Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Programul și contactele medicilor de familie din Negrești-Oaș

În contextul prevenirii răspândirii noului Coronavirus – COVID 19, pentru a veni în sprijinul pacienților asigurați, medicii de familie din orașul Negrești-Oaș acordă consultații TELEFONICE (fără prezența la cabinet) pentru cazurile care nu pot fi temporizate (afecțiuni acute).

După consultație, prescripțiile medicale vor fi transmise pacienților printr-o modalitate electronică, E-mail sau Whatsapp.

Rămâneți acasă dacă aveți simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) și sunați medicul de familie pentru a solicita sfaturi. NU mergeți din primul moment la unitățile de urgență! Există riscul, în cazul în care sunteți purtător al virusului, să transmiteți și altor persoane noul coronavirus.

Evitați, cu prioritate, expunerea persoanelor în vârstă (peste 65 de ani) și a celor cu imunitate scăzută/boli asociate către alte persoane cu simptome de gripă sau răceală, în zone aglomerate sau zone cu trafic intens de persoane.

Potrivit statisticilor, persoanele cele mai vulnerabile în cazul infectării cu noul coronavirus sunt vârstinicii cu multiple afecțiuni asociate (ex: diabet zaharat, boli pulmonare cronice, boli cardiovasculare, cancer).

Semnalați imediat medicului de familie dacă ați călătorit în zonele afectate de coronavirus (COVID-19), chiar dacă la momentul respectiv NU se aflau pe lista zonelor aflate sub alertă!

 

Sari la conținut