Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Fotograful negreștean Remus Țiplea a fost selectat în finala celui mai mare concurs de fotografie din lume – GALERIE FOTO

February 23, 2016 @ 13:04

Remus TipleaFotograful negreștean Remus Țiplea înregistrează cea mai mare performanță din cariera sa de fotograf. Acesta a fost selectat pe lista scurtă a Sony World Photography Awards 2016, cea mai mare competiție de fotografie din lume, la secțiunea ”Daily life”, cu seria ”Ciurdarii satului”. În competiție au fost înscrise în total 230.103 fotografii realizate de 270 de fotografi profesioniști sau amatori din 186 de țări.

”Nominalizarea mea pe lista scurtă a Sony World Photography este cea mai importantă recunoaștere pe care am primit-o până acum. Sunt fericit că fotografiile din proiectul ”Ciurdarii satului” au fost apreciate la nivel internațional. Am muncit foarte mult la această serie și pot să spun după atâta timp că m-am atașat cumva de protagoniști, oameni simpli, harnici și calzi. Când am primit vestea că am fost selectat pe lista scurtă, m-au încercat cele mai mari emoții pe care le-am avut vreodată”, a declarat Remus Țiplea pentru Jurnaldeoaș.ro.

Povestea seriei ”Ciurdarii satului” este redată și pe site-ul competiției:
În 2015, în mai multe localități din România, o țară membră a UE , există o categorie specială de oameni, o categorie de oameni care sunt angajați de unele comunități să aibă grijă de vacile lor. Acestea se numesc ” Ciurdarii satului”. Gusti și Frăguța sunt țigani, părinții a 8 copii și sunt angajați de comunitatea din Tur, orașul Negrești-Oaș, să aibă grijă de vacile lor, în special de bivoli.

Remus i-a urmărit cinci luni pe Vasile și comunitatea sa și spune că țiganii sunt cinstiți, harnici, au grijă de animale din aprilie până în decembrie și în acest timp trăiesc într-un cort la marginea cartierului Tur. Ei iau vacile dimineața și le duc înapoi seara sătenilor, sătule și pline de lapte. Pe lângă cei 8 copii care îi ajută la îngrijirea animalelor, Gusti și Frăguța au întotdeauna oaspeți care vin și petrec vara cu ei în cort la marginea comunității.

Fotografiile câştigătoare vor fi prezentate în expoziţia “Sony World Photography Awards 2016” de la Somerset House, Londra, între 22 aprilie şi 8 mai, şi vor fi publicate în catalogul “Sony World Photography Awards 2016”.

 

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită miercuri, 24 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, prin mai multe manifestări organizate în centrul orașului.

Începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor:

  • Intonarea imnului național al României – eleva Mariana Bura, Liceul Teoretic Negrești-Oaș
  • Desfășurarea ceremonialului religios oficiat de preoţii slujitori din Negreşti-Oaş
  • Importanța istorică a zilei de 24

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, marcând astfel debutul anului cultural al Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului.

Manifestările au început dimineața la Biblioteca Orăşenească, acolo unde a avut loc expoziţia de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche” și concursul „Îl omagiem pe Eminescu”, cu participarea elevilor de… Citeşte

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2018 începând din 15 ianuarie.

Cuantumul acestora a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, iar cuantumul acestora a rămas neschimbat față de anul trecut.

Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi… Citeşte

Comments are closed.