Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Delegație din Negrești-Oaș la Festivalul „Din dragoste pentru frumos“ de la Paris

June 7, 2014 @ 09:38

paris124O delegație din Negrești-Oaș condusă de primarul Aurelia Fedorca a participat, în perioada 29 mai – 1 iunie, la a 4-a ediţie a festivalului „Din dragoste pentru frumos“ care s-a desfăşurat şi anul acesta la Paris, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale.

Negreștenii au avut momentul lor în cadrul Festivalului, mai exact în cadrul serbării câmpenești cu bucătarie tradi¬țională românească, care a fost urmată de cântări religioase si tradiț¬ionale din Bucovina și Țara Oașului, momente coordonate de Iacob Pop și Natalia Lazăr. De asemenea, a avut loc o expoziție de traiste din colecția particular a lui Vasile Bura din Cluj. Managerul manifestării a fost Gheroghe Cârciu.

Negreștenii nu au mers cu mâna goală la Paris, ducând cu ei și obiceiul, porturile și tradițiile din Oaș, dar și obiecte de artizanat.
Pe lângă programul bogat la care a participat – slujbe, concerte de muzică religioasă și clasică, lansări de carte, delegația negreșteană a avut ocazia să se întâlnească cu membrii comunității de oșeni de la Paris, mulți dintre ei participând la manifestări.

Festivalul „Din dragoste pentru frumos“ este unul de artă, cultură şi teologie, organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale la Paris şi în împrejurimile sale, în colaborare cu Ambasada României la Paris, Institutul Cultural Român şi Casa Românească Europeană „Elena Văcărescu“.

În organizarea manifestărilor festivalului, ca în fiecare an, organizatorii se sprijină pe tematica de reflecţie propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar anul acesta tema a fost Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. De aici este extrasă ideea de jertfă şi propusă în continuare în interpretare teologică, filosofică, socială, antropologică şi artistică (teatru, poezie, pictură, fotografie, muzică etc.). Deschiderea oficială a celei de a 4-a ediţii a festivalului a fost făcută de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif, în data de 29 mai, la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Arhangheli“ din Paris. A fost organizată o masă rotundă la care s-a dezbătut tema „Secolul al XXI-lea va fi spiritual sau nu va fi“. Conferenţiari invitaţi: Jean-François Colosimo, director la Éditions du Cerf şi profesor la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge“; Jean Sevillia, redactor-şef la „Figaro Magazine“, şi pr. dr. Marc-Antoine Costa de Beauregard. Apoi, la Institutul Cultural Român a fost vernisată expoziţia de fotografie intitulată „Eroii nimănui“. Seara, la Ambasada României la Paris, a avut loc deschiderea Serii de Gală de către IPS Iosif, iar Excelenţa Sa, domnul Bogdan Mazuru, Ambasadorul României la Paris, a rostit un cuvânt de bun venit, după care a urmat un concert de muzică clasică.

A doua zi, vineri, 30 mai, s-au desfăşurat la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ şi „Sfânta Genoveva“ – Cripta Puţului conferinţa intitulată „Frumosul arhaic – jertfa zidirii la popoarele europene“ şi lansarea cărţii „Omul şi leul“, studiu de antropologie culturală, scrisă de Ioan Taloş. De la ora 20:00 a avut loc un concert de muzică clasică. În data de 31 mai, la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Arhangheli“ din Paris s-a desfăşurat Conferinţa „Graiul euharistic al pâinii, al vinului şi al apei de la Facere la Prefacere“, susţinută de pr. prof. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Au urmat apoi conferinţa „Euharistie şi Hristificare“, susţinută de pr. prof. dr Jean Boboc, profesor de bioetică la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge“, şi conferinţa cu titlul „Dincolo de catapeteasma zilei a VIII-a – Dumnezeiasca Euharistie – ofrandă a creaţiei vechi şi pârgă a Împărăţiei“, susţinută de pr. prof. dr. Jan Nicolae.

Duminică, 1 iunie, la Reşedinţa mitropolitană a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească, cu participarea corului Catedralei mitropolitane „Sfinţii Arhangheli“.

Primăria orașului Negrești Oaș organizează concurs pentru ocuparea postului de inspector, grad IA – în cadrul Direcției Administrarea Domeniului Public și Privat  post vacant  în regim contractual pe perioadă nedeterminată – cu respectarea prevederilor HG nr.286/2011.

1.Inspector grad IA – Direcția Administrarea Domeniului Public și Privat  – clasa I – post studii superioare.

Condițiile generale de ocupare a unui post sunt cele prevăzute de art.3 din HG nr.286/2011… Citeşte

La sediul Primăriei Negrești-Oaș a avut loc joi, 24 mai 2018, o ședință de lucru interinstituțională privind găsirea unor soluții pentru introducerea rețelelor de gaze în toate localitățile din Țara Oașului și extinderea rețelelor în cele în care există.

La ședință au participat președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) – Dumitru Chiriță, președintele Comisiei de Industrii și Servicii… Citeşte

pesta porcinaStimaţi cetăţeni,

Având în vedere riscul ridicat de pătrundere în judeţul Satu Mare a PESTEI PORCINE AFRICANE atât din Ucraina cât şi din Ungaria, ca urmare a notificării unui caz pozitiv la mistreţi în data de 16 mai 2018, în regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, la aproximativ 1 km de graniţă cu Ucraina şi la 50 de km fată de… Citeşte

Comments are closed.