Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Primarul Aurelia Fedorca, bilanț la final de an și planuri pentru 2018: Investiții importante în infrastructură la Negrești-Oaș

December 29, 2017 @ 15:01

 conferinta presa Aurelia FedorcaPrimarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a prezentat vineri, în cadrul unei conferințe de presă, un scurt bilanț al activității pe 2017, precizând că a fost un an al investițiilor și al întocmirii de noi proiecte și de noi fonduri, dar și unul al diversificării evenimentelor culturale și de întărire a legăturilor cu negreștenii din afara țării.

Edilul orașului Negreși-Oaș a declarat că, din fonduri alocate prin PNDL I și de la bugetul local, în acest an s-a lucrat intens la modernizarea mai multor străzi  (Turului, Vâltori, Moților, Pădurii, Tudor Vladimirescu, Borcutului, Oașului) și au început lucrările pe străzile Gării și Plopilor, urmând să continue la primăvară. De asemenea, a fost finalizat Corpul C al Primăriei și au avansat lucrările la Centrul Multicultural.  Pe de altă parte, a fost aprobat proiectul și este în curs de realizare documentația pentru designul interior și dotarea Centrului Multicultural, din fonduri de la bugetul local.

Tot din fonduri de la bugetul local a fost finalizată Grădinița din Cartierul Decebal, iar prin PNDL este în curs de derulare achiziția publică privind Reabilitarea și extinderea Școlii Gimnaziale nr. 3.

 Pe de altă parte, în această perioadă au fost semnate contractele de finanțare prin PNDL II, în valoare de peste 11 milioane lei, pentru următoarele proiecte: modernizare rețele apă și sistem rutier pe str. Tudor Vladimirescu (tronson str. Victoriei – str.Borcutului), modernizare rețele apă-canal și sistem rutier pe str. Mihai Eminescu, realizarea unei creșe la vechea Școala nr. 2,  realizarea a 4 poduri peste râurile Tur și Talna (pe strada Luna – vis-a-vis de Biserică, pe strada Vâltori cu strada Livezilor -în Cherechiș și 2 poduri în cartierul Tur).

            La acestea se adaugă semnarea contractului de finanțare, prin PNDL II, pentru proiectul privind ”Alimentarea cu apă potabilă a zonei Luna Șes si înmagazinarea apei printr-o acumulare permanentă pentru tunurile de zăpadă”, în valoare de 2.905.255 lei (inclusiv TVA).

 ”La Luna Șes, au fost deblocate lucrările, după ce am obținut acordul pentru defrișarea pârtiei,  prin Hotărâre de Guvern. Așteptăm ca la primăvară, imediat ce timpul va permite, constructorul să finalizeze lucrările. În paralel, va trebuie să ne ocupăm în mod prioritar de realizarea unui plan de management integrat pentru stațiune, astfel încât de iarna viitoare să poată intra în funcțiune”, a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Pe de altă parte, edilul Negreștiului a precizat că așteaptă ca în perioada următoare să semneze contractele de finanțare pentru modernizare altor străzi pentru care au fost depuse proiecte: Lăcrimioarei, Pietrosului, Tineretului, Podului și străzi în Cartierul Tur.

Eficientizarea energetică a școlilor și a blocurilor

În același timp, au fost depuse pentru finanțare din fonduri europene mai multe proiecte.

” Din fonduri europene, am depus pentru finanțare proiecte privind creșterea eficienței energetice la școli, gradinițe și licee, dar și pentru anveloparea a 20 de blocuri din cele 50 existente.

Am depus un efort imens pentru întocmirea proiectului pentru reabilitarea blocurilor deoarece a fost nevoie de acceptul proprietarilor și de documente de la fiecare în parte, iar mulți proprietari sunt plecați din țară. Acolo unde am reușit să adunăm documentele și să obținem acordul proprietarilor, am întocmit proiecte. Mi-aș fi dorit să putem cuprinde toate cele 50 de blocuri, dar, din păcate, nu a fost posibil din aceste motive”, a precizat Aurelia Fedorca.

            Tot din fonduri europene, Primăria Negrești-Oaș pregătește un proiect privind modernizarea centrului civic, amenajarea de trotuare și piste de biciclete pe strada Victoriei, dar și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr. 1.

Taxe și impozite locale nemajorate

            Primarul Aurelia Fedorca a mai anunțat că în ultima ședință a Consiliului Local din acest an, care a avut loc vineri, au fost aprobate taxele și impozitele locale pe anul 2008.

”Am decis să nu majorăm nici în acest an taxele și impozitele locale, așa cum nu am făcut-o nici în ultimii ani, însă mă aștept ca negreștenii să conștientizeze acest lucru și să contribuie la îmbunătățirea gradului de colectare a acestora. Am reușit, an de an, să mărim gradul de colectare, dar încă suntem departe de a fi mulțumiți. Sper ca negreștenii rău-platnici să aprecieze faptul că nu majorăm impozitele și să le achite la timp!”, a concluzionat primarul orașului Negrești-Oaș.

Mii de persoane au participat duminică la concertele oferite de trupa Phoenix și Carla`s Dreams în a doua seară de manifestări a Zilelor Orașului Negrești-Oaș, iar în final s-au bucurat împreună și au aplaudat superbele focuri de artificii.

Zilele Orașului Negrești-Oaș au continuat duminică seara, de la ora 18.00, cu un medalion folcloric Nicu Pop și Sorin Cucu, urmat de un… Citeşte

Un număr de 15 de cupluri care au împlinit în acest an 50 de ani de căsătorie au fost premiate duminică, 19 august 2018, în cadrul manifestărilor organizate de Zilele Orașului – „Zestrea Oașului”.

Momentul festiv a avut loc duminică, 19 august 2018, de la ora 19.00, pe scena amenajată pe stadion. Fiecare cuplu a primit din partea Primăriei și… Citeşte

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat duminică, 19 august 2018, la Negrești-Oaș, la sesiunea interactivă de consultări cetățenești privind viitorul Uniunii Europene, având ca tematică „Europa valorilor comune“, unul dintre pilonii viitoarei agende a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Evenimentul, organizat de Ministerul Afacerilor Externe şi Institutul European din România, în parteneriat cu Primăria și Consiliul… Citeşte

Comments are closed.