Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Parteneriat IJP Satu Mare – Primăria Negrești-Oaș. Caravana ’’ZERO LA MIE’’ a ajuns la Negreşti Oaş!

August 25, 2017 @ 14:12

flyer zero la mieLa iniţiativa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, în parteneriat cu Primăria Oraşului Negreşti Oaş, în cadrul campaniei de prevenire a infracţiunilor comise pe fondul consumului de alcool şi droguri, s-a organizat campania ’’Zero la Mie’’.

Campania se desfăşoară în perioada iulie-decembrie 2017, sub forma de caravană, care are un stand informativ, activităţi interactive, concursuri.

Evenimente publice care au ca scop informarea cetăţenilor şi elevilor cu privire la riscul asociat consumului de alcool şi droguri.

Doar constientizarea poate schimba în mod pozitiv comportamentul. Consumul de alcool şi droguri creşte numarul de situaţii care pot genera în accidente rutiere grave sau agresiuni fizice.

Scopul acestui proiect este acela de a reduce riscul de implicarea tinerilor în infracţiuni comise pe fondul consumului de alcool sau droguri. Este o campanie care ne implică pe toţi cetăţenii.

 

 Scopul proiectului – Prevenirea riscului de implicare a tinerilor în infracțiuni săvârșite pe fondul consumului de alcool sau droguri în judeţul Satu Mare

Proiectul se înscrie în obiectivele şi direcţiile de acţiune prevăzute în Strategia Naţională şi Judeţeană Antidrog 2014-2020 şi Planul de Acţiune 2017-2020, A.3. Obiectiv specific 1: Reducerea influenţei factorilor de risc şi dezvoltarea influenţei factorilor de protecţie în cadrul grupurilor vulnerabile, corelat cu nevoile şi particularităţile acestora, Activitatea 1.1. . Implementarea unui proiect de prevenire a consumului de droguri de alcool şi droguri adresat cursanţilor Şcolilor de Şoferi în vederea reducerii influenţei factorilor de risc şi creşterii influenţei factorilor de protecţie corelat cu A.4. Obiectiv specific 1: Creşterea nivelului de informare şi conştientizare a populaţiei generale şi a populaţiei la risc asupra efectelor, riscurilor şi consecinţelor negative ale consumului de droguri în vederea neînceperii sau întârzierii debutului consumului de droguri, Activitatea 1.1. Implementarea unei campanii locale media de sensibilizare, conştientizare şi informare, adresată populaţiei generale, referitoare la consumul de droguri şi efectele acestuia.

Obiectivele proiectului

Obiectivul general al proiectului este: : Informarea si conştientizarea comunităţii locale  din judeţul Satu Mare cu privire la riscurile consumului de alcool şi droguri pentru a reduce riscul de implicare a tinerilor în infracţiuni comise pe fondul consumului de alcool şi droguri,  în perioada iulie-decembrie 2017.

Obiectivul specific 1: Realizarea şi desfăşurarea unei campanii media, în perioada august – decembrie 2017, pentru constientizarea efectelor şi a implicaţiilor legale ale  consumului de alcool şi droguri, prin organizarea de conferinţe de presă, transmiterea de comunicate de presă, participarea la emisiuni radio şi TV, crearea unei pagini Facebook şi realizarea de spoturi audio şi video;

Obiectivul specific 2: Informarea a 5000 de tineri şi adulţi asupra efectelor şi a implicaţiilor legale ale  consumului de alcool şi droguri, prin organizarea şi realizarea a 3 evenimente publice în zonele de agrement şi zone intens circulate din oraşele Carei, Tăşnad şi Negreşti: stand informativ, concursuri adhoc de cunoştinţe, difuzarea spotului radio,  în perioada iulie-septembrie 2017 ;

Obiectivul specific 3: Conştientizarea  a 200 tineri viitori conducători auto cu privire la implicaţiile conducerii unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa consumului de alcool şi droguri, prin organizarea de sesiuni informative în cadrul  Şcolilor de Şoferi din municipiul Satu Mare, în perioada iulie-septembrie 2017;

Obiectivul specific 4:  Sensibilizarea a 300 de liceeni din Carei, Tăşnad şi Negreşti Oaş cu privire la consecinţele sociale, legale, medicale şi psihologice ale consumului de alcool şi droguri, prin desfăşurarea de activităţi de prevenire în licee, la clasele terminale, în perioada octombrie – decembrie 2017;

Coordonatorul proiectului şi echipa proiectului:

Responsabil proiect: I.P.J. Satu Mare – scms.Felicia Hrihorişan, sociolog

Coordonator de proiect C.P.E.C.A. Satu Mare:  p.c. Câmpan Beatrix

Echipa de proiect:  scms. Iacob Camelia – CPECA Satu Mare și  insp. pr. Liviana Chiorean – I.P.J. Satu Mare

Sursa de finanţare şi valoarea finanţării (ANA, ONG-uri, sponsori, organizaţii finanţatoare):

Valoarea finanţării:  reusure umane (1 specialist CPECA Satu Mare, 2 specialişti I.P.J. Satu Mare) şi resurse logistice: ANA-CPECA Satu Mare (500 de pliante informative) şi I.P.J. Satu Mare (ochelari care imită starea de ebrietate, veste refectorizante, magneți) și resurse financiare: Primăria Negrești Oaș – 1300 Ron, Primăria Carei – 1300 Ron și Primăria Tășnad – 1300 Ron (pentru achiziția de: cărți de legislație auto, ochelari care simulează comportamentul unui consumator de droguri, brelocuri, flyere ).

 Grupul ţintă al proiectului şi număr de beneficiari:

  • Grup ţintă:

– tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani

  • Beneficiari direcţi:

– 5000 de tineri din comunitate: orașele Negrești Oaș, Carei și Tășnad

– 300 de elevi de liceu cu precădere din clasele a XI-a și a XII-a din Negrești Oaș, Carei și Tășnad

– 200 de cursanți ai Școlilor de Șoferi din municipiul Satu Mare

  • Beneficiari indirecţi:

– familiile beneficiarilor direcți

– conducătorii auto

– comunitatea locală

Zonele de implementare (locaţia proiectului): județul Satu Mare: municipiul Satu Mare, orașele: Negrești Oaș, Carei și Tășnad

Durata proiectului: iulie – decembrie 2017

VĂ INVITĂM SĂ COMPLETAȚI CHESTIONARUL DISPONIBIL AICI ȘI SĂ-L TRIMITEȚI PE EMAIL LA ADRESA: prprimarie@gmail.com

DOCUMENTE ATAȘATE:

Sfintele Sărbători ale Paștelui ne oferă plăcutul prilej de a ura tuturor negreştenilor, de acasă şi de pretutindeni, sănătate, fericire, bucurii, pace şi linişte sufletească, putere pentru a depăşi greutăţile.

Sărbători binecuvântate!

Primar Aurelia Fedorca

Viceprimar Constantin Fanea

La Complexul Valea Măriei a avut loc vineri premierea laureaților Olimpiadei Naţionale de Matematică 2018 – Juniori.  Gazdele evenimentului au fost primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, și inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Călin Durla.

La eveniment au participat cei 176 elevi de clasele V-VI, cei mai buni pe care îi are România în acest moment, care s-au… Citeşte

lidl negresti oasArgumentare: Pe terenurile cu nr cadastrale 100077, 100067, 100626 , situate în intravilanul orașului Negrești Oaș, Str. Victoriei, nr. 76-80, beneficiarul dorește realizarea acestei investiții.

Beneficiar: S.C. LIDL ROMANIA S.C.S.

PUBLICUL ESTE INVITAT SĂ TRANSMITĂ OBSERVAȚII ȘI PROPUNERI privind intenția de elaborare a planului urbansitic zonal până la data de 19.04.2018.
Persoana responsabilă cu informarea și consultarea… Citeşte

Comments are closed.