Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Fotograful negreștean Remus Țiplea a fost selectat în finala celui mai mare concurs de fotografie din lume – GALERIE FOTO

February 23, 2016 @ 13:04

Remus TipleaFotograful negreștean Remus Țiplea înregistrează cea mai mare performanță din cariera sa de fotograf. Acesta a fost selectat pe lista scurtă a Sony World Photography Awards 2016, cea mai mare competiție de fotografie din lume, la secțiunea ”Daily life”, cu seria ”Ciurdarii satului”. În competiție au fost înscrise în total 230.103 fotografii realizate de 270 de fotografi profesioniști sau amatori din 186 de țări.

”Nominalizarea mea pe lista scurtă a Sony World Photography este cea mai importantă recunoaștere pe care am primit-o până acum. Sunt fericit că fotografiile din proiectul ”Ciurdarii satului” au fost apreciate la nivel internațional. Am muncit foarte mult la această serie și pot să spun după atâta timp că m-am atașat cumva de protagoniști, oameni simpli, harnici și calzi. Când am primit vestea că am fost selectat pe lista scurtă, m-au încercat cele mai mari emoții pe care le-am avut vreodată”, a declarat Remus Țiplea pentru Jurnaldeoaș.ro.

Povestea seriei ”Ciurdarii satului” este redată și pe site-ul competiției:
În 2015, în mai multe localități din România, o țară membră a UE , există o categorie specială de oameni, o categorie de oameni care sunt angajați de unele comunități să aibă grijă de vacile lor. Acestea se numesc ” Ciurdarii satului”. Gusti și Frăguța sunt țigani, părinții a 8 copii și sunt angajați de comunitatea din Tur, orașul Negrești-Oaș, să aibă grijă de vacile lor, în special de bivoli.

Remus i-a urmărit cinci luni pe Vasile și comunitatea sa și spune că țiganii sunt cinstiți, harnici, au grijă de animale din aprilie până în decembrie și în acest timp trăiesc într-un cort la marginea cartierului Tur. Ei iau vacile dimineața și le duc înapoi seara sătenilor, sătule și pline de lapte. Pe lângă cei 8 copii care îi ajută la îngrijirea animalelor, Gusti și Frăguța au întotdeauna oaspeți care vin și petrec vara cu ei în cort la marginea comunității.

Fotografiile câştigătoare vor fi prezentate în expoziţia “Sony World Photography Awards 2016” de la Somerset House, Londra, între 22 aprilie şi 8 mai, şi vor fi publicate în catalogul “Sony World Photography Awards 2016”.

 

Sfintele Sărbători ale Paștelui ne oferă plăcutul prilej de a ura tuturor negreştenilor, de acasă şi de pretutindeni, sănătate, fericire, bucurii, pace şi linişte sufletească, putere pentru a depăşi greutăţile.

Sărbători binecuvântate!

Primar Aurelia Fedorca

Viceprimar Constantin Fanea

La Complexul Valea Măriei a avut loc vineri premierea laureaților Olimpiadei Naţionale de Matematică 2018 – Juniori.  Gazdele evenimentului au fost primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla.

La eveniment au participat cei 176 elevi de clasele V-VI, cei mai buni pe care îi are România în acest moment, care s-au… Citeşte

lidl negresti oasArgumentare: Pe terenurile cu nr cadastrale 100077, 100067, 100626 , situate în intravilanul orașului Negrești Oaș, Str. Victoriei, nr. 76-80, beneficiarul dorește realizarea acestei investiții.

Beneficiar: S.C. LIDL ROMANIA S.C.S.

PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ TRANSMITĂ OBSERVAȚII ȘI PROPUNERI privind intenția de elaborare a planului urbansitic zonal până la data de 19.04.2018.
Persoana responsabilă cu informarea și consultarea… Citeşte

Comments are closed.