Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Anunţ de interes public. Măsuri de prevenire a incendiilor cu privire la arderile miriştilor

STIMAŢI CETĂŢENI!

În urma arderilor necontrolate care s-au produs pe raza judeţului nostru, respectiv a incendiilor  de vegetaţie uscată şi celor de resturi vegetale pe suprafeţe mari, punându-se în primejdie viaţa şi gospodăriile cetăţenilor, dorim să vă atragem atenţia cu privire la măsurile de prevenire a incendiilor pe timpul acţiunilor de ardere a miriştilor, gunoaielor, deşeurilor şi  a altor materiale combustibile, precum şi a vegetaţiei uscate că:

  • arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile se face în locuri special amenajate, ori pe terenuri special pregătite. Luându-se toate măsurile ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii, precum şi stingerea jarului după terminarea activităţii;
  • arderea miriştilor se face luându-se toate măsurile ce se impun pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, asigurându-se supravegherea permanentă a arderii.
  • arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deşeurilor şi a miriştilor se execută numai pe baza permisului de lucru cu foc după ce a fost informat în prealabil Seviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

     Conform prevederilor H.G.R. nr. 537/2007: ,,Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătaţi, se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 lei “, iar conform prevederilor O.G. nr. 195/2005 modificată şi aprobată prin Legea nr. 265/2006 privind protecţia mediului: ,, Miriştile, stuful,tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul Autorităţii de Mediu. Vinovaţii vor fi sancţionaţi cu amenzi de la 3000 la 6000 lei, persoanele fizice, iar persoanele juridice, cu amenzi de la 25000 la 50000 lei “.

 PRIMAR AURELIA FEDORCA                                                                                                                 

 

Sari la conținut