COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

May 28, 2016 @ 09:48

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

În prezenţa unui public generos, iubitor de artă si frumos, pe simezele Galeriei de artă ’’ Dr. Mihai Pop’’, din Negrești-Oaș s-a desfăsurat azi ediţia cu numărul IX a expoziţiei naţionale de fotografie ’’ Versus dar Împreună’’, devenită deja o tradiţie.

Toţi cei prezenţi au fost purtaţi prin povestea lentilei în lumea întreagă, indiferent că era vorba de peisaje, de foto-reportaje… Citeşte

Afis versus dar impreuna 2017Orașul Negrești-Oaș va fi sâmbătă, aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an, capitala națională a fotografiei pentru o zi, când va avea loc vernisajul celei de-a IX-a ediții a tradiționalei expoziții naționale de fotografie ”Versus dar Împreună”.

Vernisajul va avea loc sâmbătă, 09 decembrie, de la ora 17.00, la Galeria de Artă „Dr. Mihai Pop” din cadrul… Citeşte

Spectacol de Mos Nicolae la Negresti Oas (32)Moș Nicolae a sosit marți, 5 decembrie, și la Negrești-Oaș, cu o mulțime de suprize pentru toți copiii. Momentul culminant al zilei a fost aprinderea iluminatului public de sărbători.

Mii de copii, părinți și bunici au participat la spectacolul intitulat ”Darurile lui Moș Nicolae”, care a avut loc în fața Catedralei Ortodoxe, acolo unde… Citeşte