Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Şcoala Generală nr. 3 din Negreşti-Oaş a aniversat trei decenii de existenţă

September 22, 2012 @ 14:18


Școala Generală nr.3 din Negrești-Oaș a aniversat, sâmbătă, 22 septembrie, trei decenii de existenţă, la manifestări participând sute de persoane, printre care președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarul orașului Negrești –Oaș, Aurelia Fedorca, directorul Casei de Cultură Negreşti Oaş, Natalia Lazăr, respectiv foști și actuali profesori ai școlii care au pregătit de-a lungul anilor generații întregi de elevi, în frunte cu directorul unităţii de învăţământ Anca Rusu. Preoţii Marcel Malanca şi Radu Rusu au oficiat o slujbă de pomenire în memoria foştilor dascăli trecuţi în eternitate.

Evenimentul a început cu salutul adresat de directorul Şcolii Generale nr. 3, Anca Rusu, care le-a mulţumit tuturor celor prezenţi, în special foştilor dascăli care au venit de la mii de kilometri de locul în care, nu demult, şi-au adus un aport însemnat la educaţia tinerelor generaţii. “Şcoala a împlinit 30 de ani de existenţă şi am ales să ne petrecem această sărbătoare în familie. Am ales să invităm atât fostele cadre didactice, cât şi actualele cadre didactice, pentru că mulţi dintre foşţii dascăli au trecut la cele veşnice. Fostele cadre didactice au pus bazele şcolii, iar noi, tinerii, continuăm. Iniţial, am vrut să facem o sărbătoare de o mai mare amploare, dar pe noi ne caracterizează discreţia. Mă bucură această unitate pe care o avem noi, dascălii, de la Negreşti, pentru că la sărbătoare au venit foşti dascăli din tot judeţul. Sperăm ca la sărbătorirea celor 50 de ani de existenţă să vină toţi absolvenţii noştri, pentru că cei mai mulţi sunt plecaţi în străinătate”, a declarat directorul Anca Rusu. Aceasta a oferit diplome de onoare președintelui Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarului Aurelia Fedorca, preoţilor, respectiv fostelor și actualelor cadre didactice ale școlii.

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ştef, a declarat că a dorit să-și arate recunoștința pentru profesorii și elevii Școlii nr.3 din Negrești-Oaș, o școală mică, dar care a avut rezultate excelente. ”Ca și părinte și cadru didactic de profesie, știu că datoria noastră cea mai importantă astăzi este să investim în viitorul copiilor din Satu Mare, să avem grijă ca ei să fie mai bine pregătiţi pentru competiţia dură care îi aşteaptă. Învăţământul are încă multe probleme de soluţionat. Singur, nimeni nu poate reuşi. Împreună, solidari cu şcoala şi cu problemele ei, putem avea curajul demersurilor care să o înalţe. Știu de ce are nevoie școala sătmăreană și vă asigur că veți avea în mine un partener de nădejde. Cred că toți copiii merită o șansă egală, merită să aibă acces la educație”, a spus Adrian Ștef.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a transmis și ea un mesaj de solidaritate cu cadrele didactice de la Școala nr. 3 din Negrești Oaș. ”Trebuie să facem mai mult pentru școală și pentru copiii noștri. Le mulțumesc cadrelor didactice de la Școala nr. 3, pentru că aici au învățat și copiii mei, cu rezultate deosebite în viaţă, iar pentru asta sunt o mamă împlinită. Pentru acest lucru vă sunt profund recunoscătoare şi vă spun la toţi un sincer mulţumesc! În calitate de primar ţin să vă spun că voi fi mereu atentă la nevoile şcolii, iar împreună sunt sigură că putem să ducem şcoala acolo unde ne-o dorim cu toţii. De aceea, astăzi, la sărbătorirea celor 30 de ani de existenţă, vă felicit încă o dată şi sper ca peste ani elevii pe care dumneavoastră îi pregătiţi să preia destinele învăţământului cel puţin la fel de bine pe cât aţi făcut-o dumneavoastră”, a afirmat Aurelia Fedorca.

În a doua parte a evenimentului, elevii unităţii de învăţământ au susţinut o serie de momente artistice, savurate din plin de public.

sedinta CL Negresti Oas Consiliul Local Negrești-Oaș a aprobat, vineri, bugetul de venituri și cheltuieli al orașului pentru anul 2018. Bugetul are o valoare de 31.904.810 lei, iar cea mai mare parte a fost direcționată pentru investiții.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a precizat că bugetul pe 2018 este unul echilibrat, care asigură buna funcţionare a Primăriei şi instituţiilor subordonate (… Citeşte

Primăria Orașului Negrești-Oaș supune consultării publice, în conformitate cu prevederile Legii 273/2006 privind finanțele publice locale, proiectul bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2018.

Vă invităm să consultați proiectul de buget și lista obiectivelor de investiții pe următoarele linkuri și să veniți cu propuneri.

Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2018

PRIMĂRIA ORAȘULUI NEGREȘTI OAȘ cu sediul în Negrești Oaș, str. Victoriei nr. 95-97, în calitate de titular al proiectului „Îmbunătățirea serviciilor medicale  în Nyirbator și Negrești Oaș, dezvoltând infrastructura de sănătate și serviciile comune”, constând in construirea unui Centru de sănătate în Negrești Oaș, zona Luna Șes, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Satu Mare în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului… Citeşte

Comments are closed.