Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Momentul așteptat de toți negreștenii: A fost pusă piatra de temelie la Centrul Multicultural Negrești-Oaș

July 28, 2015 @ 17:10

piatra-de-temelie-Centru-Multicultural-NO-1-680x365_cPrimarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, alături de invitații săi – președintele PSD Liviu Dragnea și președintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, au pus sâmbătă piatra de temelie la Centrul Multicultural Negrești-Oaș, o investiție de peste 3 milioane de euro, așteptată de 25 de ani de negreșteni.

Evenimentul a început prin intonarea Imnului Național, după care primarul Aurelia Fedorca a declarat că construirea Centrului Multicultural, moment așteptat de 25 de ani de negreșteni, este este cadoul pe care Guvernul României îl face orașului Negrești-Oaș la împlinirea a 50 de ani de viață urbană.

„Uite că azi ni se confirmă că cineva ne iubește cu adevărat și că și-a luat în serios rolul de cetățean de onoare al orașului nostru. Domnule președinte Liviu Dragnea, vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră și vă mulțumesc în numele tuturor negreștenilor pentru că facem posibilă îndeplinirea acestui vis„- a declarat Aurelia Fedorca.

Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, președintele PSD, Liviu Dragnea, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, au turnat apoi, simbolic, un turnat un cancioc de ciment la fundaţia viitoarei case de cultură și au pus hrisovul în groapă pentru a fi mărturie pe viitor.

Aurelia Fedorca a declarat că acest obiectiv nu ar fi fost posibil fără sprijin guvernamental, deoarece investiția de aproximativ 3 milioane de euro este uriașă raportat la bugetul orașului Negrești-Oaș.

„Nu am fi putut face singuri aceste investiții nici în 20 de ani! De altfel, investiția la Centrul Multicultural Negrești-Oaș este derulată de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții. Vreau să știți că Centrul Multicultural va fi o clădire modernă, clădirea viitorului, a tinerilor, dar în același timp va fi locul în care îmi doresc ca negreștenii care așteaptă de 25 de ani împlinirea acestui vis să se simtă bine”, a precizat primarul Negreștiului.

Din partea Consiliului Local a luat cuvântul consilierul Mihai Big, care a declarat că evenimentul este unul epocal, asigurând-o pe Aurelia Fedorca că va fi primar la al doilea mandat în momentul în care va avea loc inaugurarea.

În discursul său, Liviu Dragnea a declarat că s-a îndrăgostit de Țara Oașului și vrea ca Negreștiul să devină într-adevăr capitala Ţării Oaşului.

„De-a lungul anilor au venit aici în vizită mulţi politicieni, veneau pentru că spuneau cât de frumoasă e Ţara Oaşului, cât de frumoase sunt costumele de aici, câtă cultură se află aici de zeci de mii de ani, dar cum veneau aşa plecau. Am zis: poate exista totuşi cineva odată care după ce cunoaşte aceste locuri, după ce îndrăgeşte aceste locuri se poate gândi că şi oşenii au nevoie de dezvoltare. Există cineva care poate lăsa ceva în urma lui? Asta m-a animat tot timpul, asta m-a făcut să accept titlul de cetăţean de onoare a acestui oraş. Asta m-a făcut să depun toate eforturile posibile şi legale pentru ca acest oraş să devină într-adevăr capitala Ţării Oaşului. Sunt nişte locuri atât de frumoase, cu un potenţial turistic atât de mare, oameni şi tineri care au nevoie de un loc unde să se desfăşoare actul de cultură, care au nevoie de infrastructură, care au nevoie de o viaţă mai bună”, a spus Liviu Dragnea în fața negreștenilor.

Potrivit primarului, Centrul Multicultural presupune realizarea unei săli de spectacole, a unei săli de cinema, a unei biblioteci şi a unui internet cafe. Valoarea investiţiei este de trei milioane de euro, iar termenul de finalizare este decembrie 2016. Investiția este finanțată integral de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții.

sedinta CL Negresti Oas Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, vineri, bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pentru anul 2018. Bugetul are o valoare de 31.904.810 lei, iar cea mai mare parte a fost direcționată pentru investiții.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a precizat că bugetul pe 2018 este unul echilibrat, care asigură buna funcţionare a Primăriei şi instituţiilor subordonate (… Citeşte

Primăria Orașului Negrești-Oaș supune consultării publice, în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice locale, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018.

Vă invităm să consultați proiectul de buget și lista obiectivelor de investiții pe următoarele linkuri și să veniți cu propuneri.

Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2018

PRIMĂRIA ORAȘULUI NEGREȘTI OAȘ cu sediul în Negrești Oaș, str. Victoriei nr. 95-97, în calitate de titular al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor medicale  în Nyirbator și Negrești Oaș, dezvoltând infrastructura de sănătate și serviciile comune”, constând in construirea unui Centru de sănătate în Negrești Oaș, zona Luna Șes, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Satu Mare în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului… Citeşte

Comments are closed.