Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Primăria Negrești-Oaș scoate la licitație terenuri la Luna Șes

31/01/2014 @ 6:27 pm

Aurelia Fedorca Luna SesConsiliul Local Negreşti Oaş a fixat, în cadrul ultimei ședințe, preţul de pornire pentru licitarea a 17 parcele de teren în cea mai bună zonă a staţiunii Luna Şes. În total este vorba despre 17 parcele de teren a câte 20-30 ari, aşezate de o parte şi de alta a drumului de acces la pârtia de schi, între schitul “Sfântul Arhidiacon Ştefan” şi baza pârtiei.

Consilierii locali negreşteni au fixat preţul maximal de pornire a licitaţiilor la 3.000 de euro/ar. Potrivit caietului de sarcini, investitorul are la dispoziţie 24 de luni de la data încheierii tranzacţiei pentru a-şi finaliza construcţia pe parcela sa. Iniţial era prevăzut că investitorii pot cumpăra doar o singură parcela, însă consilierii au solicitat ca să poată fi cumpărate câte parcele se doreşte. Pentru înscrierea la licitaţie, investitorul trebuie să achite o taxă de 1.000 de lei, la care se mai adaugă alte 200 de lei pentru documentaţia necesară.

Primarul Aurelia Fedorca a declarat că va fi demarată o campanie agresivă pentru atragerea unor investitori cu potență financiară, motiv pentru care a cerut răgaz până la mijlocul lunii martie pentru organizarea primei runde a licitaţiei.

“Este, dacă se poate spune aşa, zona zero a staţiunii, adică este vorba despre cele mai bune parcele de teren. Sunt cele mai valoroase terenuri, datorită poziţiei, şi sunt destinate doar pentru construcţia şi amenajarea spaţiilor comerciale, de cazare şi pentru alte servicii care au legătură cu activitatea turistică. Pe aceste parcele nu se vor putea construi case de vacanţă private. Pentru noi este foarte important să obţinem cel mai bun preţ posibil, pentru a avea resurse financiare în vederea amenajării pârtiei de schi”, a precizat primarul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca.

Edilul şef a mai adăugat că aceste parcele vor fi vândute prin licitaţie deschisă, fiind deja finalizate documentaţiile necesare. La licitaţie se poate înscrie absolut oricine cu condiţia ca, după achiziţionarea terenurilor, să respecte destinaţia acestora. Înscrierile se pot face la Biroul de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei Negreşti Oaş, unde pot fi obţinute şi relaţii suplimentare.

Primarul Aurelia Fedorca a cerut consilierilor locali ca prima licitaţie să fie organizată la mijlocul lunii martie.
“Dorim să facem o campanie de promovare foarte agresivă, astfel încât investitorii să afle de oferta noastră. Sunt ferm convinsă că vom găsi investitori cu potență financiară care să investească la Luna Şes”, a precizat primarul Fedorca.

În cazul în care după prima serie de licitaţii vor mai rămâne terenuri nevândute, va mai fi organizată încă o licitație.

Cea de-a 61-a ediție a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” va avea loc duminică, 7 mai 2017. Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș se află printre organizatori, alături de Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și de Primăria Certeze.

Sâmbra oilor este cea mai reprezentativă sărbătoare pastorală a oșenilor ce… Citeşte

Consiliul Lsedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017ocal al oraşului Negreşti-Oaş a aprobat, în şedinţa ordinară din 28 aprilie 2017, acordarea unui număr de 43 de burse sociale şi 148 de burse de merit pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din oraș.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Aurelia Fedorca, urmând ca elevii care întrunesc criteriile să primească o… Citeşte

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

 Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte

Comments are closed.