Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


PAROHIA NEGREȘTI-OAȘ. Copiii învață cum să fie buni creștini – GALERIE FOTO

March 17, 2014 @ 19:54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA În cadrul Parohiei Ortodoxe Negresti Oaş se desfăşoară, în perioada 8-22 martie, un amplu proiect catehetic educaţional din care fac parte aproximativ 30 de copii din ciclul gimnazial, înscrişi în programul de cateheză săptămânală a parohiei.

Proiectul este coordonat de preotul Marcel Malanca şi se înscrie în concursul naţional de proiecte duhovniceşti: Sfânta Euharistie – Lumina Vieţii Creştine.

În cadrul Parohiei Negreşti Oaş, copiii au parcurs cei mai importanţi paşi ce ţin de aducerea ofrandelor pentru Sfânta Liturghie, respectiv pregătirea lor sufletească pentru Sfânta Euharistie. Mai precis, s-au deprins cu taina preparării prescurilor, sub asistenţa şi îndrumarea unei prescurărese (au frământat aluatul, au pus pecetea, au copt prescura şi au dus-o ei înşişi la biserică drept ofrandă), apoi au intrat în tainele pregătirii darurilor pentru Sf. Liturghie de către preot prin slujba Proscomidiei (o parte nevăzută de obicei de către credincioşi, dar la care copiii au asistat printr-o lecție practică pentru a înţelege sensul acţiunii lor), respectiv s-au spovedit şi s-au împărtăşit pentru ca bucuria lor duhovnicească să fie deplină.

Ultimul pas va fi unul caritabil, copiii urmând să facă o vizită unei persoane vârstnice pentru a-i aduce bucurie şi mângâiere, respectiv un dar material simbolic, astfel vor învăţa cum un creştin se sfinţeşte atât prin rugăciune cât şi prin fapte bune săvârșite în raport cu aproapele lui.

Proiectul realizat a avut și o parte teoretică desfășurată la Centrul de activități cu tineretul ”Sf. Stelian”, din cadrul centrului protopopesc Oaș.

Sfintele Sărbători ale Paștelui ne oferă plăcutul prilej de a ura tuturor negreştenilor, de acasă şi de pretutindeni, sănătate, fericire, bucurii, pace şi linişte sufletească, putere pentru a depăşi greutăţile.

Sărbători binecuvântate!

Primar Aurelia Fedorca

Viceprimar Constantin Fanea

La Complexul Valea Măriei a avut loc vineri premierea laureaților Olimpiadei Naţionale de Matematică 2018 – Juniori.  Gazdele evenimentului au fost primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla.

La eveniment au participat cei 176 elevi de clasele V-VI, cei mai buni pe care îi are România în acest moment, care s-au… Citeşte

lidl negresti oasArgumentare: Pe terenurile cu nr cadastrale 100077, 100067, 100626 , situate în intravilanul orașului Negrești Oaș, Str. Victoriei, nr. 76-80, beneficiarul dorește realizarea acestei investiții.

Beneficiar: S.C. LIDL ROMANIA S.C.S.

PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ TRANSMITĂ OBSERVAȚII ȘI PROPUNERI privind intenția de elaborare a planului urbansitic zonal până la data de 19.04.2018.
Persoana responsabilă cu informarea și consultarea… Citeşte

Comments are closed.