Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Bugetare participativă

Bugetul participativ permite negreștenilor să se implice în luarea deciziilor privind dezvoltarea localităţii lor. Primăria alocă o parte din bugetul anual, după care locuitorii vor veni cu propuneri cu privire la ceea ce ar trebui îmbunătăţit în anul viitor în localitate. În cadrul formulării acestor propuneri, cetăţenii, asistaţi de administraţia oraşului, se întâlnesc la discuţii publice locale, unde discută despre ceea ce vor să schimbe în localitatea lor şi în ce mod.

Scopul bugetului participativ este de a implica locuitorii în dialogul privind formarea locului în care trăiesc, de a arăta oamenilor care sunt posibilităţile localităţii şi modul în care pot contribui la formarea acesteia, precum şi de a învăţa Primăria cum să asculte cetăţenii şi cum să comunice în mod eficient şi constructiv cu ei.

Prin aceste consultări avem posibilitatea de a rezolva problemele, valorifica oportunitățile și stabili prioritățile comunității noastre pentru a ridica standardele de viață și calitatea acesteia în Negrești-Oaș.

Primăria Orașului Negrești-Oaș desfășoară și în acest an procesul de Bugetare participativă online. Astfel, toți cei care locuiesc în Negrești-Oaș și au împlinit vârsta de 18 ani au posibilitatea să își asume din nou rolul de participant activ în definirea și abordarea problemelor orașului, implicându-se în procesul Bugetare participativă Negrești-Oaș.

BUGETARE PARTICIPATIVA 2020

BUGETARE PARTICIPATIVA 2019

Sari la conținut