Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Festival culinar regional la Muzeul Țării Oașului

September 4, 2013 @ 10:04

facebook-festival2

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare în colaborare cu Asociaţia Ecologic din Baia Mare, Primăria şi Consiliul Local Negreşti Oas, Asociaţia Culturală Mara – Oaş şi Muzeul Țării Oașului,  organizează la sfârșitul săpătmânii  Festivalul Regional  Patrimoniului  Culinar Carpatic – România. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, 7 septembrie, ora 12:00, la Muzeul Țării Oașului în aer liber.

Vizitatorii vor avea la standurile amenajate degustări gratuite, precum pâine de porumb, gemuri, miere și dulcețuri, diferite prăjituri, cozonaci, fructe, beleș cu varză, cartofi, brânză și gem de prune, ștrudli, fancuri cu gem, diferite plăcinte umplute, “boace”, “brânzoici”, “gomboț” cu prune, gulaș, cârnați și șuncă afumată, pălincă și alte băuturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, precum și apă minerală, etc. Maeștri în artă culinară din Slovacia își vor prezenta mâncărurile tradiționale. Vor fi prezenți meșteșugari iscusiți din Satu Mare și Maramureș.

În cele două zile, pe scena festivalului vor evolua artiști cunoscuți din zona Satu Mare-Maramureș, între care Maria Tripon și ansamblul Sânzienele, Dana și Anamaria Pteancu, Sergiu Matoșan, Maria Petca Poptean, ansamblul Transilvania, care vor completa cu recitalurile de muzică populară, atmosfera de sărbătoare.

În cadrul festivalului, sâmbătă, la Centrul de Afaceri din Negreşti, între orele 10:00-12:00, va fi organizat un seminar profesional prezentări despre “Gastronomie și mesteșuguri – istorie și tradiție”, “rețetele Bunicii”, proiecte și activități transfrontaliere, probleme legate de comerțul transfrontalier de alimente.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului  “Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, în parteneriat cu Asociaţia de Turism din Ivano-Frankivsk, Consiliul local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociaţia EcoLogic – judeţul Maramureş, Camera de Comert şi Industrie din Slovacia şi Asociaţia Szamos-bazár din Ungaria.  Proiectul este  finantat in cadrul Programului Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENPI CBC 2007-2013, având numar de referinta HUSKROUA/1001/73.

culinar-a3

Lucrările de modernizare a Cartierului Decebal din orașul Negrești-Oaș au fost finalizate, rezultând un cartier modern, cu rețele de apă și canalizare, cu străzi asfaltate, trotuare și spații verzi amenajate, dar și cu grădiniță nouă. Mai rămân de amenajat spațiile de joacă, astfel încât Cartierul Decebal să devină un etalon pentru ceea ce înseamnă un cartier adus la standarde moderne.

”Continuăm… Citeşte

În acest weekend, la Luna Şes, va avea loc ediţia a V – a ediție a Campionatului internaţional de viteză pe traseu montan ’’CUPA LUNA ŞES – VITEZĂ PE TRASEU MONTAN’’.

Prima etapă din Campionatul Internaţional de VTM se va desfăşura în data de 14 iulie 2018, pe drumul judeţean DJ 109G de la km 7+900 până la km 11+450 (ruta… Citeşte

O delegație condusă de Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, însoțit de consilierul economic Hakki Burutçu, de deputatul Ibram Husein, de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Güven Güngör, dar și de 12 oameni de afaceri turci, care doresc să investească în zona noastră, a vizitat joi după-amiaza orașul Negrești-Oaș în cadrul unei sesiuni a Forumului… Citeşte

Comments are closed.