Urmăreşte-ne pe Facebook!

Negreşti-Oaş LIVE

Prezentare Centrul Multicultural

Programul de investiții publice 2014 – 2016

brosura pag 1

Regulament privind autorizarea activităților comerciale

echipa- afaceri

Locuri de muncă vacante

Harta digitală

Certificare ISO

logo centrul de afaceri negresti oas

Vremea

Locuri de muncă

Finanțare nerambursabilă de la bugetul local

Ioan Mircea Pașcu

Ioan Mircea PascuIoan Mircea Pașcu – vicepreședinte al Parlamentului European

A primit titlul de cetățean de onoare al orașului Negrești-Oaș prin HCL nr.33 din 03.09.2002.

Ioan Mircea Pașcu s-a născut în 17 februarie 1949 în Satu Mare, jud.Satu Mare, și provine dintr-o familie din Țara Oașului. Este vicepreședinte al Parlamentului European, membru al Partidului Social Democrat, profesor titular al cursurilor Mari teme ale politicii mondiale, Politica externă a României, Relațiile Externe ale Uniunii Europene susținute la Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din SNSPA.

A fost deputat de Maramureș în mandatul 1996-2000 și președinte al Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, iar în perioada 2000-2007 a fost deputat de Satu Mare. În perioada 2005-2006 a fost observator din partea României în Parlamentul European, iar din anul 2007 este europarlamentar.

De asemenea, Ioan Mircea Pașcu a fost consilier prezidențial, șef al Direcției de Politică Externă la Administrația Prezidențială, în anii 1990-1992, apoi secretar de stat în Ministerul Apărării Naționale în perioada 1993-1996, iar între 2000-2004 a fost Ministrul Apărării Naționale.

Absolvent, în anul 1971, al Academiei de Studii Economice, Facultatea de Comerț Exterior, obține în 1980 titlul de Doctor al Institutului de Studii Politice.

În 2002 i se conferă, prin decret al președintelui Ion Iliescu, Ordinul Național „Steaua României” în grad de cavaler.

Căsătorit, tată a trei fete, profesorul Ioan Mircea Pașcu este unul din fondatorii Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, al cărei Departament de Relații Internaționale l-a condus între anii 1990 și 1996.

Pozițiile cheie din care a contribuit decisiv la succesul procesului de reformă instituțională necesar integrării României în structurile Euro-Atlantice îl recomandă drept una din vocile cele mai autorizate în domeniul politicii externe, de securitate și apărare din România.

Nu a uitat niciodată de meleagurile oșenești unde se întoarce de multe ori pe an. Ioan Mircea Pașcu este cel mai fervent susținător al Țării Oașului și al orașului Negrești-Oaș.