Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Târgul Mărțișorului Tradițional s-a deschis în centrul oraşului Negreşti-Oaş

targ martisor negresti oas 2014 (2)La Negrești-Oaș a început joi cea de-a doua ediție a „Târgului mărțișorului tradițional”. Mărțișoarele realizate de elevii și copiii de la grădinițele din Negrești Oaș au fost preferatele localnicilor.

„Târgul mărțișorului tradițional” are menirea de a-i face pe copii să se implice mai activ în viața comunității, având în vedere că banii rezultați din vânzări sunt destinați unor acțiuni filantropice, și, totodată, de a le îndruma primii pași în activitățile comerciale.

Primarul Aurelia Fedorca, inițiatorul evenimentului, s-a declarat satisfăcută de faptul că Târgul de mărțișor are succes în comunitate, atât în rândul elevilor care realizează mărțișoarele, cât și în rândul adulților, care preferă să cumpere creațiile celor, contribuind astfel și la cauze umanitare.

”Avem și în acest an o participare largă din partea tuturor instituțiilor de învățământ. Am văzut că toți copiii sunt entuziasmați și, la fel, și negreștenii care au trecut pe la standuri. Mărțișoarele au trecere mare, ceea ce arată faptul că evenimentul este un succes”, ne-a declarat primarul Aurelia Fedorca.

Directorul Casei de Cultură, Natalia Lazăr, spune că scopul târgului este acela de a implica copiii în viața comunității.

„Copii trebuie învățați încă de mici să se implice în viața comunității locale și să-i ajute pe cei care au nevoie de sprijinul lor. Totodată, realizând ei înșiși aceste mărțișoare și felicitări devin conștienți de valoarea pe care o capătă un obiect autentic și poate nu vor mai da fuga la magazinul din colț pentru a cumpăra tot felul de chinezării”, a spus Natalia Lazăr.

Joi, în prima zi a Târgului, principalii clienți au fost localnicii, părinții elevilor participanți, dar mai ales băieții din școlilele și liceele negreștene, cei care au ales să cumpere mărțișoare fetelor exclusiv de la standurile Târgului.

Pentru a sublinia componenta caritabilă a acestei manifestări, vineri, în cea de-a doua zi a Târgului, elevii din Negrești vor vizita Spitalul Orășenesc din localitate, pentru a împărți mărțișoare și felicitări celor internați acolo.

Ediția din acest an a fost organizată sub patronajul Primăriei și Consiliului Local Negrești Oaș, la eveniment participând copiii de la Grădinițele nr.1 și nr.7, elevi de la cele două licee din localitate și de la școlile gimnaziale nr.1 și nr.3, precum și voluntarii din cadrul SNAC.

Sari la conținut