Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Mesajul primarului Aurelia Fedorca de Ziua Unirii Principatelor Române

January 24, 2016 @ 08:05

 unirea-principatelor-romaneÎn urmă cu 157 de ani, înaintașii noștri ne-au dat cea mai importantă lecție de solidaritate: Unirea Principatelor Române sub conducerea unui domnitor român: Alexandru Ioan Cuza. A fost momentul care a marcat nașterea României moderne, prin voința celor profund dedicați și priceperea de a construi un consens în jurul unui ideal național.

Dar, dincolo de dimensiunea politică, nu trebuie să uităm de forța acesteia de a ne aduce împreună, pe cei care suntem în România sau în afara granițelor țării. Pentru că Unirea a fost posibilă în primul rând prin puterea solidarității tuturor românilor, a tuturor categoriilor sociale și a tuturor generațiilor de la acea vreme.

Fiecare sărbătoare națională, pe lângă bucuria și mândria pe care ni le strecoară în suflete, are și menirea de a ne reaminti lecții importante despre unitate, dragoste de neam și țară, onestitate și dăruire, valori fără de care nu se poate clădi nimic durabil.
Avem obligația de a cultiva aceste principii, de a rămâne uniți, solidari, pentru că istoria ne-a arătat că doar astfel putem asigura copiilor noștri un viitor mai bun, în timp ce dezbinarea a fost întotdeauna marele nostru dușman. Indiferent de disputele politice, indiferent de diversitatea opiniilor şi a intereselor, sunt lucruri mai importante care ne unesc…. Din păcate, ne aducem aminte de acestea numai în momente de mare dificultate sau de sărbătoare.
Acum, este un bun moment pentru a discerne între ce este important pentru noi ca naţiune, ce ţine de solidaritatea între cetăţenii acestei ţări, şi, pe de altă parte, ce este conjunctural şi trecător. Avem nevoie să ne aducem aminte de aceste lucruri cu atât mai mult cu cât, astăzi, întreaga lume trece printr-o perioadă foarte grea. Lumea occidentală s-a modificat profund, locul încrederii a fost luat de teamă, nesiguranța a luat locul liniștii. Nu mai știm încotro se îndreaptă lumea, nu mai știm când e pace, când e război. În aceste vremuri, doar solidaritatea ne poate face puternici în fața pericolelor care pândesc lumea.

Noi, românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului ţării în toate momentele de cotitură ale istoriei. Dar, îmi doresc ca nu doar în 24 ianuarie și în 1 decembrie, ci în fiecare zi să ne amintim că uniți suntem mai puternici și că dezbinarea este singurul nostru mare dușman.

Haideți să învățăm de la înaintașii noștri și “să dăm mână cu mână cei cu inima română”.

primar Aurelia Fedorca

Lucrările de modernizare a Cartierului Decebal din orașul Negrești-Oaș au fost finalizate, rezultând un cartier modern, cu rețele de apă și canalizare, cu străzi asfaltate, trotuare și spații verzi amenajate, dar și cu grădiniță nouă. Mai rămân de amenajat spațiile de joacă, astfel încât Cartierul Decebal să devină un etalon pentru ceea ce înseamnă un cartier adus la standarde moderne.

”Continuăm… Citeşte

În acest weekend, la Luna Şes, va avea loc ediţia a V – a ediție a Campionatului internaţional de viteză pe traseu montan ’’CUPA LUNA ŞES – VITEZĂ PE TRASEU MONTAN’’.

Prima etapă din Campionatul Internaţional de VTM se va desfăşura în data de 14 iulie 2018, pe drumul judeţean DJ 109G de la km 7+900 până la km 11+450 (ruta… Citeşte

O delegație condusă de Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, însoțit de consilierul economic Hakki Burutçu, de deputatul Ibram Husein, de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Güven Güngör, dar și de 12 oameni de afaceri turci, care doresc să investească în zona noastră, a vizitat joi după-amiaza orașul Negrești-Oaș în cadrul unei sesiuni a Forumului… Citeşte

Comments are closed.