Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Delegație din Negrești-Oaș la Festivalul „Din dragoste pentru frumos“ de la Paris

June 7, 2014 @ 09:38

paris124O delegație din Negrești-Oaș condusă de primarul Aurelia Fedorca a participat, în perioada 29 mai – 1 iunie, la a 4-a ediţie a festivalului „Din dragoste pentru frumos“ care s-a desfăşurat şi anul acesta la Paris, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolitul ortodox român al Europei Occidentale şi Meridionale.

Negreștenii au avut momentul lor în cadrul Festivalului, mai exact în cadrul serbării câmpenești cu bucătarie tradi¬țională românească, care a fost urmată de cântări religioase si tradiț¬ionale din Bucovina și Țara Oașului, momente coordonate de Iacob Pop și Natalia Lazăr. De asemenea, a avut loc o expoziție de traiste din colecția particular a lui Vasile Bura din Cluj. Managerul manifestării a fost Gheroghe Cârciu.

Negreștenii nu au mers cu mâna goală la Paris, ducând cu ei și obiceiul, porturile și tradițiile din Oaș, dar și obiecte de artizanat.
Pe lângă programul bogat la care a participat – slujbe, concerte de muzică religioasă și clasică, lansări de carte, delegația negreșteană a avut ocazia să se întâlnească cu membrii comunității de oșeni de la Paris, mulți dintre ei participând la manifestări.

Festivalul „Din dragoste pentru frumos“ este unul de artă, cultură şi teologie, organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale la Paris şi în împrejurimile sale, în colaborare cu Ambasada României la Paris, Institutul Cultural Român şi Casa Românească Europeană „Elena Văcărescu“.

În organizarea manifestărilor festivalului, ca în fiecare an, organizatorii se sprijină pe tematica de reflecţie propusă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, iar anul acesta tema a fost Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni. De aici este extrasă ideea de jertfă şi propusă în continuare în interpretare teologică, filosofică, socială, antropologică şi artistică (teatru, poezie, pictură, fotografie, muzică etc.). Deschiderea oficială a celei de a 4-a ediţii a festivalului a fost făcută de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif, în data de 29 mai, la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Arhangheli“ din Paris. A fost organizată o masă rotundă la care s-a dezbătut tema „Secolul al XXI-lea va fi spiritual sau nu va fi“. Conferenţiari invitaţi: Jean-François Colosimo, director la Éditions du Cerf şi profesor la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge“; Jean Sevillia, redactor-şef la „Figaro Magazine“, şi pr. dr. Marc-Antoine Costa de Beauregard. Apoi, la Institutul Cultural Român a fost vernisată expoziţia de fotografie intitulată „Eroii nimănui“. Seara, la Ambasada României la Paris, a avut loc deschiderea Serii de Gală de către IPS Iosif, iar Excelenţa Sa, domnul Bogdan Mazuru, Ambasadorul României la Paris, a rostit un cuvânt de bun venit, după care a urmat un concert de muzică clasică.

A doua zi, vineri, 30 mai, s-au desfăşurat la Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva“ şi „Sfânta Genoveva“ – Cripta Puţului conferinţa intitulată „Frumosul arhaic – jertfa zidirii la popoarele europene“ şi lansarea cărţii „Omul şi leul“, studiu de antropologie culturală, scrisă de Ioan Taloş. De la ora 20:00 a avut loc un concert de muzică clasică. În data de 31 mai, la Catedrala mitropolitană „Sfinţii Arhangheli“ din Paris s-a desfăşurat Conferinţa „Graiul euharistic al pâinii, al vinului şi al apei de la Facere la Prefacere“, susţinută de pr. prof. dr. Jan Nicolae de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia. Au urmat apoi conferinţa „Euharistie şi Hristificare“, susţinută de pr. prof. dr Jean Boboc, profesor de bioetică la Institutul de Teologie Ortodoxă „Saint-Serge“, şi conferinţa cu titlul „Dincolo de catapeteasma zilei a VIII-a – Dumnezeiasca Euharistie – ofrandă a creaţiei vechi şi pârgă a Împărăţiei“, susţinută de pr. prof. dr. Jan Nicolae.

Duminică, 1 iunie, la Reşedinţa mitropolitană a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească, cu participarea corului Catedralei mitropolitane „Sfinţii Arhangheli“.

 Primăria oraşului Negreşti Oaş, județul Satu Mare, anunţă ocuparea prin concurs a următoarelor funcţii publice de execuție vacante, pe perioadă nedeterminată: 

1.Inspector-funcție publică de execuție, clasa I, grad Asistent–Compartiment executări silite

2. Consilier juridic–funcție publică de execuție, clasa I, grad Asistent–Compartiment executări silite

3. Inspector–funcție publică de execuție, clasa I, grad Debutant–Compartiment urmărire încasări

4. Inspector-funcție publică de execuție, clasa I, grad Principal-Compartiment impunere

 5

Balul Bobocilor la Liceul Ionita G Andron 12Cei mai curajoși boboci de la Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron au participat la concursul de Miss și Mister Boboc organizat în cinstea tinerilor elevi de clasa a IX-a.

La invitaţia organizatorilor, autoritatea publică locală a fost reprezentată de viceprimarul Constantin Fanea, care a făcut parte din juriu.

Viceprimarul orașului Negrești-Oaș, Constantin Fanea… Citeşte

Mars impotriva violentei in familie in Negresti Oas - 2017 Primăria Orașului Negrești-Oaș, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Serviciul Public de Asistenţă Socială Negreşti Oaş şi instituţiile de învăţământ au organizat un marş de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor privind violenţa împotriva femeilor şi a violenţei în familie.

Marşul de sensibilizare a avut loc… Citeşte

Comments are closed.