Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Negreştenii s-au implicat la curăţenia de primăvară

May 4, 2013 @ 14:28

curatenie

Luna aprilie a fost luna curăţeniei la Negreşti-Oaş. Primarul Aurelia Fedorca şi-a propus şi a reuşit ca în această lună să implice cât mai mulţi negreşteni la acţiunile de curăţenie generală. Astfel, pe lângă acţiunile care au fost organizate de administraţia locală, prin serviciile de specialitate, au avut loc acţiuni comune cu instituţiile de învăţământ.

Elevii au ieşit la curăţenie cu sutele
O ultimă mare acţiune în cadrul lunii curăţeniei a avut loc sâmbătă, 27 aprilie, fiind implicaţi 400 de elevi de la Liceul Teoretic şi 200 de la Liceul Tehnologic Ioniţă G. Andron, în frunte cu primarul Aurelia Fedorca şi angajaţi ai Primăriei. Elevii au adunat gunoaie din zonele Valea Măriei, Luna Şes, Km. 9, strada Moţilor şi strada Ion Creangă, până la graniţa cu comuna Bixad. În cadrul acţiunii au fost colectaţi aproximativ 500 de saci de gunoaie, care au fost transportaţi cu tractorul Primăriei şi cu ajutorul firmei Cleanman.

Amenajare provizorie în Cartierul Decebal
Acţiunea de curăţenie a vizat şi cartierele. Astfel, în Cartierul Decebal, betoanele care zăceau de zeci de ani pe domeniul public au fost aşezate provizoriu, până când va fi reabilitat cartierul, pe aleile dintre blocuri, astfel încât să nu mai existe noroi. De asemenea, bălăriile din zona clădirii aflată în construcţie de ani de zile au fost curăţate. “Vrem să demonstrăm că nu ai nevoie decât de voinţă, puţin efort şi puţină muncă pentru ca să faci treabă chiar dacă nu avem fonduri suficiente. În Cartierul Decebal, pe care sper să-l putem reabilita şi moderniza în următorul an, am pus provizoriu aceste plăci de beton pentru ca oamenii să nu mai circule prin noroaie. Pe de altă parte, în acest fel am degajat şi domenul public de acele betoane urâte pe care nu le revendica nimeni”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Noul Corp al Primăriei orașului Negrești-Oaș, realizat prin PNDL, a fost inaugurat sâmbătă, 19 august, marcând astfel un moment important al programului de investiții pe care îl derulăm la Negrești-Oaș.

Este un edificiu nou, atât de necesar negreștenilor și cetățenilor din localitățile Țării Oașului, o clădire modernă în care am amenajat la parter serviciul de impozite și taxe locale.

”Eu… Citeşte

Un moment important al primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost prezentarea colecției Prezentarea colecției ”Pe firul tradiției” a designerului Maria Constantinescu, de la Școala de Artă București.

Împreună cu echipa ei de elevi, dar și cu eleve din Negrești-Oaș, ne-au purtat ”Pe firul tradiției” și am descoperit împreună lumea fascinantă a portului nostru tradițional în costume moderne.

Pentru… Citeşte

Unul dintre momentele importante ale primei zile a Festivalului Zestrea Oașului a fost vernisajul unei expoziții-eveniment de fotografie: ”Povestea firului. Firul poveștii” – Ioniță G. Andron & Remus Țiplea.

Expoziția cuprinde 80 de fotografii realizate de cel mai mare fotograf al Țării Oașului, Ioniță G. Andron, și cel mai talentat fotograf contemporan al zonei, Remus Țiplea.

Este o expoziție care… Citeşte

Comments are closed.