Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


La Negrești-Oaș se lucrează pe toate fronturile, la rețelele de apă-canalizare și modernizarea străzilor – FOTO

July 7, 2014 @ 08:10

Cornetului din Valea Cerbului  (2) (Small)Primăria orașului Negrești-Oaș desfășoară în această peiroadă lucrări ample de modernizare a infrastructurii, atât pe partea de apă-canalizare cât și pe cea de modernizare a străzilor.  Astfel, în acest moment se lucrează pe mai multe tronsoane pe străzile Cornetului, Valea Cerbului și Morii.

 

STRADA CORNETULUI

Pe strada Cornetului se lucrează la introducerea rețelei de canalizare prin proiectul Master Plan derulat de Apaserv, dar și la schimbarea conductei de apă pe tronsonul cuprins între strada Victoriei și strada Valea Cerbului (foto), din fonduri proprii ale Primăriei. Pe unele tronsoane se lucrează deja la realizarea racordurilor la aceste rețele și la montarea contoarelor individuale de apă. După ce vor fi finalizate lucrările, se va trece la modernizarea străzii, din fonduri europene. Contractul de lucrări prevede realizarea fundaţiei drumului, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare și trotuare.

 

STRADA VALEA CERBULUI

În paralel se lucrează la modernizarea drumului pe mai multe tronsoane de pe strada Valea Cerbului, după ce au fost introduse sau schimbate rețelele de apă și canalizare. Astfel, se lucrează pe tronsoanele cuprinse între străzile Livezilor – Tudor Vladimirescu – George Coșbuc – Cornetului. În total, pe Valea Cerbului sunt prevăzute următoarele investiții: reabilitare şi extindere reţea apă și canalizare, racorduri la reţeaua de apă şi contorizare individuală, reabilitare stradă ( fundaţie, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare, trotuare– unde lăţimea străzii permite). Modernizarea acestei străzi este extrem de importantă având în vedere că funcționează ca o centură de ocolire în momentul în care traficul pe strada Victoriei este deviat sau foarte aglomerat.

Str. Valea Cerbului: Lucrări pe tronsonul Livezilor – Tudor Vladimirescu

– Str. Valea Cerbului: Lucrări pe tronsonul Tudor Vladimirescu – George Coșbuc

Str. Valea Cerbului: Lucrări pe tronsonul George Coșbuc – Cornetului

 

STRADA MORII

De asemenea, pe strada Morii au fost finalizate lucrările de modernizare pe tronsonul cuprins între străzile Livezilor și Unirii.

În acest moment se lucrează la rețelele de apă și canalizare pe tronsoanele Unirii – Vrăticel – 1 Iunie. Pe strada Morii sunt prevăzute lucrări de reabilitare şi extindere reţea apă și canalizare, racorduri la reţeaua de apă şi contorizare individuală, reabilitare stradă ( fundaţie, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare, trotuare – unde lăţimea străzii permite).

 

Strada Morii: Tronson Vrăticel- Unirii

 

Strada Morii:  Tronson Vrăticel- 1 Iunie

Constructorii vor începe în această săptămână lucrările și pe strada Oașului, pe partea de rețele de apă și canalizare, urmată de modernizarea drumului.

Modernizarea rețelelor de apă și canalizare este realizată din fonduri europene, prin Master Planul Județean implementat de Apaserv, iar modernizarea străzilor din fonduri europene, printr-un proiect câștigat de Primăria Negrești-Oaș.

După ce vor fi finalizate lucrările pe aceste străzi, va începe introducerea sau extinderea rețelelor de apă și canalizare, urmată de modernizarea drumului, pe străzile Unirii 1, Moților și Turului, Pieții, Mesteacănului, Gării, Plopilor.

Primarul Aurelia Fedorca le cere negreștenilor să aibă răbdare și le cere scuze pentru disconfortul cauzat de realizarea acestor investiții.

”Lipsa infrastructurii este cea mai mare problemă a orașului Negrești-Oaș pe care, încet, începem să o rezolvăm. În acest moment în Negrești-Oaș se desfășoară cele mai ample lucrări din ultimii ani, foarte așteptate de negreșteni. Se lucrează intens la rețelele de apă și canalizare, dar și la modernizarea mai multor străzi. Le cerem scuze și înțelegere negreștenilor care domiciliază pe străzile pe care se efectuează lucrări pentru disconfortul cauzat, iar pe cei care domiciliază pe străzi care nu sunt cuprinse, deocamdată, în proiecte de modernizare, îi asigur că depunem eforturi pentru a găsi finanțare pentru modernizarea întregului oraș”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Edilul șef al Negreștiului a precizat că străzile vor intra în modernizare pe măsură ce sunt finalizate lucrările la rețelele de apă-canalizare.

În cadrul proiectului cu finanțare europeană privind modernizarea străzilor au fost finalizate deja lucrările pe străzile Vrăticel și Unirii II.

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită miercuri, 24 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, prin mai multe manifestări organizate în centrul orașului.

Începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor:

  • Intonarea imnului național al României – eleva Mariana Bura, Liceul Teoretic Negrești-Oaș
  • Desfășurarea ceremonialului religios oficiat de preoţii slujitori din Negreşti-Oaş
  • Importanța istorică a zilei de 24

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, marcând astfel debutul anului cultural al Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului.

Manifestările au început dimineața la Biblioteca Orăşenească, acolo unde a avut loc expoziţia de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche” și concursul „Îl omagiem pe Eminescu”, cu participarea elevilor de… Citeşte

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2018 începând din 15 ianuarie.

Cuantumul acestora a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, iar cuantumul acestora a rămas neschimbat față de anul trecut.

Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi… Citeşte

Comments are closed.