Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

ANUNŢ DE PROCEDURĂ SELECŢIE PARTENERI ÎN CADRUL PLANULUI NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ

PRIMĂRIA  ORAŞULUI   NEGREŞTI-OAŞ

JUDEŢUL SATU MARE

ROMÂNIA

Str. Victoriei, Nr.95–97, Tel/Fax:+40- 0261-854845,0261-853112,  0261-854842

e-mail: primarie@negresti-oas.ro, pagină de internet: www.negresti-oas.ro

Nr.11937/05.05.2023

 

ANUNŢ DE PROCEDURĂ SELECŢIE PARTENERI ÎN CADRUL PLANULUI NAȚIONAL DE REDRESARE ȘI REZILIENȚĂ

Primăria orașului Negrești-Oaș anunță organizarea procedurii de selecție a partenerilor privați pentru încheierea unui Acord de Parteneriat, în vederea elaborării şi depunerii cererii de finanțare aferente unui proiect în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență;

Componența 13 – Reforme Sociale Investiția I4: crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice   ; în conformitate cu prevederile: Ghid Specific – Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului Național de Redresare și Reziliență.

Cerinţele generale pe care trebuie să le îndeplinească partenerul pentru a fi selectat în vederea constituirii parteneriatului pentru depunerea cererii de finanţare pentru viitorul proiect, precum si Criteriile de eligibilitate sunt specificate în Ghidul Specific – Condiții de accesare a fondurilor europene aferente Planului Național de Redresare și Rezilența, în cadrul apelului de proiecte PNRR/2023/C13/MMSS/I4. Centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice

Obiectivul specific al programului

Obiectivul specific este construirea (inclusiv reabilitarea, modernizarea, extinderea de construcții), echiparea / dotarea și punerea în funcțiune a 71 de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoanele vârstnice, în complementaritate cu servicii de îngrijire la domiciliu asigurate prin echipe mobile proprii sau prin unități de îngrijire la domiciliu, conform standardelor minime de calitate aprobate prin Ordinul ministrului muncii și justiției sociale nr 29/2019, cu modificările și completările ulterioare. Tot un obiectiv specific este sprijinirea autoritățiilor publice locale pentru operaționalizarea centrelor de zi nou înființate și acordarea de servicii de îngrijire adaptate nevoilor  pesroanelor vârstnice vulnerabile identificate în comunitate, cu respectarea legislației specifice în vigoare la data furnizării serviciilor sociale.

Conform ghidului, rețeaua de centre se va dezvolta în baza cartografierii la nivel de comunitate a persoanelor vârstnice cu nevoi de îngrijire, realizată în cadrul studiului de fundamentare aferent Strategiei naționale privind îngrijirea de lungă durată și îmbătrânire activă 2023-2030.

  1. Obiectivul general al proiectului

Obiectivul general al investiției este de a oferi acces la servicii de îngrijire pe termen lung de calitate pentru persoanele în vârstă prin intermediul unei rețele de centre de zi de asistență și reabilitare.

  1. Scopul cererii de finanţare:

Prin investiția I4 vor fi susținute acele inițiative locale care conduc la dezvoltarea rețelei comunitare de servicii de îngrijire pe termen lung pentru persoanele vârstnice dependente, prin înființarea serviciilor nerezidențiale (centre de zi de asistență și recuperare și servicii de îngrijire la domiciliu) și întărirea capacității administrative a serviciilor publice de asistență socială de a asigura managementul de caz, astfel încât persoanele vârstnice să trăiască la ei acasă cât mai mult timp posibil, pe măsură ce îmbătrânesc, să fie prevenită agravarea situației de dependență și instituționalizarea acestora.

  1. Principalele activităţi ale proiectului sunt:
  • Activitatea de pregătire a PT și obținere avize/acorduri/AC pentru amenajare locație necesară
  • Realizarea lucrărilor de amenajare spațiu
  • Prestarea serviciilor de asistență tehnică din partea proiectantului și dirigenție de șantier
  • Activitatea de pregătire a documentaţiilor de achiziţie, precum şi încheierea contractelor cu operatorii economici
  • Activitatea de monitorizare a contractelor de achiziție încheiate și management de proiect
  • Achiziție dotări/mobilier etc.
  • Activitatea de management de proiect și management financiar în cadrul proiectului
  • Activitatea de informare și publicitate în cadrul proiectului
  • Selecție și angajare personal
  • Realizare proceduri și set documente interne: ROI, ROF,
  • Selectarea grupului țintă ce va participa la acțiunile de sprijin organizate
  • Activități activ-participative, interactive
  • Activități de servire a mesei
  • Activități recreative
  1. Activităţile în care va/vor fi implicat/implicati partenerul/partenerii:

Lider de parteneriat (Partener 1)

A.1.Activitati privind managementul de proiect

1.1.Coordonarea implemntarii proiectului, planificare, evaluare si monitorizare si control

1.2 Realizarea achizitiilor publice si monitorizarea contractelor de achizitii semnate

1.3 Informarea si publicitatea proiectului

1.4 Evaluari, rapoarte, transe de plata si relationarea cu AM, inclusiv întocmirea și depunerea cererii de plată/transfer finale

A.2 Proiectare si asistenta tehnica

2.1 Contractarea serviciilor si elaborarea documentatiei tehnice/tehnico-economice, proiectare tehnica si asistenta tehnica, dirigintie de santier, achizitii lucrari, audit, obtinere avize si acorduri, autorizatii, verificare tehnica etc.

A3. Amenajarea terenului, pregatirea amplasamentului, asigurarea utilitatilor necesare functionarii obiectivului de investitii

3.1.Demolari, demontari, dezafectari, evacurari materiale rezultate, devieri retele utilitati, amenajari pentru refacerea cadrului natural dupa terminarea lucrarilor

3.2 Asigurarea utilitatilor necesare functionarii obiectivului de investitie, lucrari aferente alimantarii cu apa, canalizare, energie electrica etc. inclusiv lucrari de reacordare la retelele de utilitati.

A.4 Realizarea investitiei, lucrari de constructii necesare pentru infiintarea Centrului de zi de asistență si recuperare, cu echipa mobila de ingrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, in oras Negresti Oas

4.1 Organizarea de santier, asistenta tehnica si dirigintie de santier

4.2 Realizarea lucrarilor de contructie a investitiei si receptia lucrarilor

A5 Amenajarea si dotarea Centrului de zi de asistență si recuperare, cu echipa mobila de ingrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, in oras Negresti Oas

5.1. Achizitionarea echipamentelor si dotarilor necesare conform cu prevederile proiectului si dotarea Centrului de zi.

A6. Organizarea activitatii Centrului de zi infiintat, operationalizarea si functionalitatea serviciilor infiintate

6.1. Organizarea, planificarea activitatilor centrului, elaborarea documentelor si obtinerea avizelor de functionare ale Centrului de zi de asistență si recuperare, cu echipa mobila de ingrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, in conformitate cu standardele de calitate in vigoare pentru investitia realizata.

6.2 Licentierea serviciului infiintat, operationalizarea si furnizarea serviciilor infiintate catre beneficiarii celor doua UAT partenere, inclusiv  pe perioada de sustenabilitate a proiectului.

Stabilirea dreptului la servicii sociale furnizate de catre Centru, ca măsură de asistență socială pentru beneficiarii varstnici, o realizeaza fiecare partener pentru membrii comunitatii pe care o reprezinta

Partener 2

A5 Amenajarea si dotarea Centrului de zi de asistență si recuperare, cu echipa mobila de ingrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, in oras Negresti Oas

5.1. Achizitionarea echipamentelor si dotarilor necesare conform cu prevederile proiectului si dotarea Centrului de zi.

A6. Organizarea activitatii Centrului de zi infiintat, operationalizarea si functionalitatea serviciilor infiintate

6.1. Organizarea, planificarea activitatilor centrului, elaborarea documentelor si obtinerea avizelor de functionare ale Centrului de zi de asistență si recuperare, cu echipa mobila de ingrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, in conformitate cu standardele de calitate in vigoare pentru investitia realizata.

6.2 Licentierea serviciului infiintat, operationalizarea si furnizarea serviciilor infiintate prin proiect catre beneficiarii celor doua UAT partenere, inclusiv  pe perioada de sustenabilitate a proiectului.

Stabilirea dreptului la servicii sociale furnizate de catre Centru, ca măsură de asistență socială pentru beneficiarii varstnici, o realizeaza fiecare partener pentru membrii comunitatii pe care o reprezinta.

  1. Valoarea proiectului

Valoarea totala a proiectului, incluzand cheltuieli eligibile si neeligibile, asumate integral de catre Liderul de parteneriat este de 7,250,057.18 de lei fara TVA. Defalcarea aceste valori pe activitatile proiectului este realizata in Devizul general al proiectului, anexa la HCL aprobate de catre cei doi parteneri , entitati publice.

 

  1. Criteriile de selecţie a partenerului/partenerilor şi grila de evaluare (inclusiv punctajul stabilit pentru fiecare criteriu în parte) Selectarea partenerilor se va face pe baza următoarelor documente pe care candidaţii le vor depune la sediul Primăriei Orașului Negrești-Oaș, str.Victoriei nr.95-97.

* Scrisoarea de intenţie (Anexa 1)

* Fişa partenerului (Anexa 2)

 

Cele 2 documente trebuie să respecte modelul publicat, iar rubricile Fişei partenerului să fie integral completate. În Scrisoarea de intenţie şi în Fişa partenerului candidaţii vor menţiona activitățile pentru care dispun de resursele materiale şi umane necesare şi vor furniza o scurtă descriere a acţiunilor propuse în cadrul acestei activităţi cu prezentarea aspectelor considerate esenţiale pentru obţinerea rezultatelor aşteptate şi atingerea obiectivelor şi a contribuţiei în parteneriat: plus valoarea adusă proiectului.

Candidaţii vor prezenta și documente prin care să facă dovada veridicităţii celor declarate pe proprie răspundere în Scrisoarea de intenţie şi Fişa partenerului, după cum urmează:

  1. Copia certificatului de acreditare ca furnizor de servicii sociale.
  2. Situaţiile financiare – contabile (bilanţ contabil cu balanța la 31 decembrie) pe ultimii 3 ani din care să rezulte veniturile pentru a proba că are capacitatea financiară de realizare a activităţilor din proiect.

Aceste documente se prezintă în copie, semnate, ştampilate şi certificate conform cu originalul de către reprezentantul legal

  1. Declaraţie pe propria răspundere (semnată şi ştampilată de către reprezentantul legal) prin care îşi asumă să depună toate diligenţele pentru a asigura resursele financiare şi umane necesare pe toată durata de implementare a proiectului şi susţinerea cofinanţării;
  2. Declarație pe propria răspundere din care sa reiasă îndeplinirea obligaţiilor de plată a impozitelor şi taxelor locale, precum și obligațiile de plată la bugetul general consolidat;
  3. Nota justificativă privind valoarea adăugată a parteneriatului;
  4. Dovada deținerii/administrării unui spațiu în care se poate implementa proiectul in discuție

Aceste documente se prezintă în original.

Candidații vor depune documentele la sediul Primăriei orașului Negrești-Oaș, str.Victoriei nr.95-97, în termen de 30 de zile lucrătoare de la data publicării anunțului, în următorul interval orar: luni-vineri 08:00-16:00.

Toate documentele solicitate vor fi prezentate în limba română şi vor fi depuse în forma precizată şi în termenul solicitat, asumate de reprezentantul legal (semnătură şi ștampilă), după caz. Pe baza documentației depuse de candidați, Comisia de selectare a ofertelor de parteneriat va verifica calificarea candidaților conform Anexei 3.

Evaluarea candidatilor:

Candidații declarați admiși vor trece în etapa de evaluare, etapă în care se va folosi Grila de evaluare (Anexa 4). Dosarele vor fi punctate de la 1 la 100 conform grilei. Vor fi declarați admiși candidații care întrunesc un punctaj egal cu sau mai mare de 65 de puncte.

Vor fi declarați respinși candidaţii care întrunesc mai puţin 65 de puncte.

  1. Depunerea documentelor

Organizaţiile interesate să participe la selecţie vor depune documentele solicitate, în plic închis cu menţiunea: „Pentru selecţia de partener PNRR, Componența 13 – Reforme Sociale Investiția I4: crearea unei rețele de centre de zi de asistență și recuperare pentru persoane vârstnice   ”, la sediul Primăriei orașului Negrești-Oaș, str.Victoriei nr.95-97.

  1. Rezultatul procedurii

Rezultatul procedurii de selecţie se va publica pe site-ul Primăriei orașului Negrești-Oaș printr-un anunţ (în termen de maximum 2 zile lucrătoare de la termenul limită pentru depunerea dosarelor), care va conţine informaţiile cuprinse în anunţul de selecţie şi informaţii privind candidaţii/ofertanţii participanţi la procedură admişi şi respinşi şi punctajul obţinut de fiecare dintre aceştia, iar partenerii selectaţi vor fi contactaţi direct, la datele de contact furnizate în Fişa partenerului.

  1. Soluţionarea contestaţiilor

Ofertanţii care nu au fost selectaţi ca parteneri în vederea aplicării cererii de finanţare pentru proiectul care face obiectul Anunţului de selecţie pot depune, în termen de 1 zi lucrătoare de la data publicării listei pe site-ul Primăriei orașului Negrești-Oaș, contestaţii care se soluţionează de comisia de contestaţii în termen de 2 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a contestaţiilor.

  1. Informații suplimentare

Informații suplimentare privind procedura de selecţie pot fi obţinute direct de la sediul Primăriei orașului Negrești-Oaș, str.Victoriei nr.95-97 sau la email: primarie@negresti-oas.ro  sau telefon 0261-854845.

 

Primar,

Aurelia Fedorca

Anuntul poate fi descarcat de AICI