Comunicat: Primăria Negrești-Oaș susține învățământul și nu are nicio restanță față de profesori

November 14, 2013 @ 14:40

intalnire profesori negresteniPrimarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a avut joi o întâlnire cu directorii și cu liderii sindicali din instituțiile de învățământ din Negrești-Oaș, pentru a lămuri problema ridicată de liderul Sindicatului din Învățământul Preuniversitar (SIP) Satu Mare, Ioan Drăgan, în cadrul unei informări prezentate în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare, privind presupusa neplată a navetei către cadrele didactice.

Liderii de sindicat din Negrești-Oaș s-au declarat contrariați de situația prezentată de liderul SIP Satu Mare, Ioan Drăgan, așa cum a fost ea relatată în mass-media locală, concluzionând că au o relație bună cu Primăria Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special.

Așa cum a recunoscut în cadrul unei discuții telefonice cu primarul Aurelia Fedorca, liderul sindical Ioan Drăgan a prezentat în cadrul Comisiei de Dialog Social de la Prefectura Satu Mare un bilanț al activității sale, în loc să prezinte problemele actuale ale profesorilor din județul Satu Mare. Informarea a fost una superficială, atâta vreme cât făcea referire la procesele câștigate în ultimii ani de sindicat privind neplata navetei către cadrele didactice, uitând să menționeze starea actuală.
În cazul concret al orașului Negrești-Oaș, SIP Satu Mare a intentat în urmă cu cinci ani un proces pentru nedecontarea navetei, obținând o sentință definitivă în prima parte a anului 2012. Sumele reclamate au fost achitate în totalitate la acea vreme.

Președintele SIP Negrești-Oaș, Maria Kala, a declarat în cadrul ședinței că apreciază buna colaborare pe care o are cu primarul Aurelia Fedorca și cu Primăria Negrești-Oaș. ”Apreciem buna colaborare pe care o avem, în permanență, cu Primăria orașului Negrești-Oaș și cu primarul Aurelia Fedorca în special și am transmis permanent acest lucru conducerii din Satu Mare. Am asigurat constant conducerea SIP de buna colaborare și de bunele intenții ale conducerii Primăriei Negrești-Oaș în ceea ce privește sistemul de învățământ”, a declarat în cadrul ședinței liderul sindical Maria Kala.

Primarul Aurelia Fedorca le dă asigurări negreștenilor că susține cadrele didactice în efortul comun de modernizare a sistemului de învățământ negreștean.
”Asigur negreștenii că Primăria Negrești-Oaș nu numai că nu are restanțe de niciun fel față de cadrele didactice și personalul auxiliar din oraș, dar depune eforturi constante pentru îmbunătățirea condițiilor din instituțiile de învățământ, pentru ca profesorii să poată susține actul educațional”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

14.11.2013
Biroul de presă

Primaria orasului Negresti Oas anunta organizarea examenului de promovare in grad profesional pentru 4 functii publice, dupa cum urmeaza:

• Politist local, clasa I, grad asistent – din cadrul Compartimentului constructii si protectia mediului – Serviciul Politia Locala
  • Inspector, clasa I,  grad asistent – din cadrul Compartimentului urbanism – Directia Amenajarea Teritoriului, Investitii si Patrimoniu
  • Inspector, clasa I,  grad principal – din cadrul Compartimentului strategie de dezvoltare

Primăria orașului Negrești Oaș, Județul Satu Mare organizează concurs de promovare pentru următoarele  funcții contractuale vacante de conducere:

1.Șef  birou – monitorizare servicii și utilități publice-  post  vacant in regim contractual pe perioadă nedeterminată clasa I –  studii superioare

Condițiile generale de ocupare a unui post sunt cele prevăzute de art.3 din HG nr.286/2011 pentru aprobarea regulamentului- cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant… Citeşte

Joi, 12 octombrie 2017, Muzeul Țării Oașului, Direcția Județeană pentru Cultură Satu Mare și Protopopiatul Ortodox Român Oaş au organizat un colocviu pe tema Patrimoniu cultural şi natura: un peisaj al posibilităţilor, cu ocazia celei de-a XXV-a ediții a Zilelor Europene ale Patrimoniului.

La eveniment au participat directorul Direcției Județene pentru Cultură Satu Mare, Zamfir Danciu, reprezentantul Ministerului Culturii și Identității… Citeşte