COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

May 28, 2016 @ 09:48

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

În localitatea Turț, în parcul central al comunei, a avut loc sâmbătă, 14 octombrie, Târgul Producătorilor și Meșteșugarilor din Țara Oașului, organizat de GAL Țara Oașului .

Cu această ocazie, organizatorii au pus la dispoziția fiecărei primării un stand prin intermediul căruia fiecare meșteșugar și producător și-a expus în mod gratuit produsele specifice alături de produsele gastronomice tradiționale.

Orașul Negrești-Oaș… Citeşte

PRIMĂRIA ORAŞULUI NEGREŞTI-OAŞ

Data anunţului : 12.11.2017

INTENŢIE DE ELABORARE PLAN URBANISTIC ZONAL Str. ION CREANGĂ Nr.104 /B

Argumentare : P.U.Z CONSTRUIRE PLATFORMĂ  STAŢIE DE PREPARARE A BETONULUI  ŞI CONFECŢIONARE PREFABRICATE  DIN BETON (P)

Investitor :  POPA IOAN şi POPA ANA

PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ TRANSMITĂ OBSERVAŢII ŞI PROPUNERI privind intenţia de elaborare a planului urbanistic zonal în… Citeşte

Primăria Negrești-Oaș, în parteneriat cu Asociația Grupul de Acțiune Locală Țara Oașului, vă invită să luați parte la evenimentul de promovare a microregiunii Țara Oașului.

Cu această ocazie veți afla noile oportunități de finanțare a Fondurilor Europene disponibile prin GAL, prezentate în cadrul Conferinței care va avea loc sâmbătă, 14.10.2017, la Căminul cultural din Gherța Mare, comuna Turț, începând cu… Citeşte