Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Ambulatoriul de Specialitate din Negreşti Oaş a fost modernizat – GALERIE FOTO

Ambulatoriul de Specialitate din Negreşti Oaş a fost modernizat (7) Prin intermediul unui proiect implementat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, Policlinica din Negreşti Oaş a fost modernizată şi reabilitată.

Obiectivul general al proiectului a vizat îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate prin creşterea calităţii serviciilor de asistenţă medicală şi eficientizarea acestora la nivelul Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş.

Scopul proiectului a costat în determinarea reducerii numărului de pacienţi redirecţionaţi din cauza lipsei dotărilor, crearea condiţiilor pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei la nivelul judeţului Satu Mare şi la îmbunătăţirea accesului la servicii medicale de calitate din cadrul Ambulatoriului Integrat al Spitalului Orăşenesc Negreşti-Oaş.

Valoarea totală a proiectului a fost de 1.815.458,28 lei, din care finanţarea nerambursabilă a fost de 1.660.728,86 lei, iar contribuţia beneficiarului 154.729,42 lei.

Durata de implementare a proiectului a fost de 49 luni, respectiv 30 iunie 2010-30 iulie 2014.

În cadrul lucrărilor efectuate, a fost modernizată clădirea Ambulatoriul Integrat al Spitalului Oraşenesc Negreşti-Oaş, (726,72 mp).Totodată, au fost dotate cabinetele medicale cu mobilier şi echipamente medicale moderne (267 bucăţi) şi au fost puse în funcţiune cinci noi cabinete medicale, (pe lângă cele 12 existente), cu specialităţi de: Oftalmologie, O.R.L, Psihiatrie, Recuperare-medicină fizică şi balneologie şi Gastroenterologie.

Ambulatoriul Integrat al Spitalului Oraşenesc Negreşti-Oaş deserveşte populaţia Ţării Oaşului, zonă care cuprinde o suprafaţă de 614 km2, în partea de nord a judeţului Satu Mare, iar noile servicii medicale oferite, în specialităţi care nu au fost asigurate până acum, precum şi dotarea la standarde europene a celorlalte cabinete medicale, vor asigura accesul populaţiei din zonă la servicii medicale de calitate, cu efect asupra reducerii numărului de pacienţi redirecţionaţi către alte spitale sau spre ambulatorii din reşedinţa de judeţ.

Prin extinderea serviciilor medicale şi în zona Ţării Oaşului, a fost realizată şi o repartizare mai echilibrată a serviciilor medicale pe teritoriul judeţului Satu Mare, precum şi accesul egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.