Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

28/05/2016 @ 9:48 am

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

Cea de-a 61-a ediție a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” va avea loc duminică, 7 mai 2017. Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș se află printre organizatori, alături de Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și de Primăria Certeze.

Sâmbra oilor este cea mai reprezentativă sărbătoare pastorală a oșenilor ce… Citeşte

Consiliul Lsedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017ocal al oraşului Negreşti-Oaş a aprobat, în şedinţa ordinară din 28 aprilie 2017, acordarea unui număr de 43 de burse sociale şi 148 de burse de merit pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din oraș.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Aurelia Fedorca, urmând ca elevii care întrunesc criteriile să primească o… Citeşte

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte