Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Locuri de muncă vacante

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea

Locuri de muncă

Finanțare nerambursabilă de la bugetul local

Mihai Feher

protopopul-mihai-feherA primit titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș prin HCL nr.74 din 27.10.2011.

Dacă într-un viitor s-ar scrie un dicţionar al prsonalităţilor oraşului Negreşti-Oaş sau al Oaşului în general, este fără discuţie că protopopul Mihai Feher ar ocupa un loc binemeritat.

Trei sunt motivele care sprijină afirmaţia de mai sus. în primul rând a reuşit în anul 2003 să reînfiinţeze Protopopiatul Ortodox al Oaşului, desfiinţat în anul 1968. în al doilea rând a înzestrat Negreştiul cu cea mai impunătoare catedrală de pe tot cuprinsul judeţului Satu Mare şi nu numai. în al treilea rând a înzestrat Protopopiatul Oaşului cu un sediu nou, modern şi multifuncţional.

S-a născut în 13 martie 1949 în localitatea Oraşu Nou – Vii, parte componentă a Ţării Oaşului. Şcoala primară o urmează în satul natal, liceul la Negreşti, iar între anii 1970-1974 Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu.

Între anii 1972-1982 funcţionează ca preot în localitatea Tur (azi cartier al oraşului Negreşti-Oaş), unde a restaurat biserica. Din 1 februarie 1982 funcţionează ca preot în parohia II, din Negreşti-Oaş. Aici începe o activitate constructivă demnă de toată lauda, şi care a îmbogăţit zestrea arhitecturală a oraşului: în anul 1990 începe construirea catedralei, în 2002 începe lucrările la noul sediu al Protopopiatului, în 2012 finalizează lucrările de la biserica de lemn „Sf. Ştefan” din          Luna – Şeş (cartier al Negreştiului) şi lucrările de pictură de la catedrală.

Din anul 2003 este protopopul Oaşului şi membru în adunarea eparhială a Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureşului şi Sătmarului.