Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Comunicat: Primăria Negrești-Oaș susține învățământul și nu are nicio restanță față de profesori

November 14, 2013 @ 14:40

intalnire profesori negresteniPrimarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a avut joi o întâlnire cu directorii și cu liderii sindicali din instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș, pentru a lămuri problema ridicată de liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Ioan Drăgan, în cadrul unei informări prezentate în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare, privind presupusa neplată a navetei către cadrele didactice.

Liderii de sindicat din Negrești-Oaș s-au declarat contrariați de situația prezentată de liderul SIP Satu Mare, Ioan Drăgan, așa cum a fost ea relatată în mass-media locală, concluzionând că au o relație bună cu Primăria Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special.

Așa cum a recunoscut în cadrul unei discuții telefonice cu primarul Aurelia Fedorca, liderul sindical Ioan Drăgan a prezentat în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare un bilanț al activității sale, în loc să prezinte problemele actuale ale profesorilor din județul Satu Mare. Informarea a fost una superficială, atâta vreme cât făcea referire la procesele câștigate în ultimii ani de sindicat privind neplata navetei către cadrele didactice, uitând să menționeze starea actuală.
În cazul concret al orașului Negrești-Oaș, SIP Satu Mare a intentat în urmă cu cinci ani un proces pentru nedecontarea navetei, obținând o sentință definitivă în prima parte a anului 2012. Sumele reclamate au fost achitate în totalitate la acea vreme.

Președintele SIP Negrești-Oaș, Maria Kala, a declarat în cadrul ședinței că apreciază buna colaborare pe care o are cu primarul Aurelia Fedorca și cu Primăria Negrești-Oaș. ”Apreciem buna colaborare pe care o avem, în permanență, cu Primăria orașului Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special și am transmis permanent acest lucru conducerii din Satu Mare. Am asigurat constant conducerea SIP de buna colaborare și de bunele intenții ale conducerii Primăriei Negrești-Oaș în ceea ce privește sistemul de învățământ”, a declarat în cadrul ședinței liderul sindical Maria Kala.

Primarul Aurelia Fedorca le dă asigurări negreștenilor că susține cadrele didactice în efortul comun de modernizare a sistemului de învățământ negreștean.
”Asigur negreștenii că Primăria Negrești-Oaș nu numai că nu are restanțe de niciun fel față de cadrele didactice și personalul auxiliar din oraș, dar depune eforturi constante pentru îmbunătățirea condițiilor din instituțiile de învățământ, pentru ca profesorii să poată susține actul educațional”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

14.11.2013
Biroul de presă

Avem placerea de a va informa ca firma dumneavoastra este invitata sa participe la procedura de achizitie directa pentru atribuirea contractului de lucrări ”Reparații curente spații de joacă Parc Central Negrești-Oaș”.

1. Autoritatea contractanta: Orasul Negresti Oas, cu sediul in localitatea Negresti Oas, str. Victoriei, nr. 95-97, telefon/fax 0261-854845, cod fiscal 3963951

2. Procedura de atribuire aplicata: “Achizitie directa” in conformitate cu prevederile art 7 alin 5 din… Citeşte

Avem placerea de a va informa ca firma dumneavoastra este invitata sa participe la procedura de achizitie directa pentru atribuirea contractului de lucrări ”Amenajarea apelor pluviale pe strazile din Negresti Oas(Str.Padurii,Valtori,Borcutului,Motilor(tronson str.Turului-str.Mihai Eminescu)”.

Orașul Negrești-Oaș își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni pentru cel mai mare eveniment al anului, Festivalul Zestrea Oașului, pregătindu-se să primească o mulțime de oaspeți din țară și din străinătate.

După trei săptămâni în care în Negrești-Oaș au fost organizate mai multe manifestări de ținută, precum Zilele Medicale ale Țării Oașului, Târgul Tradițional ”Produs de Maramureș și Oaș”, Concursul național… Citeşte