Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Caravana TIFF, în premieră la Negrești-Oaș

This event has ended

Muzeul în Aer Liber va deveni la sfârșitul săptămânii Cinema în aer liber, o dată ce în orașul nostru va poposi în premieră Caravana TIFF.

Muzeul este pregătit să primească negreștenii în condiții de distanțare și siguranță.

Pe 22 și 23 august, de la 20.30, pe ecranul uriaș al Caravanei vor rula filme multi-premiate din selecția celui mai mare eveniment cinematografic din România, Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF).

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.În timpul evenimentului, măsurile de siguranță pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus vor fi obligatorii pentru toți participanții. La intrare, se va efectua un triaj observațional și se va verifica temperatura. Astfel, persoanele care au temperatura mai mare de 37,3°C sau prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree), cât și cele care refuză verificarea temperaturii nu vor avea acces la proiecție.

Purtarea măștii și respectarea distanței de minimum 1,5 metri între persoane sunt obligatorii pe tot parcursul evenimentului. Scaunele vor fi poziționate la 2 m distanță unele de altele și vor fi dezinfectate după fiecare utilizare.

ℹ️ Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Film și Cultură Urbană, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

ℹ️Evenimentul este susținut de Primăria Orașului Negrești-Oaș, Casa Orășenească de Cultură Negrești-Oaș, Muzeul Țării Oașului, Asociația Edutopia

🎬 Sâmbătă, 22 august, ora 20.30

Opinci, r. Anton & Damian Groves | România, 18’
O animație bazată pe o poveste adevărată, despre un călător şi un tată singur care încearcă să-i ofere fiicei sale o lecţie despre viață și moarte, eroism şi absenţa mamei din viaţa lor.
Cel mai bun scurtmetraj la TIFF și Anim’est 2019.

Călătoria fantastică a Maronei, r. Anca Damian | România, Franţa, Belgia, 92’
Cu: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean
O căţeluşă este lovită de o maşină şi, în ultimele clipe de viaţă, îşi reaminteşte toţi stăpânii pe care i-a iubit necondiţionat. Cu extraordinara ei empatie, Marona lasă urme profunde şi aduce fericire şi inocenţă în viețile celor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.
Nominalizare la Premiile Academiei Europene de Film pentru animație; Premiul publicului la Festivalul de la Gijón, 2019.

🎬 Duminică | 23 august, ora 20.30

Havana Cuba, r. Andrei Huțuleac | România, 17’
Cu: Marian Râlea, Tudor Istodor, Mirela Oprișor
Tragicomedie cu un taximetrist, care întîlnește cinci oameni în timpul nopții de Crăciun.
Cel mai bun scurtmetraj la Premiile Gopo 2020

Mama/ Madre, r. Rodrigo Sorogoyen | Spania, Franța, 129’
Cu: Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl
A trecut un deceniu de când fiul de şase ani al Elenei a dispărut fără urmă. Femeia întâlneşte un adolescent care îi aduce aminte de fiul ei, iar cei doi vor începe o relaţie cu urmări neaşteptate.
Premiul pentru Cea mai bună actriţă în secţiunea Orizzonti la Veneţia, 2019.

Sari la conținut