Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Lucrările la Luna Şes sunt în grafic

July 28, 2011 @ 19:40

Conducerea Primăriei Negreşti Oaş şi consilierii locali au inspectat, în 28 iulie, lucrările la obiectivele de investiţii realizate în oraş. În urma vizitei făcute pe şantierul de la complexul turistic Luna Şes, atât primarul oraşului Negreşti Oaş, Nicolae Bura, cât şi consilierii locali s-au declarat mulţumiţi de evoluţia lucrărilor.

Centru social pentru persoanele vârstnice
Consilierii locali din Negreşti Oaş au avut joi, 28 iulie, o zi foarte încărcată, participând la şedinţa Consiliului Local Negreşti Oaş, după care au efectuat o vizită pe şantierul complexului turistic Luna Şes. În şedinţa de dimineaţă, care a început la ora 10.00, consilierii locali au avut de dezbătut un singur punct pe ordinea de zi şi anume cel referitor la reducerea cheltuielilor de la bugetul local pentru construirea Centrului Social pentru Persoanele Vârstnice din Negreşti Oaş. La începutul şedinţei, primarul oraşului Negreşti Oaş, Nicolae Bura, a precizat consilierilor locali că o parte dintre cheltuielile care în faza iniţială au fost declarate neeligibile, au fost admise, astfel că de la bugetul local se vor cheltui mai puţini bani.
Valoarea totală a proiectului este de 2,4 milioane lei, din care 1,92 milioane de lei reprezintă fonduri europene, iar restul de 480.000 lei vor fi alocaţi de la bugetul local. Consilierii au aprobat în unanimitate acest punct de pe ordinea de zi.

Vizită pe şantierul de la Luna Şes
După şedinţa Consiliului Local, primarul oraşului Negreşti Oaş i-a invitat pe consilieri să viziteze şantierul de la complexul turistic de la Luna Şes. Cu această ocazie, consilierii locali au putut observa că lucrările de consolidare a drumului de acces la pârtia de schi sunt aproape finalizate. Reprezentantul firmei Drum Construct, Dan Neaga, a dat asigurări că până la sfârşitul acestui an lucrările vor fi terminate, după care se va putea trece la asfaltarea lui.
Primarul Nicolae Bura a dat în permanenţă detalii despre evoluţia lucrărilor, dovedind faptul că este bine pus la punct cu evoluţia acestora. “Am dorit să vedeţi cu ochii voştri lucrările care au loc la Luna Şes şi să nu vă mai luaţi după vorbe. Eu cred că lucrările sunt în grafic şi că nu există motive de îngrijorare”, a mai spus Nicolae Bura.
Referitor la pârtia de schi, primarul oraşului Negreşti Oaş a precizat că va exista o pârtie de schi pentru avansaţi, în lungime de peste 2.000 de metri, şi una pentru începători, de circa 800 de metri. “Sperăm ca în cel mai scurt timp, împreună cu Consiliu Judeţean, să organizăm licitaţiile pentru amenajarea pârtiei de schi şi a transportului pe cablu, iar dacă lucrurile merg cum trebuie, cel târziu în iarna anului viitor aici se va putea schia”, a adăugat Nicolae Bura.

Mănăstirea Luna, obiectiv turistic şi spiritual
A fost vizitată apoi mănăstirea Luna, unde lucrările sunt finalizate aproape în totalitate. Evoluţia lucrărilor a fost prezentată de protopopul de Negreşti Oaş, Mihai Feher care i-a condus pe consilieri în incinta bisericii. “Mănăstirea Luna va fi nu numai un obiectiv spiritual ci şi un obiectiv turistic pentru cei care vor veni la Luna Şes. Aici vor putea să se roage şi să aprindă o lumânare. Atât biserica cât şi chiliile călugărilor care vor locui aici sunt făcute din lemn, într-un stil pur oşenesc”, a afirmat primarul Bura.
După vizita de pe şantierul de la Luna Şes şi de la Mănăstirea Luna, primarul şi consilierii locali, îndrumaţi de protopopul ortodox Mihai Feher, au vizitat sediul Protopopiatului Ortodox din Negreşti Oaş, unde lucrările sunt aproape finalizate. În afară de birouri, acest obiectiv mai dispune de trei apartamente pentru preoţii din oraş, precum şi de 12 camere de oaspeţi. Tot aici vor fi organizate şi o serie de activităţi sociale. La finalul zilei, au mai fost vizitate şi ultimele investiţii de la Muzeul în aer liber, printre care casele din Racşa şi Moişeni, precum şi pălincia din Vama.

 Primăria oraşului Negreşti Oaş, județul Satu Mare, anunţă ocuparea prin concurs a următoarelor funcţii publice de execuție vacante, pe perioadă nedeterminată: 

1.Inspector-funcție publică de execuție, clasa I, grad Asistent–Compartiment executări silite

2. Consilier juridic–funcție publică de execuție, clasa I, grad Asistent–Compartiment executări silite

3. Inspector–funcție publică de execuție, clasa I, grad Debutant–Compartiment urmărire încasări

4. Inspector-funcție publică de execuție, clasa I, grad Principal-Compartiment impunere

 5

Balul Bobocilor la Liceul Ionita G Andron 12Cei mai curajoși boboci de la Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron au participat la concursul de Miss și Mister Boboc organizat în cinstea tinerilor elevi de clasa a IX-a.

La invitaţia organizatorilor, autoritatea publică locală a fost reprezentată de viceprimarul Constantin Fanea, care a făcut parte din juriu.

Viceprimarul orașului Negrești-Oaș, Constantin Fanea… Citeşte

Mars impotriva violentei in familie in Negresti Oas - 2017 Primăria Orașului Negrești-Oaș, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Serviciul Public de Asistenţă Socială Negreşti Oaş şi instituţiile de învăţământ au organizat un marş de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor privind violenţa împotriva femeilor şi a violenţei în familie.

Marşul de sensibilizare a avut loc… Citeşte

Comments are closed.