COMUNICAT: Şase străzi din Negreşti-Oaş intră în modernizare

August 28, 2012 @ 16:15

Primăria oraşului Negreşti-Oaş a dat undă verde pentru modernizarea a şase străzi din oraş. Lucrările realizate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, vor începe în prima parte a lunii septembrie. Străzile care vor intra în reabilitare sunt Vrăticel, Unirii, Cornetului, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii, pe acestea urmând să fie modernizate sau extinse şi reţelele de apă şi canalizare.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, directorul SC Apaserv SA, Ioan Leitner, şi reprezentantul constructorului SC Iulia Boss SRL, împreună cu responsabilii din Primărie, au stabilit marţi graficul lucrărilor a căror valoare licitată este de 8,1 milioane lei plus TVA. Aceştia s-au deplasat pe toate cele şase străzi pentru a vedea situaţia la faţa locului şi pentru a sta de vorbă cu oamenii.
Lucrările vor începe în prima parte a lunii septembrie cu străzile Vrăticel, Unirii şi Cornetului, pe care urmează să fie reabilitate sau extinse, după caz, reţelele de apă şi canalizare, concomitent cu montarea de contoare individuale.

Primarul Aurelia Fedorca a precizat că cea mai mare parte a lucrărilor de pe aceste străzi vor fi finalizate în acest an, urmând ca la primăvară să fie turnat stratul de uzură asfaltic. Edilul Negreştiului le-a cerut cetăţenilor de pe străzile care intră în modernizare să-şi facă branşamentele la reţelele de gaz, deoarece după ce străzile vor fi reabilitate nu se va mai permite spargerea acestora. De asemenea, reprezentanţii Primăriei vor solicita Eon Gaz, Romtelecom şi celorlalţi furnizori de utilităţi să-şi efectueze în următoarea perioadă investiţiile prevăzute pe aceste străzi înainte să fie modernizate.

Directorul Apaserv, Ioan Leitner, a precizat că investiţiile necesare la reţelele de apă şi canalizare pe primele trei străzi vor fi realizate din fondurile societăţii. Pe celelelalte trei străzi, Oaşului, Valea Cerbului şi Morii, Apaserv va începe în primăvara anului viitor lucrările la reţelele de apă şi canalizare, acestea fiind incluse în Masterplanul ADI prin care la Negreşti-Oaş vor fi reabilitate sau extinse în următorii trei ani peste 20 de kilometri de reţele de apă şi canalizare. De asemenea, Apaserv va realiza contorizarea individuală a locuinţelor pe toate străzile care intră în modernizare.

Modernizarea străzilor presupune realizarea fundaţiei şi a straturilor de uzură asfaltică, amenajarea de rigole de scurgere, acoperite cu grilaje, şi construirea de trotuare acolo unde lăţimea străzii permite. Termenul de finalizare a proiectului privind modernizarea celor şase străzi este 25 februarie 2014, însă constructorul Iulia Boss SRL Negreşti-Oaş apreciază că lucrările vor fi finalizate în toamna anului viitor, dacă va exista sincronizare cu investiţiile derulate de Apaserv.

Lucrări ce vor fi realizate în 2012, cu finalizare în primăvara anului 2013:

Strada Vrăticel
– Reabilitare reţea apă
– Racorduri la reţeaua de apă şi contorizare individuală
– Reabilitare stradă ( fundaţie, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare, trotuare)

Strada Unirii
– Zona 1 – reabilitare reţea apă şi contorizare
– Zona 2 – reabilitare şi extindere reţea apă, racorduri şi contorizare individuală, introducere canalizare
– Reabilitare integrală zona 1 şi zona 2 (fundaţie, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare, trotuare, modernizare parcare)

Strada Cornetului
– Introducere reţea canalizare
– Racorduri şi contorizarea individuală la apă

Lucrări prevăzute pentru 2013

Strada Oaşului
– Racorduri la reţeaua de apă şi contorizare individuală
– Reabilitare stradă (fundaţie, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare, trotuare)

Valea Cerbului
– Racorduri la reţeaua de apă şi contorizare individuală
– Reabilitare stradă ( fundaţie, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare, trotuare– unde lăţimea străzii permite)

Strada Morii
– Racorduri la reţeaua de apă şi contorizare individuală
– Reabilitare stradă ( fundaţie, straturi de uzură, rigole de scurgere acoperite cu grătare, trotuare – unde lăţimea străzii permite)

Data de începere a lucrării: aprilie 2013

Sfintele Sărbători ale Paștelui ne oferă plăcutul prilej de a ura tuturor negreştenilor, de acasă şi de pretutindeni, sănătate, fericire, bucurii, pace şi linişte sufletească, putere pentru a depăşi greutăţile.

Sărbători binecuvântate!

Primar Aurelia Fedorca

Viceprimar Constantin Fanea

La Complexul Valea Măriei a avut loc vineri premierea laureaților Olimpiadei Naţionale de Matematică 2018 – Juniori.  Gazdele evenimentului au fost primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla.

La eveniment au participat cei 176 elevi de clasele V-VI, cei mai buni pe care îi are România în acest moment, care s-au… Citeşte

lidl negresti oasArgumentare: Pe terenurile cu nr cadastrale 100077, 100067, 100626 , situate în intravilanul orașului Negrești Oaș, Str. Victoriei, nr. 76-80, beneficiarul dorește realizarea acestei investiții.

Beneficiar: S.C. LIDL ROMANIA S.C.S.

PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ TRANSMITĂ OBSERVAȚII ȘI PROPUNERI privind intenția de elaborare a planului urbansitic zonal până la data de 19.04.2018.
Persoana responsabilă cu informarea și consultarea… Citeşte