Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Buletin Informativ – august 2016

Layout 1

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Tradiţia reînvie an de an în Oaş

27/12/2010 @ 10:16 pm

Într-un decor autentic de iarnă, pe o ninsoare abundentă şi ger, în 27 decembrie a avut loc la Negreşti Oaş cea de a XIII-a ediţie a Festivalului datinilor şi obiceiurilor de iarnă, la care au participat peste 400 de colindători din judeţele Satu Mare şi Maramureş, precum şi din regiunea Zakarpatia din Ucraina. Timp de circa două ore şi jumătate, pe scena de lângă Catedrala Ortodoxă din Negreşti Oaş, pe lângă datinile şi colindele străbune, colindătorii şi-au expus şi portul tradiţional, iar la final, cei mai buni dintre ei au fost premiaţi.

Festivalul de datini de la Negreşti Oaş a început, în jurul orei 12.30, cu parada colindătorilor, de la Muzeul Ţării Oaşului până la Catedrala Ortodoxă. În jurul orei 13.00 a avut loc deschiderea oficială a Festivalului datinilor, când primarul oraşului Negreşti Oaş, Nicolae Bura, alături de directorul Casei de Cultură, Natalia Lazăr, le-a urat bun venit tuturor colindătorilor la cea de a XV-a ediţie a festivalului şi le-a urat mult succes.
Atât la parada colindătorilor cât şi la deschiderea oficială a festivalului au participat circa 200 de persoane, printre care europarlamentarul PSD Ioan Mircea Paşcu, deputatul PSD de Satu Mare, Gheorghe Ciocan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, directorul Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu, George Vulturescu, directorul Centrului Judeţean pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, Felician Pop, directorul Muzeului Judeţean, Liviu Marta, şi alţi ivitaţi. La un moment dat, a ajuns la festival şi senatorul PSD de Satu Mare, Valer Marian.

Primii care au urcat pe scenă au fost colindătorii de la ansamblurile “Sânzienele” şi “Oaşul” din Negreşti Oaş, coordonate de Maria Tripon, după care fetele de la Ansamblul “Apşencele” din Apşa de Jos, din Ucraina, au prezentat câteva colinde tradiţionale din Maramureşul Istoric. Au urmat, apoi, colindătorii din Târşolţ, micuţii de la Grădiniţa nr. 7 din Negreşti Oaş, Nicolae Sabău şi colindătorii din Cicârlău – Maramureş, Ansamblul Oşencuţa din Călineşti Oaş, Ansamblul Florile Turţului din Turţ, Ansamblul Ciobănaşul din Drăguşeni şi colindători din Bixad, Certeze, Vama, Racşa şi Tur. De asemenea, au mai colindat membrii Ansamblului “Cununiţa” din Satu Mare şi “Ceatăra” din Carei. În total, peste 400 de colindători i-au colindat ieri pe cei care au îndurat ninsoarea şi frigul la Festivalul datinilor de la Negreşti Oaş.

Colindătorii din Tur au luat marele premiu
După ce colindătorii şi-au încheiat misiunea, cei mai buni dintre ei au fost şi premiaţi într-un cadru mai călduros, la pensiunea Diana. Preşedintele juriului, format din Nicolae Bura, Felician Pop şi Natalia Lazăr, a fost profesorul universitar Delia Suiogan, care a declarat că toţi colindătorii s-au prezentat foarte bine, iar jurizarea a fost foarte grea. “Le-a fost frig, dar au cântat din tot sufletul. Asta înseamnă că tradiţia românească nu va muri. Am preferat să dăm premii celor care s-au apropiat de sat şi de tradiţia românească”, a spus preşedintele juriului.

Juriul a decis ca premiul I al Festivalului datinilor de la Negreşti Oaş să fie atribuit colindătorilor din Tur, care în afară de diplomă au primit şi un plic cu 300 de lei. Locul II a fost atribuit Ansamblului “Apşencele” din Apşa de Jos, care au primit un premiu de 250 de lei, treapta a III-a a podiumului fiind ocupată de colindătorii Ansamblului “Ceatăra” din Carei, care au câştigat un premiu de 200 de lei. De asemenea, juriul a mai acordat premii speciale şi premii în bani variind între 100 şi 150 de lei ansamblurilor “Sânzienele” şi “Oaşul”, Ansamblului “Florile Turţului” din Turţ, precum şi colindătorilor din Târşolţ, Dumbrava, Racşa, Călineşti Oaş şi prichindeilor de la Grădiniţa nr. 7 din Negreşti Oaş. Totodată, Ansambul “Cununiţa”, condus de Leontina Dorca, şi colindătorii din Cicârlău, conduşi de Nicolae Sabău, au primit câte un premiu de participare.

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Negreștenii vor colecta separat deșeurile, în sistem dual, în două fracții – FRACȚIE UMEDĂ și USCATĂ, din data de 1 mai 2017.  Primăria orașului Negrești-Oaș și operatorul de salubrizare SC Cleanman SRL a demarat o amplă campanie de informare și de conștientizare în rândul populației, sub sloganul ”Un oraș mai curat începe de la tine!”.

 Colectarea selectivă în sistem dual este… Citeşte

Aferent anuntului publicat în SEAP nr.84519 din 04.03.2017

Denumirea contractului: Contract de lucrări Grădinița cu program normal din orașul Negrești-Oaș, jud Satu Mare

1. Autoritatea contractanta: Orasul Negresti Oas, cu sediul in localitatea Negresti Oas, str. Victoriei, nr. 95-97, telefon/fax 0261-854845, cod fiscal 3963951

2. Procedura de atribuire aplicata: “Achizitie directa” in conformitate cu prevederile art 7 alin 5 din Legea nr. 98/2016 coroborat cu art 43… Citeşte

RAPORTUL INFORMARII SI CONSULTARII PUBLICULUI

 

DOCUMENTATIA P.U.Z.- INFIINTARE DEPOZIT FRIGORIFIC,  in jud. Satu Mare, loc. Negresti Oas,  extras C.F. 107905, nr. Cad. 107905”.

 Amplasament:  – Negresti Oas

Beneficiar      :  – ARDELEAN ROMINA CRISTINA I.I.

Proiectant      : –  SC ERYZA PROIECT  SRL; arh. Szabo Erika

             Document  elaborat   in  conformitate cu Ordinul 2701din 30 decembrie 2010,   emis  de   Ministerul    Dezvoltării   Regionale   şi &nbsp… Citeşte

Comments are closed.