Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


S-a deschis Târgul Mărţişorului tradiţional – Galerie foto

February 26, 2013 @ 15:32

În organizarea Primăriei şi a Consiliului Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ din oraş, azi s-a deschis prima ediţie a Târgului Mărţişorului Tradiţional. La eveniment au participat primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, directorul Casei Orăşeneşti de Cultură, Natalia Lazăr, consilieri locali, cadre didactice, elevi şi părinţi. În cadrul târgului, care va fi deschis până în data de 1 martie, au fost expuse peste 2.000 de mărţişoare confecţionate de elevii negreşteni.

Târgul Mărţişorului Tradiţional a fost organizat în parcul de vizavi de Primăria Negreşti Oaş. Au expus mărţişoare preşcolarii de la Grădiniţa cu program Prelungit nr. 1, îndrumaţi de directorul Delia Gavra, cei de la Grădiniţa cu program Prelungit nr.7, coordonaţi de directorul Rodica Dănuţ, precum şi elevii de la Şcoala Gimnazială nr. 1, director Octavian Obşitoş, responsabil fiind profesoara Mirela Keszler, de la Şcoala Gimnazială nr. 3, director Anca Rusu, responsabil Mariana Achim, precum şi cei de la Liceul Teoretic, director Viorel Bud, responsabil Mariana Vasile, şi de la Liceul “Ioniţă G. Andron”, director Eugen Ardelean, responsabil Marin Grigorean. Tot aici a mai expus şi meşterul popular Maria Poptile.
În total, au fost expuse peste 2.000 de mărţişoare tradiţionale şi felicitări, toate confecţionate de elevi în cadrul orelor de curs sau a unor activităţi extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, utilizând diferite tehnici de lucru şi materiale diverse, încercând totodată să păstreze specificul artei populare din Ţara Oaşului.
Primarul oraşului Negreşti-Oaş, Aurelia Fedorca, a declarat că scopul organizării acestui târg este de a implica negreştenii, în special pe cei mici, în viaţa comunităţii şi de a-i face să realizeze importanţa artei tradiţionale. “Proiectul a stârnit un foarte mare interes în şcolile din Negreşti-Oaş şi sper să aibă succesul pe care contăm. Ne dorim să îi învăţăm şi pe cei mici să păstreze tradiţiile populare. Sunt lucrări tradiţionale foarte frumoase şi este un exemplu de bune practici de la cei mici spre cei mari. Sunt mândră de acest târg, iar la final îmi doresc să văd standurile goale, iar aceste minunate mărţişoare să ajungă pe pieptul fiecărui negreştean”, a precizat primarul Negreştiului. Aceasta a arătat că cele mai frumoase standuri şi cele mai frumoase exponate vor fi premiate de Primărie şi Consiliul Local, în acest sens fiind format şi un juriu compus din primarul Aurelia Fedorca, consilierul local Ioan Ciocan, Natalia Lazăr şi şase părinţi.

Pe de altă parte, directorul Casei de Cultură, Natalia Lazăr a spus că scopul târgului de mărţişoare tradiţionale este acela de a identifica, stimula şi valorifica potenţialului artistic al copiilor şcolari şi preşcolari din Negreşti-Oaş prin realizarea unor creaţii artistice originale. “Obiectivele proiectului sunt stimularea creativităţii şi dezvoltarea abilităţilor de comunicare prin limbaj artistic, identificarea şi transpunerea în produse artistice (mărţişoare, felicitări) a unor elemente de artă tradiţională românească şi identificarea propriilor valori artistice şi ale comunităţii din care fac parte”, a mai adăugat directorul Casei Orăşeneşti de Cultură.
Târgul, care s-a bucurat încă de la deschidere de un real succes încă de la primele ore, va fi deschis până în 1 martie, dată până la care negreştenii vor putea cumpăra câte un mărţişor pentru cei dragi. Banii opţinuţi în urma vânzării exponatelor pe durata târgului vor fi utilizaţi de elevi sau preşcolari pentru alte activităţi culturale şi de voluntariat.

pesta porcinaStimaţi cetăţeni,

Având în vedere riscul ridicat de pătrundere în judeţul Satu Mare a PESTEI PORCINE AFRICANE atât din Ucraina cât şi din Ungaria, ca urmare a notificării unui caz pozitiv la mistreţi în data de 16 mai 2018, în regiunea Szabolcs-Szatmar-Bereg din Ungaria, la aproximativ 1 km de graniţă cu Ucraina şi la 50 de km fată de… Citeşte

STIMAŢI CETĂŢENI!

În urma arderilor necontrolate care s-au produs pe raza judeţului nostru, respectiv a incendiilor  de vegetaţie uscată şi celor de resturi vegetale pe suprafeţe mari, punându-se în primejdie viaţa şi gospodăriile cetăţenilor, dorim să vă atragem atenţia cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor pe timpul acţiunilor de ardere a miriştilor, gunoaielor, deşeurilor şi  a altor materiale combustibile, precum şi a vegetaţiei uscate că:

    Revedere emoţionantă, multe îmbrăţisări, lacrimi şi zâmbete la întâlnirea generaţiilor de la Liceul Teoretic. La întâlnire au participat un număr mare de absolvenți din cele trei promoții, dintre care mulți veniți din diferite părți ale lumii.

    Neputând fi prezentă la eveniment, primarul Aurelia Fedorca le-a urat ”bun venit acasă tuturor absolvenților” prin viceprimarul Constantin Fanea.

    ”Dumneavoastră sunteți dovada că școala… Citeşte

    Comments are closed.