Comunicat: Primăria Negrești-Oaș susține învățământul și nu are nicio restanță față de profesori

November 14, 2013 @ 14:40

intalnire profesori negresteniPrimarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a avut joi o întâlnire cu directorii și cu liderii sindicali din instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș, pentru a lămuri problema ridicată de liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Ioan Drăgan, în cadrul unei informări prezentate în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare, privind presupusa neplată a navetei către cadrele didactice.

Liderii de sindicat din Negrești-Oaș s-au declarat contrariați de situația prezentată de liderul SIP Satu Mare, Ioan Drăgan, așa cum a fost ea relatată în mass-media locală, concluzionând că au o relație bună cu Primăria Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special.

Așa cum a recunoscut în cadrul unei discuții telefonice cu primarul Aurelia Fedorca, liderul sindical Ioan Drăgan a prezentat în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare un bilanț al activității sale, în loc să prezinte problemele actuale ale profesorilor din județul Satu Mare. Informarea a fost una superficială, atâta vreme cât făcea referire la procesele câștigate în ultimii ani de sindicat privind neplata navetei către cadrele didactice, uitând să menționeze starea actuală.
În cazul concret al orașului Negrești-Oaș, SIP Satu Mare a intentat în urmă cu cinci ani un proces pentru nedecontarea navetei, obținând o sentință definitivă în prima parte a anului 2012. Sumele reclamate au fost achitate în totalitate la acea vreme.

Președintele SIP Negrești-Oaș, Maria Kala, a declarat în cadrul ședinței că apreciază buna colaborare pe care o are cu primarul Aurelia Fedorca și cu Primăria Negrești-Oaș. ”Apreciem buna colaborare pe care o avem, în permanență, cu Primăria orașului Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special și am transmis permanent acest lucru conducerii din Satu Mare. Am asigurat constant conducerea SIP de buna colaborare și de bunele intenții ale conducerii Primăriei Negrești-Oaș în ceea ce privește sistemul de învățământ”, a declarat în cadrul ședinței liderul sindical Maria Kala.

Primarul Aurelia Fedorca le dă asigurări negreștenilor că susține cadrele didactice în efortul comun de modernizare a sistemului de învățământ negreștean.
”Asigur negreștenii că Primăria Negrești-Oaș nu numai că nu are restanțe de niciun fel față de cadrele didactice și personalul auxiliar din oraș, dar depune eforturi constante pentru îmbunătățirea condițiilor din instituțiile de învățământ, pentru ca profesorii să poată susține actul educațional”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

14.11.2013
Biroul de presă

Primăria orașului Negrești Oaș organizează concurs pentru ocuparea postului de inspector, grad IA – în cadrul Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat  post vacant  în regim contractual pe perioadă nedeterminată – cu respectarea prevederilor HG nr.286/2011.

1.Inspector grad IA – Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat  – clasa I – post studii superioare.

Condițiile generale de ocupare a unui post sunt cele prevăzute de art.3 din HG nr.286/2011… Citeşte

La sediul Primăriei Negrești-Oaș a avut loc joi, 24 mai 2018, o ședință de lucru interinstituțională privind găsirea unor soluții pentru introducerea rețelelor de gaze în toate localitățile din Țara Oașului și extinderea rețelelor în cele în care există.

La ședință au participat președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) – Dumitru Chiriță, președintele Comisiei de Industrii și Servicii… Citeşte

pesta porcinaStimaţi cetăţeni,

Având în vedere riscul ridicat de pătrundere în judeţul Satu Mare a PESTEI PORCINE AFRICANE atât din Ucraina cât şi din Ungaria, ca urmare a notificării unui caz pozitiv la mistreţi în data de 16 mai 2018, în regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, la aproximativ 1 km de graniţă cu Ucraina şi la 50 de km fată de… Citeşte