Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Protopopiatul Ortodox Oaș va dezvolta proiectul taberei de la Luna Șes

July 30, 2013 @ 07:57

tabara luna sesIn perioada 18-20 iulie 2013, Protopopiatul Ortodox Roman Oas si Asociatia Tinerilor Ortodocsi din Protopopiatul Oas – ATOPO, a organizat cu binecuvantarea PS JUSTIN Hodea Sigheteanul, Episcopul Vicar Al Episcopiei Ort. Rom. a Maramuresului si Satmarului, o tabara de vara dedicata tinerilor ortodocsi crestini la Schitul Sf. Stefan din Luna Ses – Negresti Oas, dupa un program dedicat si special creat, astfel incat tinerii sa aiba parte de momente frumoase de relaxare, de comunicare si socializare, de cunoastere si explorare a naturii, de edificare cultural-religioasa, de formare psiho-somatica.

Proiectul taberei a fost condus de Pr. Protopop Mihai Feher, iar programul a fost conceput si organizat de Pr. Marcel Malanca, coordonator catehetic in Protopopiatul Oas, cu sprijinul si colaborarea unor profesori si voluntari implicati cu daruire si profesionalism in activitatile dedicate taberei. Programul a fost destinat si conceput pentru un grup de 33 de elevi din Negresti Oas, Vama, Lechinta, Orasu Nou, Turt, Orasu Nou Vii si Gherta Mare, de la diferite institutii de invatamant (scoli gimanziale si liceale), acestia avand varsta intre 14 si 17 ani. Tabara s-a organizat pe parcursul a doua zile si jumatate, dintre activitatile educationale desfasurate amintind: dialog si dezbatere tematica religioasa cu metode de comunicare si informare moderne, activitati recreativ-sportive (jocuri, gimnastica, drumetie la Varful Pietroasa), ateliere de lucru (impletituri, desen artistic, matematica distractiva), jocuri de socializare, observatii astronomice cu un telescop special, foc de tabara, cantece etc. Fiecare din activitatile zilnice au fost coordonate de profesorii si voluntarii implicati in proiect, beneficiind astfel de sustinerea Liceului Teoretic si a Liceului Tehnologic din Negresti Oas, Sc. Gen. Nr 1 si Nr.3, respectiv a Casei de Cultura din Negresti Oas. Ultima zi a taberei a fost deosebita pentru faptul ca tinerii au asistat la partea nevazuta – de obicei – a Proscomidiei, săvarsite de preotul liturghisitor in naosul bisericii , urmată de Sf. Liturghie la care tinerii au coparticipat prin cântarea liturgică în comun și intervențiile de la strana. La finalul sfintei slujbe a avut loc un scurt ceremonial de premiere a participantilor la tabara, a profesorilor si voluntarilor implicati, respectiv a copiilor care au realizat, in cadrul atelierului de desen, cateva picturi exceptionale ale bisericii de lemn de la Schitul Sf. Stefan.

Conditiile taberei au fost deosebite, tinandu-se cont si de contextul si mediul natural de desfasurare, la km. 11 din zona turistica Luna Ses (la care adaugam lipsa totala a telecomunicatiei si telefoniei), copiii fiind cazati in doua corturi impresionante ca marime, dotate cu saci de dormit si paturi pliabile (prin sprijinul si intelegerea Primariei Satu Mare), iar hrana fiind asigurata la trapeza schitului. Tabara a fost organizata in mod gratuit pentru copii si profesorii implicati, insa pentru buna organizare si pentru asigurarea altor cateva lucruri indispensabile acestei actiuni se cuvine sa aducem multumiri si Primariei Negresti Oas, precum si unor buni credinciosi care s-au alaturat cauzei noastre, oferindu-ne sprijin si ajutor pentru buna organizare.

Tabara din acest an a fost totodata un prilej de a experimenta modul de organizare, implicatiile materiale si resursele necesare, programul de activitati educationale, dar si prilej de a forma o echipa de voluntari care sa coordoneze actiunile taberei, astfel ca Protopopiatul Ortodox Oas si ATOPO se obliga la dezvoltarea proiectului taberei pentru un ciclu de 3-4 serii consecutive de tineri, pentru anul urmator.

Sursa: Protopopiatul Ortodox Oaș

 Primăria oraşului Negreşti Oaş, județul Satu Mare, anunţă ocuparea prin concurs a următoarelor funcţii publice de execuție vacante, pe perioadă nedeterminată: 

1.Inspector-funcție publică de execuție, clasa I, grad Asistent–Compartiment executări silite

2. Consilier juridic–funcție publică de execuție, clasa I, grad Asistent–Compartiment executări silite

3. Inspector–funcție publică de execuție, clasa I, grad Debutant–Compartiment urmărire încasări

4. Inspector-funcție publică de execuție, clasa I, grad Principal-Compartiment impunere

 5

Balul Bobocilor la Liceul Ionita G Andron 12Cei mai curajoși boboci de la Liceul Tehnologic Ioniță G. Andron au participat la concursul de Miss și Mister Boboc organizat în cinstea tinerilor elevi de clasa a IX-a.

La invitaţia organizatorilor, autoritatea publică locală a fost reprezentată de viceprimarul Constantin Fanea, care a făcut parte din juriu.

Viceprimarul orașului Negrești-Oaș, Constantin Fanea… Citeşte

Mars impotriva violentei in familie in Negresti Oas - 2017 Primăria Orașului Negrești-Oaș, împreună cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Serviciul Public de Asistenţă Socială Negreşti Oaş şi instituţiile de învăţământ au organizat un marş de sensibilizare şi conştientizare a cetăţenilor privind violenţa împotriva femeilor şi a violenţei în familie.

Marşul de sensibilizare a avut loc… Citeşte

Comments are closed.