Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Art Bunavestire

Celebrul vernisaj al expoziţiei anuale de artă plastică a artiştilor din Negreşti-Oaş şi a invitaţilor acestora, Art Bunavestire, a ajuns în 25 martie 2013 la a XXVII-a ediţie.

Grupul de artişti plastici de la Negreşti Oaş a pornit la drum în atmosfera sufocantă spiritual din România anilor ’80 ai secolului trecut, s-a coagulat şi s-a făcut cunoscut în timp. Ştiut la început numai în cercurile artistice şi culturale cu tradiţie din Baia Mare, Satu Mare, Sighetu Marmaţiei şi mai apoi de spectatorii localnici. Mediul creat a devenit tot mai favorabil, a produs emulaţie şi a permis fiecărui artist să evolueze. Au evoluat însă nu numai artiştii, dar şi Muzeul Ţării Oaşului, instituţie care şi-a asumat de la an la an obligaţii sporite ca organizator. După 1990, dintr-o întâmplare fericită care l-a avut iniţiator pe mult regretatul dr. Mihai Pop, principala manifestare a grupului s-a legat de sărbătoarea cu dată fixă a Buneivestiri, iar de acolo s-a ajuns la actuala ART BUNAVESTIRE.

De-a lungul anilor, la ART Bunavestire au fost invitaţi artişti de primă mână din ţară, dar şi din străinătate, expoziţia fiind comparată de critici cu manifestări similare din Timişoara, Râmnicu Vâlcea, Galaţi, Lugoj, Iaşi, Bistriţa sau Dej.

Sari la conținut