COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

May 28, 2016 @ 09:48

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

sedinta CL Negresti Oas Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, vineri, bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pentru anul 2018. Bugetul are o valoare de 31.904.810 lei, iar cea mai mare parte a fost direcționată pentru investiții.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a precizat că bugetul pe 2018 este unul echilibrat, care asigură buna funcţionare a Primăriei şi instituţiilor subordonate (… Citeşte

Primăria Orașului Negrești-Oaș supune consultării publice, în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice locale, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018.

Vă invităm să consultați proiectul de buget și lista obiectivelor de investiții pe următoarele linkuri și să veniți cu propuneri.

Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2018

PRIMĂRIA ORAȘULUI NEGREȘTI OAȘ cu sediul în Negrești Oaș, str. Victoriei nr. 95-97, în calitate de titular al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor medicale  în Nyirbator și Negrești Oaș, dezvoltând infrastructura de sănătate și serviciile comune”, constând in construirea unui Centru de sănătate în Negrești Oaș, zona Luna Șes, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Satu Mare în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului… Citeşte