Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Mesajul primarului Aurelia Fedorca de Ziua Unirii Principatelor Române

January 24, 2016 @ 08:05

 unirea-principatelor-romaneÎn urmă cu 157 de ani, înaintașii noștri ne-au dat cea mai importantă lecție de solidaritate: Unirea Principatelor Române sub conducerea unui domnitor român: Alexandru Ioan Cuza. A fost momentul care a marcat nașterea României moderne, prin voința celor profund dedicați și priceperea de a construi un consens în jurul unui ideal național.

Dar, dincolo de dimensiunea politică, nu trebuie să uităm de forța acesteia de a ne aduce împreună, pe cei care suntem în România sau în afara granițelor țării. Pentru că Unirea a fost posibilă în primul rând prin puterea solidarității tuturor românilor, a tuturor categoriilor sociale și a tuturor generațiilor de la acea vreme.

Fiecare sărbătoare națională, pe lângă bucuria și mândria pe care ni le strecoară în suflete, are și menirea de a ne reaminti lecții importante despre unitate, dragoste de neam și țară, onestitate și dăruire, valori fără de care nu se poate clădi nimic durabil.
Avem obligația de a cultiva aceste principii, de a rămâne uniți, solidari, pentru că istoria ne-a arătat că doar astfel putem asigura copiilor noștri un viitor mai bun, în timp ce dezbinarea a fost întotdeauna marele nostru dușman. Indiferent de disputele politice, indiferent de diversitatea opiniilor şi a intereselor, sunt lucruri mai importante care ne unesc…. Din păcate, ne aducem aminte de acestea numai în momente de mare dificultate sau de sărbătoare.
Acum, este un bun moment pentru a discerne între ce este important pentru noi ca naţiune, ce ţine de solidaritatea între cetăţenii acestei ţări, şi, pe de altă parte, ce este conjunctural şi trecător. Avem nevoie să ne aducem aminte de aceste lucruri cu atât mai mult cu cât, astăzi, întreaga lume trece printr-o perioadă foarte grea. Lumea occidentală s-a modificat profund, locul încrederii a fost luat de teamă, nesiguranța a luat locul liniștii. Nu mai știm încotro se îndreaptă lumea, nu mai știm când e pace, când e război. În aceste vremuri, doar solidaritatea ne poate face puternici în fața pericolelor care pândesc lumea.

Noi, românii, am fost uniţi în jurul idealurilor naţionale şi în jurul interesului ţării în toate momentele de cotitură ale istoriei. Dar, îmi doresc ca nu doar în 24 ianuarie și în 1 decembrie, ci în fiecare zi să ne amintim că uniți suntem mai puternici și că dezbinarea este singurul nostru mare dușman.

Haideți să învățăm de la înaintașii noștri și “să dăm mână cu mână cei cu inima română”.

primar Aurelia Fedorca

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, marcând astfel debutul anului cultural al Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului.

Manifestările au început dimineața la Biblioteca Orăşenească, acolo unde a avut loc expoziţia de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche” și concursul „Îl omagiem pe Eminescu”, cu participarea elevilor de… Citeşte

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2018 începând din 15 ianuarie.

Cuantumul acestora a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, iar cuantumul acestora a rămas neschimbat față de anul trecut.

Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi… Citeşte

Afis Dezvelirea statuii artistului fotograf Ionita G. Andron (3)Ziua Culturii Naționale și împlinirea a 168 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu va fi sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice.

Programul manifestărilor:

  •  Orele 9:00 – 16:00, la Biblioteca Orăşenească

              Expoziţie de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche”,

              &nbsp

Comments are closed.