Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


PAROHIA NEGREȘTI-OAȘ. Copiii învață cum să fie buni creștini – GALERIE FOTO

March 17, 2014 @ 19:54

OLYMPUS DIGITAL CAMERA În cadrul Parohiei Ortodoxe Negresti Oaş se desfăşoară, în perioada 8-22 martie, un amplu proiect catehetic educaţional din care fac parte aproximativ 30 de copii din ciclul gimnazial, înscrişi în programul de cateheză săptămânală a parohiei.

Proiectul este coordonat de preotul Marcel Malanca şi se înscrie în concursul naţional de proiecte duhovniceşti: Sfânta Euharistie – Lumina Vieţii Creştine.

În cadrul Parohiei Negreşti Oaş, copiii au parcurs cei mai importanţi paşi ce ţin de aducerea ofrandelor pentru Sfânta Liturghie, respectiv pregătirea lor sufletească pentru Sfânta Euharistie. Mai precis, s-au deprins cu taina preparării prescurilor, sub asistenţa şi îndrumarea unei prescurărese (au frământat aluatul, au pus pecetea, au copt prescura şi au dus-o ei înşişi la biserică drept ofrandă), apoi au intrat în tainele pregătirii darurilor pentru Sf. Liturghie de către preot prin slujba Proscomidiei (o parte nevăzută de obicei de către credincioşi, dar la care copiii au asistat printr-o lecție practică pentru a înţelege sensul acţiunii lor), respectiv s-au spovedit şi s-au împărtăşit pentru ca bucuria lor duhovnicească să fie deplină.

Ultimul pas va fi unul caritabil, copiii urmând să facă o vizită unei persoane vârstnice pentru a-i aduce bucurie şi mângâiere, respectiv un dar material simbolic, astfel vor învăţa cum un creştin se sfinţeşte atât prin rugăciune cât şi prin fapte bune săvârșite în raport cu aproapele lui.

Proiectul realizat a avut și o parte teoretică desfășurată la Centrul de activități cu tineretul ”Sf. Stelian”, din cadrul centrului protopopesc Oaș.

Ziua Unirii Principatelor Române va fi sărbătorită miercuri, 24 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, prin mai multe manifestări organizate în centrul orașului.

Începând cu ora 10:00, la Monumentul Eroilor:

  • Intonarea imnului național al României – eleva Mariana Bura, Liceul Teoretic Negrești-Oaș
  • Desfășurarea ceremonialului religios oficiat de preoţii slujitori din Negreşti-Oaş
  • Importanța istorică a zilei de 24

Ziua Culturii Naționale a fost sărbătorită luni, 15 ianuarie 2018, la Negrești-Oaș, printr-o serie de manifestări cultural-artistice, marcând astfel debutul anului cultural al Centenarului Marii Uniri și Anul European al Patrimoniului.

Manifestările au început dimineața la Biblioteca Orăşenească, acolo unde a avut loc expoziţia de carte „Mihai Eminescu – poetul nepereche” și concursul „Îl omagiem pe Eminescu”, cu participarea elevilor de… Citeşte

Locuitorii oraşului Negreşti-Oaş își pot plăti taxele și impozitele locale pe anul 2018 începând din 15 ianuarie.

Cuantumul acestora a fost stabilit printr-o hotărâre a Consiliului Local în ședința de la sfârșitul lunii decembrie, iar cuantumul acestora a rămas neschimbat față de anul trecut.

Consiliul Local a hotărât să păstreze bonificaţia de 10% pentru persoanele fizice şi juridice care îşi… Citeşte

Comments are closed.