Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Primarul Aurelia Fedorca a premiat performerii Negreștiului

andrei budTrei campioni au fost recompensați de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, pentru performanțele obținute, cu ocazia Festivalului regional care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii la Muzeul în aer liber.

Olimpicul Andrei Bud și campionul Daniel Conț, prezenți la eveniment, au primit din partea Primăriei și a Consiliului Local o diplomă de excelență și suma de 2.000 de lei. Remus Țiplea, care nu a putut participa la eveniment, va primi premiul în cadrul unei viitoare ședințe a Consiliului Local.

daniel cont

”Am propus acordarea acestor recompense simbolice pentru a le arăta campionilor noștri că apreciem efortul pe care îl depun și că stimulăm performanță. Premiile sunt mai mult simbolice, dar reprezintă un gest minim pe care îl putem face. Îi asigur pe fiecare în parte că atât eu cât și Consiliul Local îi vom susține în continuare în activitatea lor. Ei sunt ambasadorii noștri, ei arată lumii că școala negreșteană este capabilă să genereze performanță la nivel înalt și că prin muncă multă poți reuși”, a declarat primarul Aurelia Fedorca. Aceasta le-a mulțumit antrenorilor și profesorilor care i-au educat pe aceștia.
Vizibil emoționați, Andrei Bud și Daniel Conț au mulțumit autorităților pentru gestul făcut, promițând să recidiveze în performanță.

La propunerea primarului Aurelia Fedorca, Consiliul Local al orașului Negrești-Oaș a decis, în ședința din luna august, să premieze trei negreșteni care au obținut rezultate remarcabile la competițiile la care au participat. Este vorba despre olimpicul internațional la matematică Andrei Viorel Bud, de campionul național la atletism Vasile Daniel Conț și de fotograful Remus Țiplea, care a câștigat marele premiu la Photo Romania Festival, ajungând celebru și peste ocean cu seria foto ”Bulbucații”.

Negreşteanul Andrei Viorel Bud a câştigat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică care s-a desfăşurat la sfârșitul lunii iulie în Columbia, după ce anterior câștigase o medalie de aur la Balcaniada de Matematică din Cipru. Andrei Bud a fost elev al Liceului Teoretic Negreşti-Oaş până în clasa a VIII-a, iar acum este elev în clasa a XI-a la Colegiul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Negreșteanul Vasile Daniel Conț a câștigat la sfârșitul lunii mai titlul de campion național la proba de 3000 metri obstacole, cu un timp de 9 minute 27 secunde. Vasile Daniel Conț a fost elev al Liceului Tehnologic Ioniță G. Andron, unde și-a îmbunătățit performanța sub îndrumarea profesorului – antrenor Ioan Handrău. Daniel a mai obținut mai multe locuri I si II la diferitele concursuri naționale organizate la atletism: doua locuri I la concursul național organizat la Carei la proba CROS, locul II obținut la concursul de atletism din Bucuresti, organizat în iunie 2013, imediat dupa ce a castigat titlul de campion național. Pe lângă sport, Vasile Daniel a trecut și testul Bacalaureatului și dorește să urmeze cursurile facultății de educație fizică și sport din Oradea.

Fotograful negreștean Remus Țiplea a câștigat în luna iunie marele premiu al concursului de artă fotografică din cadrul Photo Romania Festival, cel mai important festival de fotografie din Europa de Est. La sfârșitul lunii iulie, Țiplea a făcut furori și dincolo de ocean, unde cea mai prestigioasă publicație online, Huffington Post, i-a preluat fotografiile din seria ”Bulbucații”. Remus Țiplea s-a evidențiat în fotografie și prin expozițiile naționale anuale organizate la Negrești Oaș, „Versus, dar Împreună”, găzduită de Muzeul Ţării Oaşului.

Sari la conținut