Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Târgul Mărțișorului Tradițional s-a deschis în centrul oraşului Negreşti-Oaş

February 27, 2014 @ 19:39

targ martisor negresti oas 2014 (2)La Negrești-Oaș a început joi cea de-a doua ediție a „Târgului mărțișorului tradițional”. Mărțișoarele realizate de elevii și copiii de la grădinițele din Negrești Oaș au fost preferatele localnicilor.

„Târgul mărțișorului tradițional” are menirea de a-i face pe copii să se implice mai activ în viața comunității, având în vedere că banii rezultați din vânzări sunt destinați unor acțiuni filantropice, și, totodată, de a le îndruma primii pași în activitățile comerciale.

Primarul Aurelia Fedorca, inițiatorul evenimentului, s-a declarat satisfăcută de faptul că Târgul de mărțișor are succes în comunitate, atât în rândul elevilor care realizează mărțișoarele, cât și în rândul adulților, care preferă să cumpere creațiile celor, contribuind astfel și la cauze umanitare.

”Avem și în acest an o participare largă din partea tuturor instituțiilor de învățământ. Am văzut că toți copiii sunt entuziasmați și, la fel, și negreștenii care au trecut pe la standuri. Mărțișoarele au trecere mare, ceea ce arată faptul că evenimentul este un succes”, ne-a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Directorul Casei de Cultură, Natalia Lazăr, spune că scopul târgului este acela de a implica copiii în viața comunității.

„Copii trebuie învățați încă de mici să se implice în viața comunității locale și să-i ajute pe cei care au nevoie de sprijinul lor. Totodată, realizând ei înșiși aceste mărțișoare și felicitări devin conștienți de valoarea pe care o capătă un obiect autentic și poate nu vor mai da fuga la magazinul din colț pentru a cumpăra tot felul de chinezării”, a spus Natalia Lazăr.

Joi, în prima zi a Târgului, principalii clienți au fost localnicii, părinții elevilor participanți, dar mai ales băieții din școlilele și liceele negreștene, cei care au ales să cumpere mărțișoare fetelor exclusiv de la standurile Târgului.

Pentru a sublinia componenta caritabilă a acestei manifestări, vineri, în cea de-a doua zi a Târgului, elevii din Negrești vor vizita Spitalul Orășenesc din localitate, pentru a împărți mărțișoare și felicitări celor internați acolo.

Ediția din acest an a fost organizată sub patronajul Primăriei și Consiliului Local Negrești Oaș, la eveniment participând copiii de la Grădinițele nr.1 și nr.7, elevi de la cele două licee din localitate și de la școlile gimnaziale nr.1 și nr.3, precum și voluntarii din cadrul SNAC.

Lucrările de modernizare a Cartierului Decebal din orașul Negrești-Oaș au fost finalizate, rezultând un cartier modern, cu rețele de apă și canalizare, cu străzi asfaltate, trotuare și spații verzi amenajate, dar și cu grădiniță nouă. Mai rămân de amenajat spațiile de joacă, astfel încât Cartierul Decebal să devină un etalon pentru ceea ce înseamnă un cartier adus la standarde moderne.

”Continuăm… Citeşte

În acest weekend, la Luna Şes, va avea loc ediţia a V – a ediție a Campionatului internaţional de viteză pe traseu montan ’’CUPA LUNA ŞES – VITEZĂ PE TRASEU MONTAN’’.

Prima etapă din Campionatul Internaţional de VTM se va desfăşura în data de 14 iulie 2018, pe drumul judeţean DJ 109G de la km 7+900 până la km 11+450 (ruta… Citeşte

O delegație condusă de Excelenţa Sa Osman Koray Ertaş, Ambasadorul Republicii Turcia în România, însoțit de consilierul economic Hakki Burutçu, de deputatul Ibram Husein, de președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Turci din România, Güven Güngör, dar și de 12 oameni de afaceri turci, care doresc să investească în zona noastră, a vizitat joi după-amiaza orașul Negrești-Oaș în cadrul unei sesiuni a Forumului… Citeşte

Comments are closed.