Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Negreștenii, pe podium la Gala Voluntarii anului 2013

January 28, 2014 @ 10:23

gala voluntarilor (32)Luni, la Filarmonica „Dinu lipatti” din Satu Mare s-a desfășurat a șaptea ediție a Galei Voluntarilor SNAC. Au fost acordate premii pentru cele mai active grupuri de voluntari, cel mai eficient coordonator al acestor grupuri, precum și pentru voluntarul anului 2013. În cadrul acestei gale s-a făcut remarcat grupul voluntarilor din Negrești Oaș, elevi care au fost nominalizați și laureați la toate categoriile.

„Este foarte important să cooptăm noi voluntari însă este esențial să-i determinăm pe acești copii să-și continue activitatea de voluntariat pe tot parcursul vieții. Noi ne putem mândri cu faptul că voluntarii formați de noi la Școala Gimnazială Numărul 3 din Negrești Oaș, au continuat această activitate și după absolvire, majoritatea înscriindu-se la activitățile de voluntariat din liceele la care au fost admiși”, a declarat profesoara Mariana Achim, câștigătoarea premiului de „Coordonatorul anului 2013, la categoria rezervată școlilor gimnaziale.

Părinții, conducerile școlilor și autoritățile locale sunt esențiale în activitatea de voluntariat a elevilor.

„Acești copii, spune Mariana Achim, au doar satisfacții spirituale. Aceasta nu înseamnă că voluntariatul este o activitate lipsită de costuri. Aceste cheltuieli au fost acoperite în special de părinții acestor copii. Totodată, noi în Negrești Oaș, ne-am bucurat de sprijinul necondiționat al primarului Aurelia Fedorca. Copiii contribuie și ei cu puținul pe care îl au, eu și rudele mele de asemenea. Totul însă este răsplătit de zâmbetele și mulțumirea celor ajutați”.

Câștigători la categoria „Grupuri de voluntari”, au fost cei de la Școala Gimnazială numărul 3 din Negrești Oaș (pentru clasele primare și gimnaziale) și cei de la Liceul Teoretic Carei (pentru clasele IX-XII). Mariana Achim și Angela Gabor (Liceul Teoretic Carei) au fost desemnate „Coordonarii anului”, iar Kinga Szabo (Școala Gimnazială numărul 10 din Satu Mare) și Delia Teodora Mihoc (Colegiul Național Mihai Eminescu) au fost laureați la categoria „Voluntarul anului”.

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită miercuri, 24 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, prin mai multe manifestări organizate în centrul orașului.

Începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor:

  • Intonarea imnului național al României – eleva Mariana Bura, Liceul Teoretic Negrești-Oaș
  • Desfășurarea ceremonialului religios oficiat de preoţii slujitori din Negreşti-Oaş
  • Importanța istorică a zilei de 24

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, marcând astfel debutul anului cultural al Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului.

Manifestările au început dimineața la Biblioteca Orăşenească, acolo unde a avut loc expoziţia de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche” și concursul „Îl omagiem pe Eminescu”, cu participarea elevilor de… Citeşte

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2018 începând din 15 ianuarie.

Cuantumul acestora a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, iar cuantumul acestora a rămas neschimbat față de anul trecut.

Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi… Citeşte

Comments are closed.