Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Însemne artistice în Universul Oșenesc, un real succes la negreșteni – FOTO & VIDEO

December 21, 2014 @ 23:08

univers osenesc (3)Negreștenii și invitații lor prezenți duminică după-amiaza în număr mare la evenimentul cultural „Însemne artistice în Universul Oșenesc„, care a avut loc în sala mare a Primăriei Negrești-Oaș, nu au avut ce regreta. Aceștia s-au declarat impresionați de valoarea actului cultural pus în scenă pe viu de artiști sau prin proiecții.

Însemnele artistice ale Universul oșenesc au fost reprezentate de Ana Cicio cu ” Colinde, zei și mistere”, de scriitorii Ioan Nistor și Nicoară Mihali care au vorbit despre ”Strigătura și dansul ideilor”, ”Timpul oșenesc„ al lui Vasile Pop Negreșteanu pecetluit în desen, pictură și fotografie și „Rememorările pentru eternitate” ale folcloristului Iacob Pop din Bixad. De asemenea, a venit să completeze fericit evenimentul expoziția de lucrări realizate de elevi în cadrul cercului de arte vizuale al Liceului Teoretic Negrești-Oaș, coordonați de profesorul Iosif Saitoș.

Cel mai mare succes l-a avut proiecția spectacolului ”La bulciugu mirelui. Meditație asupra unei balade din Țara Oașului”, în interpretarea corului și a orchestrei Filarmonicii de Stat Transilvania din Cluj Napoca, care a stârnit emoții și aplauze.

De altfel, primarul Aurelia Fedorca s-a declarat impresionată de acest spectacol, apreciind că toți negreștenii ar trebui să-l vizioneze.
Inițiativa acestui eveniment aparține profesorilor Mihaela și Marin Grigorean de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș și a fost organizat cu sprijinul Primăriei Negrești-Oaș.

Noul Corp al Primăriei orașului Negrești-Oaș, realizat prin PNDL, a fost inaugurat sâmbătă, 19 august, marcând astfel un moment important al programului de investiții pe care îl derulăm la Negrești-Oaș.

Este un edificiu nou, atât de necesar negreștenilor și cetățenilor din localitățile Țării Oașului, o clădire modernă în care am amenajat la parter serviciul de impozite și taxe locale.

”Eu… Citeşte

Un moment important al primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost prezentarea colecției Prezentarea colecției ”Pe firul tradiției” a designerului Maria Constantinescu, de la Școala de Artă București.

Împreună cu echipa ei de elevi, dar și cu eleve din Negrești-Oaș, ne-au purtat ”Pe firul tradiției” și am descoperit împreună lumea fascinantă a portului nostru tradițional în costume moderne.

Pentru… Citeşte

Unul dintre momentele importante ale primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost vernisajul unei expoziții-eveniment de fotografie: ”Povestea firului. Firul poveștii” – Ioniță G. Andron & Remus Țiplea.

Expoziția cuprinde 80 de fotografii realizate de cel mai mare fotograf al Țării Oașului, Ioniță G. Andron, și cel mai talentat fotograf contemporan al zonei, Remus Țiplea.

Este o expoziție care… Citeşte

Comments are closed.