Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Comunicat: Primăria Negrești-Oaș susține învățământul și nu are nicio restanță față de profesori

14/11/2013 @ 2:40 pm

intalnire profesori negresteniPrimarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a avut joi o întâlnire cu directorii și cu liderii sindicali din instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș, pentru a lămuri problema ridicată de liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Ioan Drăgan, în cadrul unei informări prezentate în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare, privind presupusa neplată a navetei către cadrele didactice.

Liderii de sindicat din Negrești-Oaș s-au declarat contrariați de situația prezentată de liderul SIP Satu Mare, Ioan Drăgan, așa cum a fost ea relatată în mass-media locală, concluzionând că au o relație bună cu Primăria Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special.

Așa cum a recunoscut în cadrul unei discuții telefonice cu primarul Aurelia Fedorca, liderul sindical Ioan Drăgan a prezentat în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare un bilanț al activității sale, în loc să prezinte problemele actuale ale profesorilor din județul Satu Mare. Informarea a fost una superficială, atâta vreme cât făcea referire la procesele câștigate în ultimii ani de sindicat privind neplata navetei către cadrele didactice, uitând să menționeze starea actuală.
În cazul concret al orașului Negrești-Oaș, SIP Satu Mare a intentat în urmă cu cinci ani un proces pentru nedecontarea navetei, obținând o sentință definitivă în prima parte a anului 2012. Sumele reclamate au fost achitate în totalitate la acea vreme.

Președintele SIP Negrești-Oaș, Maria Kala, a declarat în cadrul ședinței că apreciază buna colaborare pe care o are cu primarul Aurelia Fedorca și cu Primăria Negrești-Oaș. ”Apreciem buna colaborare pe care o avem, în permanență, cu Primăria orașului Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special și am transmis permanent acest lucru conducerii din Satu Mare. Am asigurat constant conducerea SIP de buna colaborare și de bunele intenții ale conducerii Primăriei Negrești-Oaș în ceea ce privește sistemul de învățământ”, a declarat în cadrul ședinței liderul sindical Maria Kala.

Primarul Aurelia Fedorca le dă asigurări negreștenilor că susține cadrele didactice în efortul comun de modernizare a sistemului de învățământ negreștean.
”Asigur negreștenii că Primăria Negrești-Oaș nu numai că nu are restanțe de niciun fel față de cadrele didactice și personalul auxiliar din oraș, dar depune eforturi constante pentru îmbunătățirea condițiilor din instituțiile de învățământ, pentru ca profesorii să poată susține actul educațional”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

14.11.2013
Biroul de presă

Cea de-a 61-a ediție a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” va avea loc duminică, 7 mai 2017. Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș se află printre organizatori, alături de Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și de Primăria Certeze.

Sâmbra oilor este cea mai reprezentativă sărbătoare pastorală a oșenilor ce… Citeşte

Consiliul Lsedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017ocal al oraşului Negreşti-Oaş a aprobat, în şedinţa ordinară din 28 aprilie 2017, acordarea unui număr de 43 de burse sociale şi 148 de burse de merit pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din oraș.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Aurelia Fedorca, urmând ca elevii care întrunesc criteriile să primească o… Citeşte

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte