Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


PAROHIA NEGREȘTI-OAȘ. Copiii învață cum să fie buni creștini – GALERIE FOTO

March 17, 2014 @ 19:54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA În cadrul Parohiei Ortodoxe Negresti Oaş se desfăşoară, în perioada 8-22 martie, un amplu proiect catehetic educaţional din care fac parte aproximativ 30 de copii din ciclul gimnazial, înscrişi în programul de cateheză săptămânală a parohiei.

Proiectul este coordonat de preotul Marcel Malanca şi se înscrie în concursul naţional de proiecte duhovniceşti: Sfânta Euharistie – Lumina Vieţii Creştine.

În cadrul Parohiei Negreşti Oaş, copiii au parcurs cei mai importanţi paşi ce ţin de aducerea ofrandelor pentru Sfânta Liturghie, respectiv pregătirea lor sufletească pentru Sfânta Euharistie. Mai precis, s-au deprins cu taina preparării prescurilor, sub asistenţa şi îndrumarea unei prescurărese (au frământat aluatul, au pus pecetea, au copt prescura şi au dus-o ei înşişi la biserică drept ofrandă), apoi au intrat în tainele pregătirii darurilor pentru Sf. Liturghie de către preot prin slujba Proscomidiei (o parte nevăzută de obicei de către credincioşi, dar la care copiii au asistat printr-o lecție practică pentru a înţelege sensul acţiunii lor), respectiv s-au spovedit şi s-au împărtăşit pentru ca bucuria lor duhovnicească să fie deplină.

Ultimul pas va fi unul caritabil, copiii urmând să facă o vizită unei persoane vârstnice pentru a-i aduce bucurie şi mângâiere, respectiv un dar material simbolic, astfel vor învăţa cum un creştin se sfinţeşte atât prin rugăciune cât şi prin fapte bune săvârșite în raport cu aproapele lui.

Proiectul realizat a avut și o parte teoretică desfășurată la Centrul de activități cu tineretul ”Sf. Stelian”, din cadrul centrului protopopesc Oaș.

Avem placerea de a va informa ca firma dumneavoastra este invitata sa participe la procedura de achizitie directa pentru atribuirea contractului de lucrări ”Reparații curente spații de joacă Parc Central Negrești-Oaș”.

1. Autoritatea contractanta: Orasul Negresti Oas, cu sediul in localitatea Negresti Oas, str. Victoriei, nr. 95-97, telefon/fax 0261-854845, cod fiscal 3963951

2. Procedura de atribuire aplicata: “Achizitie directa” in conformitate cu prevederile art 7 alin 5 din… Citeşte

Avem placerea de a va informa ca firma dumneavoastra este invitata sa participe la procedura de achizitie directa pentru atribuirea contractului de lucrări ”Amenajarea apelor pluviale pe strazile din Negresti Oas(Str.Padurii,Valtori,Borcutului,Motilor(tronson str.Turului-str.Mihai Eminescu)”.

1. Autoritatea contractanta: Orasul Negresti Oas, cu sediul in localitatea Negresti Oas, str. Victoriei, nr. 95-97, telefon/fax 0261-854845, cod fiscal 3963951

2. Procedura de atribuire aplicata: “Achizitie directa” in conformitate cu prevederile art 7 alin… Citeşte

Orașul Negrești-Oaș își deschide porțile la sfârșitul acestei săptămâni pentru cel mai mare eveniment al anului, Festivalul Zestrea Oașului, pregătindu-se să primească o mulțime de oaspeți din țară și din străinătate. 

După trei săptămâni în care în Negrești-Oaș au fost organizate mai multe manifestări de ținută, precum Zilele Medicale ale Țării Oașului, Târgul Tradițional ”Produs de Maramureș și Oaș”, Concursul național… Citeşte

Comments are closed.