COMUNICAT. Patru runde de întâlniri cu membrii Asociațiilor de proprietari pentru reabilitarea termică a blocurilor

May 28, 2016 @ 09:48

Reabilitare blocuri 2Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, consilieri locali și specialiști din Primărie au avut în perioada 24 -27 mai 2016 patru serii de întâlniri de informare privind reabilitarea termică a blocurilor cu toate asociațiile de proprietari din oraș.

Întâlnirile au avut scopul de a informa proprietarii de locuințe din Asociațiile de proprietari privind reabilitarea termică a blocurilor, din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, dar și obținerea acordului acestora pentru a putea avansa proiectul. În fiecare zi, proprietarii au venit în număr mare la întâlniri, determinați să se implice.

Primarul Aurelia Fedorca s-a declarat încrezătoare că vor putea aplica la proiect toate blocurile.

”În ansamblu, negreștenii au înțeles că trebuie să se mobilizeze și să facă primul pas astfel încât să adune cele 70% de semnături și acordurile necesare pentru reabilitarea termică a blocurilor în care locuiesc, pentru a nu compromite proiectul. La rândul nostru, ne-am angajat să ne facem treaba astfel încât să putem realiza proiectul la nivelul întregului oraș. Aceasta va fi probabil cea mai mare schimbare pozitivă și de imagine pe care orașul nostru o va avea în următorii ani”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Aceasta a precizat că proprietarii vor plăti minim 3,5% din valoarea lucrărilor de reabilitare.

”Proiectul la care lucrăm pentru a atrage fonduri europene prin Programul Operațional Regional ne oferă posibilitatea de a suporta noi, autoritatea locală, o contribuție de 36,5% din valoarea lucrărilor, în timp ce proprietarii vor achita minim 3,5% din valoarea lucrărilor. Un procent de 60% din investiție va fi suportat din Fondul european de dezvoltare regional și de la bugetul de stat. Este o ocazie unică pentru negreștenii de la blocuri de a spori confortul locuințelor în care trăiesc cu o contribuție modică, dar și o mare oportunitate pentru dezvoltarea orașului nostru”, a precizat primarul.

Acordul fiecărui proprietar din blocurile de locuințe este important pentru a putea avansa în această etapă a acestui proiect atât de important pentru confortul proprietarilor și pentru imaginea orașului.

Lucrările de modernizare a Cartierului Decebal din orașul Negrești-Oaș au fost finalizate, rezultând un cartier modern, cu rețele de apă și canalizare, cu străzi asfaltate, trotuare și spații verzi amenajate, dar și cu grădiniță nouă. Mai rămân de amenajat spațiile de joacă, astfel încât Cartierul Decebal să devină un etalon pentru ceea ce înseamnă un cartier adus la standarde moderne.

”Continuăm… Citeşte

În acest weekend, la Luna Şes, va avea loc ediţia a V – a ediție a Campionatului internaţional de viteză pe traseu montan ’’CUPA LUNA ŞES – VITEZĂ PE TRASEU MONTAN’’.

Prima etapă din Campionatul Internaţional de VTM se va desfăşura în data de 14 iulie 2018, pe drumul judeţean DJ 109G de la km 7+900 până la km 11+450 (ruta… Citeşte

O delegație condusă de Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, însoțit de consilierul economic Hakki Burutçu, de deputatul Ibram Husein, de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Güven Güngör, dar și de 12 oameni de afaceri turci, care doresc să investească în zona noastră, a vizitat joi după-amiaza orașul Negrești-Oaș în cadrul unei sesiuni a Forumului… Citeşte