Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Oraşe înfrăţite

Negreştiul este înfrăţit cu localitatea Guidel din Franţa, cu Csenger-Ungaria, cu oraşul Teacevo din Ucraina și cu orașul Alter Do Chao din Portugalia.

  • Oraşul Negreşti Oaş s-a înfrăţit cu oraşul Alter Do Chao din Portugalia în cusul lunii septembrie 2016 când a fost semnat, la Negrești-Oaș, protocolul de înfrăţire dintre cele două localități. Prin protocolul semnat, cele două părți și-au luat angajamentul de a dezvolta relații economice, culturale și turistice între cele două localități, dar și un schimb de experiență între administrații și cetățeni. Detalii despre semnarea protocolului AICI.
  • – Protocolul de înfrăţire cu localitatea Guidel-Franţa a fost semnat în anul 1997. De atunci au avut loc mai multe întîlniri între cele două părţi prin mijlocirea Asociaţiei de Prietenie dintre cele două oraşe. Relaţiile dintre Negreşti şi Guidel s-au axat în principal pe vizite reciproce ale unor grupuri de tineri. Totodată au avut loc şi vizite ale unor delegaţii economice.
  • – Negreştiul s-a înfrăţit cu localitatea ungară Csenger în anul 1999. De atunci, frecvent au loc schimburi culturale şi sportive între cetăţenii celor două oraşe, dar şi schimburi de delegaţii economice.
  • – Oraşul Negreşti Oaş s-a înfrăţit cu oraşul ucrainean Teacevo în cusul lunii septembrie 2006 când a fost semnat, în Ucraina, protocolul de înfrăţire. Scopul relaţiilor de colaborare dintre cele două oraşe îl constituie promovarea schimburilor culturale, turistice şi economice, ca factori de cunoaştere şi dezvoltare a comunităţilor din Negreşti Oaş şi Teacevo. Reprezentanţii celor două oraşe se vor întâlni cel puţin o dată pe an, prilej cu care se va analiza stadiul relaţiilor bilaterale şi activităţile comune ce urmează să se desfăşoare.
Sari la conținut