Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

May 28, 2016 @ 09:48

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

Un număr de 25 de cupluri care au împlinit în acest an 50 de ani de căsătorie au fost premiate duminică, 20 august 2017, în cadrul Festivalului „Zestrea Oașului” din Negrești-Oaș.

Momentul festiv a avut loc duminică, 20 august 2016, de la ora 19.30, pe scena amenajată în centrul orașului. Fiecare cuplu a primit din partea Primăriei și a Consiliului Local… Citeşte

Noul Corp al Primăriei orașului Negrești-Oaș, realizat prin PNDL, a fost inaugurat sâmbătă, 19 august, marcând astfel un moment important al programului de investiții pe care îl derulăm la Negrești-Oaș.

Este un edificiu nou, atât de necesar negreștenilor și cetățenilor din localitățile Țării Oașului, o clădire modernă în care am amenajat la parter serviciul de impozite și taxe locale.

”Eu… Citeşte

Un moment important al primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost prezentarea colecției Prezentarea colecției ”Pe firul tradiției” a designerului Maria Constantinescu, de la Școala de Artă București.

Împreună cu echipa ei de elevi, dar și cu eleve din Negrești-Oaș, ne-au purtat ”Pe firul tradiției” și am descoperit împreună lumea fascinantă a portului nostru tradițional în costume moderne.

Pentru… Citeşte