Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Protopopiatul Ortodox Oaș va dezvolta proiectul taberei de la Luna Șes

30/07/2013 @ 7:57 am

tabara luna sesIn perioada 18-20 iulie 2013, Protopopiatul Ortodox Roman Oas si Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Protopopiatul Oas – ATOPO, a organizat cu binecuvantarea PS JUSTIN Hodea Sigheteanul, Episcopul Vicar Al Episcopiei Ort. Rom. a Maramuresului si Satmarului, o tabara de vara dedicata tinerilor ortodocsi crestini la Schitul Sf. Stefan din Luna Ses – Negresti Oas, dupa un program dedicat si special creat, astfel incat tinerii sa aiba parte de momente frumoase de relaxare, de comunicare si socializare, de cunoastere si explorare a naturii, de edificare cultural-religioasa, de formare psiho-somatica.

Proiectul taberei a fost condus de Pr. Protopop Mihai Feher, iar programul a fost conceput si organizat de Pr. Marcel Malanca, coordonator catehetic in Protopopiatul Oas, cu sprijinul si colaborarea unor profesori si voluntari implicati cu daruire si profesionalism in activitatile dedicate taberei. Programul a fost destinat si conceput pentru un grup de 33 de elevi din Negresti Oas, Vama, Lechinta, Orasu Nou, Turt, Orasu Nou Vii si Gherta Mare, de la diferite institutii de invatamant (scoli gimanziale si liceale), acestia avand varsta intre 14 si 17 ani. Tabara s-a organizat pe parcursul a doua zile si jumatate, dintre activitatile educationale desfasurate amintind: dialog si dezbatere tematica religioasa cu metode de comunicare si informare moderne, activitati recreativ-sportive (jocuri, gimnastica, drumetie la Varful Pietroasa), ateliere de lucru (impletituri, desen artistic, matematica distractiva), jocuri de socializare, observatii astronomice cu un telescop special, foc de tabara, cantece etc. Fiecare din activitatile zilnice au fost coordonate de profesorii si voluntarii implicati in proiect, beneficiind astfel de sustinerea Liceului Teoretic si a Liceului Tehnologic din Negresti Oas, Sc. Gen. Nr 1 si Nr.3, respectiv a Casei de Cultura din Negresti Oas. Ultima zi a taberei a fost deosebita pentru faptul ca tinerii au asistat la partea nevazuta – de obicei – a Proscomidiei, săvarsite de preotul liturghisitor in naosul bisericii , urmată de Sf. Liturghie la care tinerii au coparticipat prin cântarea liturgică în comun și intervențiile de la strana. La finalul sfintei slujbe a avut loc un scurt ceremonial de premiere a participantilor la tabara, a profesorilor si voluntarilor implicati, respectiv a copiilor care au realizat, in cadrul atelierului de desen, cateva picturi exceptionale ale bisericii de lemn de la Schitul Sf. Stefan.

Conditiile taberei au fost deosebite, tinandu-se cont si de contextul si mediul natural de desfasurare, la km. 11 din zona turistica Luna Ses (la care adaugam lipsa totala a telecomunicatiei si telefoniei), copiii fiind cazati in doua corturi impresionante ca marime, dotate cu saci de dormit si paturi pliabile (prin sprijinul si intelegerea Primariei Satu Mare), iar hrana fiind asigurata la trapeza schitului. Tabara a fost organizata in mod gratuit pentru copii si profesorii implicati, insa pentru buna organizare si pentru asigurarea altor cateva lucruri indispensabile acestei actiuni se cuvine sa aducem multumiri si Primariei Negresti Oas, precum si unor buni credinciosi care s-au alaturat cauzei noastre, oferindu-ne sprijin si ajutor pentru buna organizare.

Tabara din acest an a fost totodata un prilej de a experimenta modul de organizare, implicatiile materiale si resursele necesare, programul de activitati educationale, dar si prilej de a forma o echipa de voluntari care sa coordoneze actiunile taberei, astfel ca Protopopiatul Ortodox Oas si ATOPO se obliga la dezvoltarea proiectului taberei pentru un ciclu de 3-4 serii consecutive de tineri, pentru anul urmator.

Sursa: Protopopiatul Ortodox Oaș

Cea de-a 61-a ediție a tradiționalei serbări câmpenești „Sâmbra Oilor” va avea loc duminică, 7 mai 2017. Primăria și Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș și Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș se află printre organizatori, alături de Prefectura Satu Mare, Consiliul Județean Satu Mare și de Primăria Certeze.

Sâmbra oilor este cea mai reprezentativă sărbătoare pastorală a oșenilor ce… Citeşte

Consiliul Lsedinta CL Negresti Oas aprobare buget 2017ocal al oraşului Negreşti-Oaş a aprobat, în şedinţa ordinară din 28 aprilie 2017, acordarea unui număr de 43 de burse sociale şi 148 de burse de merit pentru elevii din învăţământul preuniversitar de stat din oraș.

Decizia a fost luată la propunerea primarului Aurelia Fedorca, urmând ca elevii care întrunesc criteriile să primească o… Citeşte

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

 Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte

Comments are closed.