COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

May 28, 2016 @ 09:48

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

Primăria orașului Negrești Oaș organizează concurs pentru ocuparea postului de inspector, grad IA – în cadrul Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat  post vacant  în regim contractual pe perioadă nedeterminată – cu respectarea prevederilor HG nr.286/2011.

1.Inspector grad IA – Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat  – clasa I – post studii superioare.

Condițiile generale de ocupare a unui post sunt cele prevăzute de art.3 din HG nr.286/2011… Citeşte

La sediul Primăriei Negrești-Oaș a avut loc joi, 24 mai 2018, o ședință de lucru interinstituțională privind găsirea unor soluții pentru introducerea rețelelor de gaze în toate localitățile din Țara Oașului și extinderea rețelelor în cele în care există.

La ședință au participat președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) – Dumitru Chiriță, președintele Comisiei de Industrii și Servicii… Citeşte

pesta porcinaStimaţi cetăţeni,

Având în vedere riscul ridicat de pătrundere în judeţul Satu Mare a PESTEI PORCINE AFRICANE atât din Ucraina cât şi din Ungaria, ca urmare a notificării unui caz pozitiv la mistreţi în data de 16 mai 2018, în regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, la aproximativ 1 km de graniţă cu Ucraina şi la 50 de km fată de… Citeşte