Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Protopopiatul Ortodox Oaș va dezvolta proiectul taberei de la Luna Șes

July 30, 2013 @ 07:57

tabara luna sesIn perioada 18-20 iulie 2013, Protopopiatul Ortodox Roman Oas si Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Protopopiatul Oas – ATOPO, a organizat cu binecuvantarea PS JUSTIN Hodea Sigheteanul, Episcopul Vicar Al Episcopiei Ort. Rom. a Maramuresului si Satmarului, o tabara de vara dedicata tinerilor ortodocsi crestini la Schitul Sf. Stefan din Luna Ses – Negresti Oas, dupa un program dedicat si special creat, astfel incat tinerii sa aiba parte de momente frumoase de relaxare, de comunicare si socializare, de cunoastere si explorare a naturii, de edificare cultural-religioasa, de formare psiho-somatica.

Proiectul taberei a fost condus de Pr. Protopop Mihai Feher, iar programul a fost conceput si organizat de Pr. Marcel Malanca, coordonator catehetic in Protopopiatul Oas, cu sprijinul si colaborarea unor profesori si voluntari implicati cu daruire si profesionalism in activitatile dedicate taberei. Programul a fost destinat si conceput pentru un grup de 33 de elevi din Negresti Oas, Vama, Lechinta, Orasu Nou, Turt, Orasu Nou Vii si Gherta Mare, de la diferite institutii de invatamant (scoli gimanziale si liceale), acestia avand varsta intre 14 si 17 ani. Tabara s-a organizat pe parcursul a doua zile si jumatate, dintre activitatile educationale desfasurate amintind: dialog si dezbatere tematica religioasa cu metode de comunicare si informare moderne, activitati recreativ-sportive (jocuri, gimnastica, drumetie la Varful Pietroasa), ateliere de lucru (impletituri, desen artistic, matematica distractiva), jocuri de socializare, observatii astronomice cu un telescop special, foc de tabara, cantece etc. Fiecare din activitatile zilnice au fost coordonate de profesorii si voluntarii implicati in proiect, beneficiind astfel de sustinerea Liceului Teoretic si a Liceului Tehnologic din Negresti Oas, Sc. Gen. Nr 1 si Nr.3, respectiv a Casei de Cultura din Negresti Oas. Ultima zi a taberei a fost deosebita pentru faptul ca tinerii au asistat la partea nevazuta – de obicei – a Proscomidiei, săvarsite de preotul liturghisitor in naosul bisericii , urmată de Sf. Liturghie la care tinerii au coparticipat prin cântarea liturgică în comun și intervențiile de la strana. La finalul sfintei slujbe a avut loc un scurt ceremonial de premiere a participantilor la tabara, a profesorilor si voluntarilor implicati, respectiv a copiilor care au realizat, in cadrul atelierului de desen, cateva picturi exceptionale ale bisericii de lemn de la Schitul Sf. Stefan.

Conditiile taberei au fost deosebite, tinandu-se cont si de contextul si mediul natural de desfasurare, la km. 11 din zona turistica Luna Ses (la care adaugam lipsa totala a telecomunicatiei si telefoniei), copiii fiind cazati in doua corturi impresionante ca marime, dotate cu saci de dormit si paturi pliabile (prin sprijinul si intelegerea Primariei Satu Mare), iar hrana fiind asigurata la trapeza schitului. Tabara a fost organizata in mod gratuit pentru copii si profesorii implicati, insa pentru buna organizare si pentru asigurarea altor cateva lucruri indispensabile acestei actiuni se cuvine sa aducem multumiri si Primariei Negresti Oas, precum si unor buni credinciosi care s-au alaturat cauzei noastre, oferindu-ne sprijin si ajutor pentru buna organizare.

Tabara din acest an a fost totodata un prilej de a experimenta modul de organizare, implicatiile materiale si resursele necesare, programul de activitati educationale, dar si prilej de a forma o echipa de voluntari care sa coordoneze actiunile taberei, astfel ca Protopopiatul Ortodox Oas si ATOPO se obliga la dezvoltarea proiectului taberei pentru un ciclu de 3-4 serii consecutive de tineri, pentru anul urmator.

Sursa: Protopopiatul Ortodox Oaș

Caravana ’’ ZERO LA MIE’’ a ajuns, joi, 21 septembrie 2017, la Liceul Teoretic Negreşti Oaş. Campania este organizată la iniţiativa Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare, în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog și Primăria Oraşului Negreşti Oaş, și vizează prevenirea infracţiunilor comise pe fondul consumului de alcool şi droguri.

Evenimentul de azi  a constat în activități interactive și… Citeşte

SĂPTĂMÂNA EUROPEANA A MOBILITĂȚII a debutat joi, 21 septembrie la Negrești-Oaș cu concursuri sportive, concursuri pe biciclete, role, skateboarding, trotinete și triciclete.

La acțiuni au participat copii de la Grădinițele cu program prelungit nr.1 și nr. 7 și elevi de la Școala Gimnazială nr. 1, Școala Gimnazială nr. 3, Liceul Teoretic și Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron.

Condițiile meteorologice nu… Citeşte

O delegație de europarlamentari s-a aflat miercuri în vizită în orașul Negrești-Oaș.

Delegația condusă de Viorica Dăncilă a oprit la Negrești-Oaș în drum spre Maramureșul istoric, după ce zilele trecute europarlamentarii de toate naționalitățile ai Comisiei pentru Dezvoltare Regională a PE au participat la Cluj și la Zalău la întânirile organizate cu Comisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, pe tema… Citeşte

Comments are closed.