Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

28/05/2016 @ 9:48 am

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

sedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017Consiliul Local a aprobat în ședința de vineri, 24 martie 2017, bugetul orașului Negrești-Oaș pe anul 2017, acesta fiind de 38.978.929 lei, ușor mai mare față de anul precedent.

În prezentarea proiectului de buget, primarul Aurelia Fedorca a declarat că bugetul propus pentru anul 2017 este unul echilibrat care asigură buna funcţionare a Primăriei şi… Citeşte

Sâmbătă, 25 martie 2017, începând cu ora 17:00, are loc vernisajul celei de-a XXXI-a ediții a expoziţiei anuale de arte vizuale contemporane Art Bunavestire, care se va desfășura la Galeriile de artă „Dr. Mihai Pop” a muzeului din Negrești-Oaș. Evenimentul este organizat de Muzeul Țării Oașului și Asociaţia artistică Art Bunavestire, fiind susţinut de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, Consiliul Județean Satu… Citeşte

Primarul orasului Negresti Oas, d-na AURELIA FEDORCA validată in functie prin Încheierea nr. 904/21.06.2016, pronunţată de Judecatoria Negresti Oas.
Avand in vedere:
– Prevederile art 39 alin 1 si art 68 din Legea nr. 215/2001 privind administratia publica locala, republicata,
DISPUNE:

Art. 1 Se convoaca Consiliul Local al orasului Negresti Oas in sedinta ordinară care va
avea loc in data de… Citeşte