Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Lista personalităților și a elevilor cărora li s-au acordat plachete aniversare și diplome de excelență la Festivalul Zestrea Oașului – GALERIE FOTO

August 20, 2017 @ 17:24

Festivalul Zestrea Oașului este an de an prilej de revedere cu negreștenii și oșenii din toate colțurile lumii, dar și momentul în care ne arătăm recunoștința față de valorile și tradițiile noastre, dar și față de cei care ne susțin.

În cadrul momentului festiv care a avut loc sâmbătă seara, 19 august, pe scena oficială a Festivalului Zestrea Oașului, Primăria și Consiliul Local Negrești-Oaș, prin primarul Aurelia Fedorca și managerul cultural Natalia Lazăr, au acordat plachete aniversare oficialilor județului care sunt parteneri serioși și susțin investițiile derulate în Negrești-Oaș: senatorului Gabriel Leș, secretarului general al Camerei Deputaților – deputatul Ioana Bran, prefectului Darius Filip și președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Csaba Pataki.

De asemenea, o plachetă aniversară a fost acordată delegației din orașul înfrățit Teacevo din Ucraina.

Așa cum am făcut-o în fiecare an, am premiat pe scena Festivalului personalitățile orașului și elevii care au obținut rezultate bune în acest an școlar, copii care prin sportul pe care îl practică duc numele orașului nostru în toată lumea, copii și dascăli care prin talentul lor ne fac mândri să fim contemporani cu ei. Am premiat și asociațiile care s-au remarcat în acest ultim an, dar și dascălii care au contribuit la dezvoltarea învățământului negreștean.

I . Cea mai mare medie la Evaluarea Națională

1. GRIGORUȚ DANIEL – MEDIA 9,72, Liceul Teoretic
Daniel a reușit să se califice de două ori la etapa națională a Olimpiadei de educație tehnologică, obținând anul acesta locul al II-lea pe țară.
A obținut:
– premiul al II-lea și mențiune la etapa județeană a Olimpiadei de educație civică;
– premiul al II-lea la concursul județean „Micul francofil” în clasa a VII-a.

II. Cea mai mare medie la Bacalaureat
2. JULA DIANA – MEDIA 9,73, Liceul Teoretic
Acest frumos rezultat are în spate ani de muncă, dar și alte performanțe:
– participarea la etapa națională a Olimpiadei de biologie,
– premiul I și II la concursul de limba franceză „Micul francofil” în clasele gimnaziale,
– premiul I la învățătură în acest an școlar, obținerea certificatului ECDL,
– activitate ca voluntar în cadrul Strategiei Naționale de Acțiune Comunitară,
– promovarea valorilor și tradițiilor zonei noastre în cadrul grupului vocal „Trâmbița Oașului”.

III. Șefi de promoție
3. GHIȘE JULIA GIORGIA, șefă de promoție, cls. a VIII – a Școala Gimnazială Nr. 1
– A participat la toate concursurile organizate la nivelul învățământului primar și gimnazial unde a și obținut, de fiecare dată, punctajul maxim.
– A obținut rezultate cu care se pot mândri atât ea, cât și profesorii care au pregătit-o, dar și părinții.

4. NISTOR DORIANA și GAVRILĂ ANDREEA, șefe de promoți, cls. a VIII – a, media 10, Școala Gimnazială Nr. 3
Elevul model este tipul elevului conştiincios, care face tot posibilul să aibă rezultate bune la învățătură, elevul care se implică în viața şi problemele şcolii, dar și în activități extraşcolare, în activități de voluntariat.
Două astfel de eleve model au absolvit clasele V – VIII la Școala Gimnazială nr. 3 cu media 10, devenind șefele de promoție pentru anul școlar 2016 – 2017.
Felicitări și success în continuare pentru GAVRILĂ ANDREEA ALEXANDRA și NISTOR DORIANA RALUCA!

6. GRIGORAȘ RALUCA, șefă de promoție, cls. a VIII – a, Liceul Teoretic
Rezultatele celor 4 ani de învățătură și perseverență au ca început o frumoasă și reală poveste: elevă a claselor mici fiind, a întrebat-o pe mama ei ce semnifică panoul cu elevii olimpici din fața liceului. Mama i-a explicat că sunt copiii cu rezultate foarte bune la învățătură. Următoarea întrebare a Ralucăi a fost: „Dacă eu voi învăța aici și voi obține rezultate bune, pot să fiu și eu acolo?” Acesta a fost sâmburele care a crescut și a fost întreținut de munca, perseverența și învățatul de drag… nu pentru că trebuie.

7. NEGREA GEORGIANA, șefă de promoție, cls. a XII – a, Liceul Teoretic
Pe parcursul celor 4 ani de liceu, prin muncă, perseverență și seriozitate a obținut rezultate remarcabile, printre care:
– două premii I la concursul internațional de creație literară în limba franceză „Le printemps de l’écriture”;
– premiul al III-lea în cadrul concursului național de creații literare „Biblioteca: fereastră deschisă spre nenumarate vieți” ș.a. Felicitări și mult succes la facultate!

8. HOTCA VLAD, șef de promoție, cls. a VIII – a, Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”
În 4 ani de gimnaziu a participat la numeroase concursuri și olimpiade: biologie, matematică, chimie, obținând de fiecare dată locuri fruntașe
Pasiunea pentru matematică este confirmată de nota 10 obținută la concursul de evaluare națională, iar, din toamnă, Vlad va fi elev al Colegiului Mihai Eminescu din Satu Mare, clasa matematică-informatică.

9. BERINDE DENISA, șefă de promoție, cls. a XII – a, Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”

10. ȚIPLEA FLORICA, șefă de promoție, cls. a XII – a, Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”
Un lider înnăscut care a adus mândrie școlii prin toate concursurile și proiectele în care s-a implicat pe parcursul anilor de liceu. Muncă, seriozitate, perseverență – atributele unui șef de promoție.

IV. EXCELENȚA – Olimpiade

11.-12. PINTEA RALUCA și înv. POP IRINA – Școala Gimnazială Nr. 3 Negrești-Oaș
– locul I faza națională la Olimpiada „OBICEIURI ȘI MEȘTEȘUGURI TRADIȚIONALE”.
Doamna învățătoare POP IRINA, autodidactă fiind, a învățat să păstreze tradiția dar, deopotrivă, să folosescă materiale moderne pentru realizarea obiectelor de artă. Aceste cunoștințe nu le-a păstrat doar pentru sine, ci a creat un cerc de pictură cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 3 Negrești-Oaș, Aceștia, an de an, au adus premii și au făcut cunoscută zona prin participare la numeroase concursuri școlare și extrașcolare.
Una dintre elevele care s-a lăsat modelată de doamna învățătoare Pop Irina, care a învățat să picteze icoane pe sticlă, să confecționeze zgărzi din mărgele specifice zonei Oașului este și PINTEA RALUCA, olimpică la meșteșuguri tradiționale.

13.-14. GRIGORUȚ DANIEL și prof. MONDICI IOSIF, Liceul Teoretic
– locul al II-lea la faza națională a olimpiadei de educație tehnologică
Daniel a participat, doi ani consecutiv, la etapa națională a Olimpiadei de educație tehnologică, remarcându-se prin rezultate valoroase.
A fost instruit, cu multă dăruire, de domnul profesor Mondici, acesta obținând două mențiuni la etapa județeană a aceleiași olimpiade, cu elevii de la Școala Gimnazială nr. 3.

15.-16. TORZ CHRISTIAN și prof. DURĂU CRISTINA – Liceul Teoretic
– mențiune specială la faza națională a Olimpiadei de limba franceză;
Torz Christian a obținut, de asemenea, mențiune 2 ani consecutiv la concursul național „Prietenii limbii franceze” organizat la Oradea, precum și Premiul I – 2 ani consecutiv la concursul județean „Micul francofil”.
Prof. Cristina Durău coordonează mai multe proiecte dedicate culturii și educației:
– este secretar general în biroul național al Asociației Române a Profesorilor de Limba Franceză și președinta filialei județului Satu Mare a aceleiași asociații.
– a reprezentat România la Congresul Internațional al profesorilor de franceză organizat la Universitatea din Liège, Belgia.
– este, de asemenea, traducător autorizat de Ministerul Justiției. Anul acesta a tradus deja 3 cărți, iar în prezent lucrează la a patra.

17. TORZ LOREDANA de la Liceul Teoretic
A înscris, cinci ani consecutiv, numele orașului Negrești-Oaș și al Liceului Teoretic în cartea de aur a performanțelor la limba franceză. Sub coordonarea prof. Cristina Durău, Loredana a obținut următoarele rezultate:
– două premii I la concursul internațional de creație literară în limba franceză „Le printemps de l’écriture”;
– două mențiuni la etapa națională a Olimpiadei de limba franceză;
– premiul I la concursul național Prietenii limbii franceze;
– cinci premii I consecutive la etapa județeană a Olimpiadei de limba franceză.

18. – 19. GRIGORAȘ RALUCA IOANA și prof. POP CLAUDIA – Liceul Teoretic
– locul I la faza județeană a Olimpiadei de chimie
– Grigoraș Raluca Ioana – O minte atrasă de chimie ca de un magnet, a provocat, în condiții de muncă și exercițiu intens, o reacție între ea și această materie, produșii fiind două baze pentru viitor. Raluca a obținut 2 premii I la etapa județeană a Olimpiadei de chimie în 2 ani consecutivi.
A știut să dozeze corespunzător substanțele doamna profesoară Claudia Pop.

20.-21. HOTCA VLAD și prof. HOTCA OTILIA – Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”
– locul I la faza județeană și participare la faza națională a Olimpiadei de istorie.
– Prof. Hotca Otilia, prin muncă susținută, a mai obținut și alte premii, cu elevii, la concursuri județene și naționale de istorie. O felicităm pentru rezultate și îi dorim mult succes în continuare.

22.-23. LOBONȚ DANIELA și DUDAȘ MĂDĂLINA coordonate de prof. FANEA IRINA și JURJE ROXANA,- Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”
– DUDAȘ MĂDĂLINA – locul I la faza județeană și mențiune la faza națională a Olimpiadei de tehnologii. A participat la mai multe proiecte în cadreul școlii, dovedindu-se o elevă serioasă, ambițioasă, cu o pregătire zilnică intensă.
– FANEA IRINA – de 33 de ani lucrează în învățământ obținând numeroase premii la olimpiada de tehnologie. Este director educativ și coordonator SNAC, activitate în cadrul căreia a inițiat și a derulat o serie de proiecte de succes.

V. EXCELENȚA – Concursuri

24.-25. SOLOMEȘ ANDREEA și prof. FABIAN VIORICA – Școala Gimnazială Nr. 1
– locul I la faza județeană a Concursului național G. E. Palade.

26. BARLA BEATA de la Școala Gimnazială Nr. 3 care a avut următoarele rezultate:
– Locul I la etapa județeană la concursul ”Prietenii muzicii” la pian
– Locul I la etapa națională a concursului ”Ofranda sufletului”
– Locul I la etapa internațională a concursului ”Micul virtuoz”

27. DRAGOȘ DAIANA- Liceul Teoretic coordonată de prof. Hotca Otilia,
– premiul I la etapa județeană a concursului național de istorie „Memoria holocaustului”
– eleva este pasionată de limba română, unde a obținut de asemenea rezultate frumoase, și activează ca voluntar în echipajul Crucii Roșii.

28. MOIȘ CASIAN – Liceul Teoretic
– premiul I faza județeană la Festivalul de muzică franceză „Chants, sons sur scène”, categoria 16-17 ani. Pasiunea lui este muzica – în prezent colaborează cu casa de discuri Hahaha Production, unde scrie cântece împreună cu Smiley.
– coordonat de prof. Durău Cristina

29. ANTON FLAVIA de la Liceul Teoretic:
– Premiul I la Concursul internațional de creație literară în limba franceză „Le printemps de l`ecriture”, prof. coord. Cristiana Durău

VI. EXCELENȚA – Sport

30. HOTCA DARIA de la Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”
– practică, de 7 ani, karate shotokan, atingând gradul de centura albastră 2,
– este triplă campioană națională la kumite (lupte) minicadeți.

31. ECHIPA DE HANDBAL FETE de la Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron” formată din
CRISAN ROXANA, GAVRAU FABIANA, MATIAS ANDREA, MANITA DANA, PAUL LAURA, ANTON ANDA, DEMETER TEODORA, SERGHIANCA SIMINA CANTA VALENTINA, LISCA CLAUDIA, GHIRITI ANDREEA, PUIU IOANA, ANDRIUCA IULIA pregătite de Prof. HANDRĂU IOAN
– campioane județene și participare la faza națională,

32. CSEH RUBEN – Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”
– campion județean și participare la faza națională Cros

33. ANTON ANDA, DEMETER TEODORA, MEDVE MONICA, ANDRIUCA IULIA, PODAC VANESA de la Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”
– campioane județene și participare la faza națională Tetratlon.

VII. ALȚI PROFESORI

Înv. VARGA MĂRIOARA de la Școala Gimnazială Nr. 1 Negrești-Oaș pentru întreaga activitate desfășurată la catedră

Înv. GOIA FLORICA de la școala Gimnazială Nr. 1 Negrești-Oaș pentru întreaga activitate desfășurată la catedră

Înv. GOIA DOREL de la Școala Gimnazială Nr. 3 Negrești-Oaș pentru întreaga activitate desfășurată la catedră

Prof. DOHI SZABOLCS -Școala Gimnazială Nr. 3 Negrești-Oaș, premiul pentru cel mai bun scenariu la Concursul de teatru în limba engleză.

Prof. ȘAITOȘ IOSIF de la Liceul Teoretic Negrești-Oaș pentru întreaga activitate desfășurată la catedră,

Prof. BUD RODICA- Liceul Tehnologic „Ioniță G. Andron”, locul I la faza județeană și calificare la faza națională a Olimpiadei de chimie

LISTĂ ASOCIAȚII SPORTIVE, ALȚII

1. ASOCIAȚIA SPERANȚA ȚĂRII OAȘULUI, concurs de pescuit sportiv
2. CLUBUL SPORTIV AXXA UNIVERSAL, turneu regional de șah Zestrea Oașului
3. ASOCIAȚIA „ENERGIA” NEGREȘTI-OAȘ
4. CRESCĂTORII DE ANIMALE DIN NEGREȘTI-OAȘ, Concurs național ecvestru, ediția I
5. ASOCIAȚIA PRODUS DE MARAMUREȘ, târg de produse tradiționale, meșteșugărești și artizanale
6. CRUCEA ROȘIE NEGREȘTI-OAȘ, Tehnici de acordare a primului ajutor
7. ANSAMBLUL FOLCLORIC SÂNZIENELE, pentru 20 de ani de activitate artistică, Prof. Maria Tripon
8. REMUS ȚIPLEA, fotograf profesionist
9. MARIA CONSTANTINESCU, Designer, Școala de Artă București

Lucrările de modernizare a Cartierului Decebal din orașul Negrești-Oaș au fost finalizate, rezultând un cartier modern, cu rețele de apă și canalizare, cu străzi asfaltate, trotuare și spații verzi amenajate, dar și cu grădiniță nouă. Mai rămân de amenajat spațiile de joacă, astfel încât Cartierul Decebal să devină un etalon pentru ceea ce înseamnă un cartier adus la standarde moderne.

”Continuăm… Citeşte

În acest weekend, la Luna Şes, va avea loc ediţia a V – a ediție a Campionatului internaţional de viteză pe traseu montan ’’CUPA LUNA ŞES – VITEZĂ PE TRASEU MONTAN’’.

Prima etapă din Campionatul Internaţional de VTM se va desfăşura în data de 14 iulie 2018, pe drumul judeţean DJ 109G de la km 7+900 până la km 11+450 (ruta… Citeşte

O delegație condusă de Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, însoțit de consilierul economic Hakki Burutçu, de deputatul Ibram Husein, de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Güven Güngör, dar și de 12 oameni de afaceri turci, care doresc să investească în zona noastră, a vizitat joi după-amiaza orașul Negrești-Oaș în cadrul unei sesiuni a Forumului… Citeşte

Comments are closed.