Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Locuri de muncă vacante

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea


Primăria Negreşti-Oaş lansează monografia oraşului

November 29, 2012 @ 15:13

Primăria şi Consiliul Local al oraşului Negreşti-Oaş lansează, vineri, monografia oraşului Negreşti-Oaş, o lucrare de referinţă pentru capitala Ţării Oaşului. Evenimentul de lansare va avea loc vineri, de la ora 17.00, la restaurantul Parc din Negreşti-Oaş, în prezenţa autorilor şi a altor invitaţi din Negreşti-Oaş şi din judeţul Satu Mare. Invitat special va fi profesorul universitar etnograf Ioan Godea de la Universitatea de Vest din Oradea.
La realizarea acestui proiect excepţional, intitulat “Negreşti-Oaş, trecut şi prezent”, şi-au dat concursul specialişti precum dr. Viorel Ciubotă, dr. Daniela Bălu, dr. Ioan Viman, dr. Maria Lobonţ Puşcaş şi drd. Adela Dobrescu. Fără doar şi poate, cea mai importantă contribuţie a avut-o fostul primar al oraşului Negreşti-Oaş, Nicolae Bura, cel care a avut iniţiativa realizării monografiei, contribuind în acelaşi timp şi cu materiele documentare, dar şi directorul Casei de Cultură din Negreşti-Oaş, Natalia Lazăr.
Autorii au redactat lucrarea folosind informaţii provenite direct de la locuitorii Negreştiului, de la oameni de cultură şi specialişti în învăţământ şi educaţie, de la cei din administraţie şi de la conducătorii de instituţii publice. Lucrarea cuprinde informaţii referitoare la importanţa oraşului Negreşti-Oaş în istoria, economia, tradiţiile şi cultura judeţului Satu Mare. Monografia conţine date istorice, documente, fotografii şi informaţii de teren inedite, precum şi un capitol dedicat negreştenilor care locuiesc şi muncesc în lume. Aceste informaţii se întind pe 350 de pagini, cele mai reprezentative capitole fiind: Cadru antropo-geografic şi economic, Istorie şi biserică, Negreştiul – tradiţii rurale şi tendinţe urbane, Şcoala negreşteană, personalităţi marcante din diferite domenii: artă, cultură, administraţie publică, ştiinţă, Negreştiul în lume.
Primarul Aurelia Fedorca invită negreştenii să participe în număr cât mai mare la acest eveniment.

Comunicat privind rezultatul evaluării proiectelor depuse pentru obținerea finanțării nerambursabile de la bugetul local al Orașului Negrești-Oaș pe anul 2018, Sesiunea a II-a, în baza Legii nr. 350 din 2 decembrie 2005.

Vizualizează comunicatul pe acest link

A.J.O.F.M. SATU MARE anunță lista locurilor de muncă vacante la data de 05.11.2018 în judetul Satu Mare. Total locuri de muncă în judeţ: 227 locuri de munca vacante, din care 17 studii superioare, 178 studii medii și 32 fără calificare.

Vizualizează structura pe meserii pe acest link

A.J.O.F.M. SATU MARE anunță lista locurilor de muncă vacante la data de 29.10.2018 în judetul Satu Mare. Total locuri de muncă în judeţ: 529 locuri de munca vacante, din care 35 studii superioare, 379 studii medii și 115 fără calificare.

Vizualizează structura pe meserii pe acest link

Comments are closed.