Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Vremea a ținut cu oșenii la Sâmbră. Mii de oșeni la a 59 ediție a Sâmbrei Oilor

May 4, 2015 @ 12:59

sambra3Mii de oșeni au participat duminică la cea de-a 59 ediție a Sâmbrei Oilor care a avut loc pe dealul de la Huta Certeze.

Festivitatea de deschidere a avut loc la ora 11:00, când pe scenă au urcat, pe lângă edilii locali şi reprezentanţi ai administraţiei publce din Satu Mare şi invitaţi ai politicienilor sătmăreni, între care Liviu Pop – ministru delegat pentru Dialog Social, vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu, deputații Andreea Paul şi Romeo Nicoară, senatorul Gheorghe Flutur, şi Ilie Bolojan, primarului municipiului Oradea.

Primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, a fost cea care a făcut oficiile de gazdă.

”Au trecut 59 de ani de când ne adunăm atât de mulți aici și nu pot decât să fiu mândră că azi arătăm iar lumii întregi că în aceast parte de țară ne păstrăm tradițiile cu sfințenie și, în ciuda greutăților vremurilor pe care le trăim, nu uităm să fim ospitalieri, să ne primim oaspeții cu brațele deschise”, a declarat Aurelia Fedorca.

Îmbrăcat în straie autentice oşeneşti, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Şef, s-a declarat oşan pentru o zi.

„În Ţara Oaşului, tradiţiile, obiceiurile şi spiritul s-au păstrat datorită oşenilor, care sunt oameni harnici şi gospodari, care nu uită că sunt români chiar dacă mulţi dintre ei muncesc în străinătate, Muncesc afară dar îşi construiesc casele aici, deoarece îi cheamă glia înapoi” – a declarat Adrian Ştef.

Primărul oraşului Negreşti Oaş, Aurelia Fedorca, a confirmat că există discuţii cu privire la mutarea, începând cu anul viitor, a locului sâmbrei, de la Huta Certeze la Luna Şes:

„Există o astfel de propunere şi este posibil de realizat deoarece Zona Turistică Luna Şes are şi ea numeroase sâmbre. Aici avem mereu probleme deoarece terenurile pe care are loc sâmbra sunt revendicate. Deocamdată nu s-a luat o decizie în acest sens deoarece nu am dorit să perturbăm un obicei deja cu tradiţie în acest loc” – a declarat Aurelia Fedorca.

Ajunsă la cea de-a 59-a ediţie, Sâmbra Oilor este cea mai importantă serbare câmpenească din Ţara Oaşului, care consfinţeşte ocupaţia tradiţională a păstoritului. Sâmbra se desfăşoară anual în luna mai şi simbolizează venirea primăverii şi ieşirea oilor la păscut.

 

Primăria orașului Negrești Oaș organizează concurs pentru ocuparea a două posturi vacante  în regim contractual pe perioadă nedeterminată – cu respectarea prevederilor HG nr.286/2011

  1. Muncitor calificat, grad I – în cadrul Serviciului Centrul Social pentru Vârstnici – post studii medii.
  2. Inspector, grad II – în cadrul Compartimentului Registratură-Petiții – post studii medii

Condițiile generale de ocupare a unui post sunt cele prevăzute de art.3… Citeşte

Primăria orașului Negrești Oaș, județul Satu Mare organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unui post vacant în regim contractual pe perioadă nedeterminată,

  1. Consilier, grad II – în cadrul Centrului de Afaceri – post studii superioare.

Condițiile generale de ocupare a unui post sunt cele prevăzute de art.3 din HG nr.286/2011 – pentru aprobarea Regulamentului –cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar… Citeşte

DOCUMENTAȚIA P.U.Z. – CONSTRUIREA UNEI PLATFORME PENTRU AMPLASAREA STATIEI DE PREPARARE A BETONULUI SI CONFECTIONARE PREFABRICATE DIN BETON “,  în jud. Satu Mare, loc. Negresti Oas, str. I. Creangă,  extras C.F. 107474, nr. Cad. 107474, CF 109515, nr. cad. 109515.

 Amplasament:  – Negrești Oaș, Str. I. Creanga

Beneficiar      :  – POPA IOAN si POPA ANA

Proiectant      : –  SC ART PLAN PROJECT SRL

            Document&nbsp… Citeşte

Comments are closed.