Pop”, de la Muzeul Țării Oașului. Aici va avea loc expoziţie de fotografie ”Povestea firului. Firul poveștii” –  Ioniță G. Andron & Remus Țiplea, urmată de colecția de modă ”Pe firul tradiției” a Școlii de Artă București, coordonată de designerul Maria Constantinescu.

Imediat după acest moment, oaspeții vor fi invitați la inaugurarea noului Corp al sediului Primăriei Negrești-Oaș.

Programul la scena în aer liber va începe la ora 17.30 cu un spectacol interactiv pentru copii cu Mister Nicu, urmat de un spectacol al copiilor de la instituțiile de învățământ din oraș- ”Susținem talentele locale”.

Apoi va urca pe scenă folkistul George Negrea, urmat de Maria Tripon și Ansamblurile folclorice Oașul și Sânzienele. Muzica de petrecere va fi asigurată de Angela Rusu.

Momentul festiv oficial al evenimentului va avea loc de la ora 20.00, când vor fi premiate personalitățile orașului Negrești-Oaș și elevii merituoși.

Va urma apoi muzică populară și de petrecere cu Jean de la Craiova, urmată de recitalurile extraordinare susținute de  MATTEO și PEPE.
Duminică, programul va începe la ora 10.00 cu tradiționalul târg meșteșugăresc din fața Muzeului.

Pe scenă, programul va începe la ora 17.00 cu un medalion folcloric susținut de Aurel Țurcaș Vlaicu,  Irina Man, Nicu Pop, Petre, Petrică și Dănuț Zele, grupul de țâpuritoare Cununa Oașului, urmați de Maria Petca Poptean și Ansamblul folcloric Măgura și de un moment folcloric cu Traian și Valeria Ilea.

Momentul festiv al zilei de duminică va avea loc la 19.45, când vor fi premiate cuplurile care aniversează Nunta de aur.

Spectacolul va continua cu un regal al Ansamblului folcloric Someșul – Napoca, urmat de artistul local Vlad Belbe.

Evenimentul se va închide cu recitalurile extraordinare ale unor artiști îndrăgiți ai momentului, NICOLETA NUCĂ și ANDRA, urmate de tradiționalul foc de artificii.

Manifestările sunt organizate de Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, Muzeul Țării Oașului, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Negrești-Oaș, SC Events Walter SRL.

18 august 2017

Lucrările de modernizare a Cartierului Decebal din orașul Negrești-Oaș au fost finalizate, rezultând un cartier modern, cu rețele de apă și canalizare, cu străzi asfaltate, trotuare și spații verzi amenajate, dar și cu grădiniță nouă. Mai rămân de amenajat spațiile de joacă, astfel încât Cartierul Decebal să devină un etalon pentru ceea ce înseamnă un cartier adus la standarde moderne.

”Continuăm… Citeşte

În acest weekend, la Luna Şes, va avea loc ediţia a V – a ediție a Campionatului internaţional de viteză pe traseu montan ’’CUPA LUNA ŞES – VITEZĂ PE TRASEU MONTAN’’.

Prima etapă din Campionatul Internaţional de VTM se va desfăşura în data de 14 iulie 2018, pe drumul judeţean DJ 109G de la km 7+900 până la km 11+450 (ruta… Citeşte

O delegație condusă de Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, însoțit de consilierul economic Hakki Burutçu, de deputatul Ibram Husein, de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Güven Güngör, dar și de 12 oameni de afaceri turci, care doresc să investească în zona noastră, a vizitat joi după-amiaza orașul Negrești-Oaș în cadrul unei sesiuni a Forumului… Citeşte