Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


La Luna Şes se va putea schia la iarnă

August 5, 2012 @ 18:30


Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, şi responsabilul ADI Luna Şes, Nicolae Bura, alături de specialişti de la Consiliul Judeţean şi Primăria Negreşti-Oaş au efectuat în data de 3 august o vizită de lucru la Luna Şes. Aceştia au văzut la faţa locului care este stadiul lucrărilor şi care sunt următorii paşi pentru finalizarea acestei investiţii.

Lucrări avansate
În prezent, se lucrează la drumul de acces, la amenajarea pârtiei de schi, a telescaunului şi la alimentarea cu energie electrică. Ordinele de începere a lucrărilor pentru amenajarea pârtiei, a telescaunului şi la alimentarea cu energie electrică au fost semnate la jumătatea lunii mai, firmele executante începând imediat lucrul. În acest moment, la Luna Şes se lucrează pe toate aceste segmente, inclusiv la finalizarea drumului de acces dorind a se respecta termenii contractuali.

Termenul de finalizare a proiectului este vara anului viitor, însă constructorii afirmă că, pe unele segmente, lucrările vor putea fi finalizate chiar în această iarnă. Tocmai de aceea, autorităţile locale au decis să aibă o întâlnire toţi cei implicaţi în proiect pentru a stabili de comun acord o modalitate bine definită de urgentare a lucrărilor, fără a face rabat de la calitate.

Primarul Aurelia Fedorca şi preşedintele Adrian Ştef au arătat că, având în vedere stadiul avansat al lucrărilor, pârtia de schi ar putea fi dată în folosinţă spre sfârşitul acestui an. “Este un proiect care multă lume nu mai credea că se va finaliza, nici măcar că vom ajunge în acest stadiu. S-a discutat foarte mult despre pârtia de schi de la Luna Şes şi uitaţi-vă că deja se conturează, deja avem stâlpii de la telescaun, angrenajul pentru staţia de jos, se lucrează la ea, fiind finalizată pârtia de la cota 1.200 şi până aici jos la coborâre. Consiliul Judeţean este interesat de acest proiect, iar dovada este stadiul avansat la care s-a ajuns în momentul de faţă cu lucrările de la Luna Şes. Drumul este spre finalizare, undeva la finalul lui octombrie are termen constructorul să predea lucrarea. Avem curent, avem canalizare, avem alimentare cu apă şi infrastructura pregătită pentru ca, în final, la terminarea lucrărilor, să avem o staţiune de iarnă de care să se bucure nu numai locuitorii judeţului Satu Mare, ci şi turiştii pe care judeţul îi va putea primi. Cred că această pârtie de schi va introduce judeţul Satu Mare în circuitul sporturilor de iarnă. Cred în acest lucru pentru că toate lucrurile care le facem aici dorim să le facem de aşa manieră încât să corespundă tuturor cerinţelor. Îi asigur pe toţi locuitorii că pe această pârtie se va schia. Depinde, desigur, cum va fi vremea, dacă vom avea precipitaţii, deoarece pe partea aceasta tunurile de zăpadă şi toată zona de acumulare de apă în acel lac artificial le vom putea finaliza doar anul viitor. Ne concentrăm ca să putem finaliza pârtia, să avem telescaunul finalizat, drumul, alimentarea electrică, canalizarea, apa şi să se schieze începând cu acest sezon de iarnă al anului 2012”, a declarat Adrian Ştef la finalizarea discuţiilor.

Valoarea investiţiei
Lucrările de amenajare a pârtiei de schi şi de instalare a telescaunului vor costa 26 milioane de lei, iar lucrările de alimentare cu energie electrică alte 4 milioane de lei, investiţiile fiind finanţate de Consiliul Judeţean Satu Mare şi Primăria Negreşti Oaş. Lucrările de amenajare a drumului de acces vor costa 17 milioane de lei. Valoarea totală a investiţiilor aflate în derulare la Luna Şes se ridică la aproximativ 60 de milioane de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef a declarat că va încerca să obţină sprijin din partea Ministerului Dezvoltării. “Vedem că se lucrează foarte intens la această investiţie, pentru finalizarea lucrărilor atât la pârtie cât şi la telescaun. Este o investiţie foarte mare. Proiectul are o valoare de 15 milioane de euro şi, bineînţeles, este nevoie de sprijinul Ministerului Dezvoltării, unde ne vom deplasa în curând”, a declarat Ştef.

Alternativa unui parteneriat cu BERD
În urma discuţiilor cu reprezentanţii BERD la Satu Mare, Consiliul Judeţean Satu Mare are în vedere şi această posibilitate pentru anumite investiţii. “Am scos în evidenţă proiectele care folosesc apa termală, cât şi această pârtie de schi, problema drumurilor judeţene, în discuţia avută cu reprezentanţii BERD. Dorim încheierea unui parteneriat public-privat deoarece BERD a optat pentru această variantă de a reabilita drumurile judeţene şi de a se implica într-un alt domeniu la fel de important, sistemul de sănătate”, a mai declarat preşedintele Adrian Ştef.

Un proiect complex
La Luna Şes va fi modernizat un drum în lungime de 6,6 km, incluzând şapte poduri, un drum de acces la baza pîrtiei de schi, în lungime de 1,8 km, o zonă de parcare pentru 100 de autoturisme şi 10 autocare, alimentările cu apă şi energie electrică, reţeaua de canalizare, de epurare, respectiv o pîrtie de schi în lungime de 1800 metri, în vîrful pîrtiei principale de schi aflându-se monumentul natural Sfinxul Oaşului, o ciudată formă de rocă vulcanică situată la 1201 m altitudine, o linie de telescaun şi baza de salubrizare, deszăpezire, respectiv un pavilion al administraţiei.
În zonă vor fi realizate şi obiective, investiţii private, între care spaţii comerciale pe o suprafaţă de 7,3 hectare, două pârtii de schi pentru începători în lungime de 850 de metri, case de vacanţă, hoteluri, moteluri şi cabane, respectiv terenuri de sport şi un camping cu 120 de locuri de cazare.

Revedere emoţionantă, multe îmbrăţisări, lacrimi şi zâmbete la întâlnirea generaţiilor de la Liceul Teoretic. La întâlnire au participat un număr mare de absolvenți din cele trei promoții, dintre care mulți veniți din diferite părți ale lumii.

Neputând fi prezentă la eveniment, primarul Aurelia Fedorca le-a urat ”bun venit acasă tuturor absolvenților” prin viceprimarul Constantin Fanea.

”Dumneavoastră sunteți dovada că școala… Citeşte

Proiectul Noaptea Europeană a Muzeelor a fost iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2004, fiind un eveniment de succes desfășurat în marile muzee europene și patronat de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor (ICOM). La nivel naţional, evenimentul Noaptea Muzeelor este organizat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR), al cărei membru este şi Muzeul… Citeşte

Ziua Eroilor a fost marcată joi şi la Negreşti-Oaş printr-un Te Deum oficiat de preoţii din oraş şi depuneri de coroane de flori la Obeliscul Eroilor din parcul central.

La eveniment au participat primarul Aurelia Fedorca, consilieri locali, şefi de instituţii din oraş sau reprezentanţi ai acestora, alături de simpli cetăţeni.

Manifestările au început la ora 12.30 cu intonarea Imnului… Citeşte

One Response to “La Luna Şes se va putea schia la iarnă”

  1. Ionut says:

    Nu se va skia iarna asta , azi am fost pe acolo si e departe de ganduri de deschidere, nici drumul nici partia nu sunt finalizate!