Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

1 Iunie la Negrești-Oaș. Aproximativ 2000 de copii la manifestări

Ziua Copilului 2016 negresti Oas 1Aproximativ 2000 de copii și elevi au participat miercuri la manifestările organizate de Ziua Internaţională a Copilului la Negrești-Oaș, într-o atmosferă de basm animată de clovni, zâne și pitici, baloane colorate și multe surprize, în Muzeul în Aer liber al Țării Oașului.

Manifestările organizate de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, Casa de Cultură orășenească și Muzeul Țării Oașului, în parteneriat cu instituţiile de învăţământ din oraş, au început încă la primele ore ale dimineții, când elevii școlilor din Negrești-Oaș au avut ocazia să devină primari în cadrul acțiunii Ziua porților deschise. Șase elevi au luat loc pe rând pe scaunul primarului Aurelia Fedorca şi au fost invitați să vină cu idei și sugestii pentru a îmbunătăți viața negreștenilor.

Cei șase elevi, Bode Ioana, Dohi Robert, Oros Ana, Boc Vanesa, Hotca Vlad și Gavro Olivia, au concluzionat că să fii primar nu este lucru ușor, pe umerii tăi stau multe îndatoriri, dar e plăcut. Tinerii primari și-au lăsat impresiile pe un panou care va fi afișat la primărie.

În paralel, copiii și elevii au participat la Carnavalul copiilor organizat în Muzeul în Aer Liber. Cei mai mici s-au pictat pe față, cei mai mari au creat și au prezentat în standurile școlilor diferite obiecte confecționate manual și cu toții au cântat, s-au distrat și au dansat.

Copiii au asitat la un spectacol de teatru oferit de Teatrul de Nord Satu Mare, au călătorit cu Ella Bella și prietenii ei în YupiLandia, însă la mare înălțime au fost și recitalurile susținute de copiii de la Grădinița cu program prelungit nr. 1, Grădinița cu program prelungit nr. 7, Şcoala Gimnazială Nr. 1, Şcoala Gimnazială Nr. 3, Liceul Teoretic, Liceul Tehnologic „Ioniţă G. Andron” și Clubul copiilor.

Pe parcurs, copiii au primit de la organizatori baloane colorate, dar și înghețată și dulciuri.

Primarul Aurelia Fedorca le-a promis copiilor că vor avea în fiecare an o zi a lor și vor avea parte de tot mai multe surprize. Aceasta a concluzionat că atmosfera și implicarea copiilor și a elevilor negreșteni demonstrează că aceștia merită o zi specială doar pentru ei.